3e pakt puntje tegen OKVC

RZB 3 – OKVC 3-3

Het 3e heeft afgelopen zaterdag eindelijk weer een wedstrijd mogen voetballen, uiteindelijk werden de punten gedeeld met OKVC 3, waar de roodbaardjes uit met 7-5 hadden verloren.

Het 3e had bijna 2 maand geleden voor het laatst een wedstrijd gespeeld, ondertussen 1x kunnen trainen, en dat was ook wel te zien in het spelbeeld afgelopen zaterdag, het was van een abominabel slecht niveau. Overigens was OKVC gelukkig minstens zo zwak.

Dit kwam bij de 1-0 dan ook tot uiting, nadat Wim alleen op de keeper kon afgaan, deze in de luren werd gelegd, maar zelf uitgleed & in een uiterste sliding probeerde de bal in het lege doel te glijden. De bal zou echter naast gaan, ware het niet dat de laatste man van OKVC de bal ook volledig verkeerd op de voet kreeg & alsnog door zijn eigen gestuntel de bal over de eigen doellijn zag gaan. Iedereen was stomverbaasd van hetgeen zojuist was gebeurd, maar het was toch echt 1-0 voor RZB.

Even later werd het alsnog 1-1, door laconiek optreden van de laatste man van RZB, maar toch kwam het 3e vlak voor rust alsnog op een 2-1 voorsprong door een goal van Peter Kadijk. De razende reporter heeft dit doelpunt zelf niet gezien, daar hij een andere bal uit de sloot aan het vissen was, maar volgens de doelpuntenmaker himself was het een vlammend schot van 25 meter vol in de kruising. Waarvan akte.

Niet veel later brak de rust aan, en werd genoten van een heerlijke kop warme thee.

In de 2e helft viel na ongeveer 10 minuten de 2-2 door een harde kopbal vanuit een corner. 20 minuten voor tijd viel de 3-2 door een penalty van Peter Kadijk, na een overtreding op Wim Dijkman. Helaas viel vlak voor tijd echter alsnog de 3-3, nadat de bal geheel vrijstaand kon worden ingetikt bij de 2e paal. Hierna kreeg OKVC nog enkele zeer goede kansen, echter liet keeper Pascal van Solkema meerdere malen zien waarom hij 1 van de betere keepers van RZB is.

Uiteindelijk dus een punt erbij, wat ervoor zorgt dat het 3e op een toch wel verdienstelijke 4e plek staat. Volgende week uit tegen de Bulten Boys, die de 5e plek op de ranking bezetten. Belangrijke pot dus!

Man of the Match: Pascal van Solkema.

Volgende verslaggever: Emiel Dijkstra.