Kloosterburen 3 eenvoudige prooi voor zondag

RZB zo 2 – Kloosterburen 3

 

Eindelijk weer in de wei! Na een lange winterstop stonden de mannen van coach Buma te popelen om weer eens een balletje te trappen. Tegenstander Kloosterburen leek op papier een ideale tegenstander om de tweede helft van het seizoen mee te beginnen. Vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Cor Schierbeek gingen beide ploegen er volop in. Kloosterburen had in het begin van de wedstrijd de betere start en was ook gevaarlijker voor het doel. De roodzwarten hadden moeite om elkaar goed te vinden en leden veel balverlies waardoor men vaak achter de bal aan moest lopen.

Nadat de bezoekers al een aantal keren gevaarlijk voor het doel van keeper van Solkema waren opgedoken scoorde men in de tiende minuut wel. Spits Ron Bolt werd in de diepte gestuurd en kapte zijn directe tegenstander keurig uit, zijn inzet leek hierna voor het doel langs te gaan maar werd half onderschept door Jan Brontsema. De bal kwam hierdoor weer terug in het veld en kwam precies voor de voeten van een tegenstander die hierna eenvoudig van dichtbij kon scoren.

De 0-1 achterstand was voor de thuisploeg het teken om er een schepje bovenop te gooien. De duels werden wat feller maar vooral het spel werd bij de roodzwarten nu duidelijk beter en langzamerhand werd Kloosterburen verder teruggedrongen. Na een prachtige combinatie had de gelijkmaker moeten vallen maar de goalie van Kloosterburen wist met een puike redding zijn doel schoon te houden. Ondanks het vele balbezit viel het de thuisploeg moeilijk om door de linies van Kloosterburen heen te komen.

Na een klein half uur was het eindelijk raak. Een scherpe voorzet door linksvoor Pascal Reining kwam bij de tweede paal terecht en kon door de instormende Bolhuis vol op de pantoffel in de korte hoek worden binnengeschoten. De gelijkmaker werkte bevrijdend want de thuisploeg nam nu helemaal het heft in handen en liet de tegenstander over het hele veld lopen. Toch probeerde Kloosterburen opnieuw een treffer te forceren, maar kwam het van een koude kermis thuis. Na een vrije trap zochten de gasten met veel mankracht hun geluk voor het doel van de roodzwarten. De bal werd eenvoudig onderschept waarna met een flitsende tegenaanval een drie tegen een situatie werd gecreëerd. Onzelfzuchtig schoof gelegenheid linksvoor Reining de bal in de voeten van de mee opgekomen Nico Pouwels, die oog in oog met de sluitpost uiterst koel het leer in de hoek wist te schuiven. Zo vlak voor het rustsignaal was dit een welkome treffer en konden de zondagvoetballers met een gerust hart de thee gaan opzoeken.

In de tweede helft probeerde Kloosterburen gesteund door de rugwind meer druk naar voren uit te oefenen, maar omdat de thuisploeg het middenveld stevig in handen had moest dit vooral door lange ballen plaatsvinden. De verdediging had hierdoor een gemakkelijke middag en hield eenvoudig stand. Al voor de vijftigste minuut wisten de roodzwarten de marge naar twee te tillen. Na een half afgeslagen aanval belandde de bal voor de voeten van Dennis Meijer. De razendsnelle rechtsvoor liet hierna iedereen de hielen zien en schoot vervolgens het leer hard en strak onder de sluitpost door in het doel.

Met de 3-1 op zak kon de thuisploeg nu achterover leunen en de tegenstander laten komen. Een onmachtig Kloosterburen probeerde het wel maar kwam niet verder dan enkele aanvalsopzetten zodat keeper van Solkema een rustige tweede helft mocht beleven.

Iets na het uur werd de wedstrijd definitief beslist met een prachtige goal. Na een keurige combinatie werd over de linkerflank Pascal Reining vrijgespeeld. Zijn voorzet leek in eerste instantie te hard te zijn en zeilde iets voorbij de tweede paal, hier stond Jeroen Wiersma klaar om vanuit bijna onmogelijke hoek op het doel te koppen. De kopbal was perfect geplaatst en viel feilloos over de keeper heen in het doel.

De wedstrijd was nu eigenlijk wel beslist, maar in een ultieme poging om toch een treffer te produceren schoof nu de laatste man van Kloosterburen steeds vaker in. Al vrij snel leverde dit een tegengesteld effect op want de thuisploeg kon nu herhaaldelijk voor het doel van de tegenstander opduiken. Nadat men nog enkele malen voor buitenspel werd teruggefloten mocht Reining tenslotte zijn prima voetbaldag bekronen met een treffer. De doorgebroken speler wist in een een tegen een situatie kalm de bal langs de uitkomende sluitpost te prikken en tekende hiermee de 5-1 op het scorebord.

De score had hierna nog gemakkelijk verder uitgebouwd moeten en kunnen worden maar de strijd was gestreden en de scherpte verdwenen. Volgende week wacht een lastig duel uit tegen directe concurrent Engelbert. De eerste punten van 2018 zijn in ieder geval op zak en dat geeft de burger moed.