Effectief Rood Zwart Baflo bindt ook Ezinge aan zegekar

FEERWERD –  Rood Zwart Baflo won zaterdag de uitwedstrijd tegen Ezinge. Het was niet best wat beide ploegen lieten zien. Op basis van de hele wedstrijd was de zege wel verdiend. Immers, het gaat om de goals. Maar wat, als Wiebe Leistra het vizier aan het eind van de eerste helft op scherp had gehad?

Onder het toeziend oog van vele meegereisde RZB-supporters begonnen de Bafloërs zeer sterk aan de wedstrijd. Na een sterke opening met twee gevaarlijke voorzetten van Jordy Potma, de eerste plukte Ezinge-doelman John Nooren uit de lucht en de tweede werd door Dennis Tromp voorlangs gevolleerd, werd de score in de 12de minuut geopend. Het was Arjen Potma die de bal veroverde op het middenveld en direct broer Jordy inspeelde. De steekpass op de diepgaande Dennis Tromp was vervolgens goed, de afwerking van Tromp langs de uitkomende John Nooren zeer beheerst, 0-1.

Hierna was het Ezinge dat beter in de wedstrijd kwam en Rood Zwart Baflo terugdrong op eigen helft. De Bafloërs hadden het lastig, overigens zonder dat Ezinge echt gevaarlijk werd, en kwamen er nog maar sporadisch uit. Na een half uur spelen was het Melvin Folkerts die aan de linkerkant werd ingespeeld.

Melvin Folkerts (8) zal Daan Douwsma uitspelen en uithalen, John Nooren wacht af

De middenvelder zocht het duel op met Ezinger Daan Douwsma, kapte naar binnen en haalde uit. Ezinge-goalie John Nooren werd bijna verrast, maar wist met de voet redding te brengen. Even daarvoor had Patrick Rutgers uit een hoekschop van Folkerts de bal nog met buitenkantje rechts rakelings over gewerkt.

Ezinge had op dat moment het middenveld in handen, maar werd niet echte gevaarlijk. Jasper Dijkstra was onzichtbaar, lag aan de ketting bij Mike Smit.

Mike Smit speelde wederom een zeer sterke partij

Ook Sil Douwsma en de regelmatig opduikende Dennis Abbas kwamen, mede door het zeer kort dekken van RZB-zijde, niet verder dan een paar geblokte schoten.

In de slotminuten voor rust was het Ezinge (lees: Wiebe Leistra) dat nog even aanzette en toch zomaar een drietal goede kansen kreeg. In de 40ste minuut was het Sil Douwsma die uit een prima vrije bal van Leistra in kansrijke positie in het zijnet kopte. Een minuut later ging Wiebe Leistra zelf diep op een lange bal van achteruit. RZB-verdediger Chris ten Boer schatte de bal verkeerd in en ging eronderdoor, waardoor de Ezinger oog in oog kwam met de uitkomende RZB-sluitpost Wim Beukema. Een lob volgde, alleen was deze te gehaast en te hoog.

Twee minuten later kreeg Leistra een herkansing. Uit een vrije bal van Ben Douwsma ontving Leistra de bal achter de verdediging van de gasten. De aanname was goed, het schot hard en geplaatst, maar was het doelman Beukema die fantastisch redding bracht. Zo gingen beide teams met 0-1 de rust in.

Waar iedereen verwachtte dat de thuisploeg de tweede helft extra gas zou geven, was het juist Rood Zwart Baflo dat de wedstrijd weer in handen nam en controleerde. Zonder echt goed te spelen werd de boel op slot gegooid. Wim Beukema zou in de tweede helft geen schot meer op doel krijgen.

RZB-captain Patrick Rutgers ruimt voordat Sil Douwsma gevaarlijk kan worden

Nadat Jordy Potma in de beginfase van de tweede helft het twee keer van afstand had geprobeerd, was het Mark van Zanten die in de 63ste minuut de 0-2 maakte. Een goedkoop verkregen vrije bal werd door de gasten snel genomen en het was Melvin Folkerts die vanaf de rechterkant de bal voor het doel bracht. In een wirwar van spelers kwam de bal voor de voeten van Van Zanten, die via een speler van Ezinge raak schoot. Daarmee was de wedstrijd beslist en staakte de niet geheel fitte Duncan Torrenga, warmlopend aan de zijlijn, direct zijn warming up en zocht de douche op. Potma ging daarna nog drie keer wisselen. Ook Jordi Striedelmeijer kreeg weer speelminuten, die allemaal teveel leken. ‘Striedel’ had het deze middag niet, kwam net te kort uit een goed genomen vrije bal van Jordy Potma, maar was ondanks dat wel de aangever van de geflatteerde 0-3. Met een strakke lage voorzet had hij Mark van Zanten weten te bereiken, die kon aannemen en schoot vervolgens door het midden raak.

Zo won Rood Zwart Baflo van Ezinge, was er revanche genomen voor de thuisnederlaag, en kreeg het weer geen tegendoelpunt te incasseren.

Nog 4 wedstrijden te spelen, waarvan er drie gewonnen moeten worden. Pas dan is Rood Zwart Baflo kampioen. Voor het eerst in haar bestaan.

Bron: Winsum-nieuws

Foto’s