Nico Pouwels vloert Woltersum

Woltersum 2 – RZB zo 2

Zondag stond de strijd om een middenmootpositie op het spel voor de roodzwarten. Woltersum de nummer zes op de ranglijst tegen de op de zevende plaats bivakkerende Bafloers. Op papier een spannende wedstrijd.
De roodzwarten spelen de laatste tijd wisselvallig en dat is voorbamelijk te wijten aan de door de weekse wedstrijden waar men slechts met veel moeite een elftal op de been weet te brengen. Op de zondagen is dit een geheel ander verhaal en kan men zich meten met de toppers uit de competitie.
Ook deze zondag kon coach Buma een beroep doen op een nagenoeg voltallige selectie. De Bafloers begonnen beheerst aan de wedstrijd en lieten de bal goed rondgaan zodat Woltersum veelal achter het ronde speeltuig aan moesten hollen. In het warme weer geen pretje. Toch werd hun moeite al snel beloond want na een slechte spelhervatting van keeper van Solkema mocht men vanuit het middenveld vrijwel ongehinderd opstomen naar het strafschopgebied. In eerste instantie kon het schot nog geblokt worden maar de bal viel opnieuw voor de voeten van een speler van Woltersum die het leer beheerst in de verre hoek over de goalie van de roodzwarten heen in het doel wist te leggen.
Na de 1-0 achterstand bleven de Bafloers beheerst voetballen, de bal ging opnieuw van voet naar voet en men kwam steeds beter in het spel. Het leverde ook meteen enkele goede kansen op. Eerst mocht Ronald Bolhuis een panklare voorzet op het doel schieten maar de lange voorhoede speler miste het leder compleet. Hij was niet de enige speler die dit vandaag overkwam want ook goede kansen voor Abel Buis, Nico Pouwels en Jesper Weening waren niet aan hun besteed.
Woltersum had na de treffer eigenlijk weinig in te brengen en liep zich herhaaldelijk stuk op de achterhoede van de roodzwarten. De Bafloers zelf bleven door het missen van hun kansen tegen de achterstand aanhikken zodat er toch wel enige ergernis in het veld te bespeuren was. Vooral de leidsman moest het hierbij ontgelden omdat de man in het zwart nogal weifelend optrad. Dit was echter voor beide partijen gelijk.
Vlak voor het rustsignaal greep Bram Bregman hard maar fair in een wist zijn tegenstander de bal af te nemen. Zijn voorzetting was zo mogelijk nog beter want via Jesper Weening en Ronald Bolhuis kwam de bal bij Nico Pouwels terecht.
De razendsnelle midmid zag zijn inzet in eerste instantie nog gekeerd door de doelman maar in tweede instantie was het wel raak. Zo konden de Bafloers in de tweede helft met een schone lei beginnen.
Na wat kleine omzettingen begonnen de roodzwarten prima aan de tweede helft. Na een lange rush van Tom Dijk kwam de bal in het zestienmeter gebied bij Abel Buis. Buis tikte het leer subtiel door en vond de doorsprintende Nico Pouwels die hard en droog uithaalde en de bal in de korte hoek wist binnen te schieten.
Met de voorsprong op zak was het nu het woord aan de thuisploeg die mocht proberen om een gat in de defensie van de Bafloers te vinden. Ondanks wat verwoede pogingen bleven de roodhemden gemakkelijk overeind. Het waren vooral de Bafloers die voor het meeste gevaar zorgden. Tom Dijk en Nico Pouwels waren een constante plaag voor de defensie van Woltersum. Dijk was wat ongelukkig in zijn spel maar Pouwels kreeg steeds meer de smaak van het scoren te pakken.
Na een diepe bal van Henrie van den Berg mocht Pouwels opnieuw laten zien dat hij dit seizoen steeds beter op dreef komt want zijn lange sprint eindigde met een geplaatst schot in de verre hoek en betekende een riante 1-3 voorsprong voor de roodzwarten.
Hierna hadden de Bafloers eigenlijk verder moeten uitlopen maar een prachtige actie van Pouwels eindigde op de lat en niet veel later had Abel Buis een penalty moeten krijgen maar werd hij in plaats daarvan van het veld gestuurd wegens commentaar op de leiding.
Met tien man en het uitblijven van verdere treffers kregen de Bafloers het nog even Spaans benauwd. Eerst zag men een schot via de lat over het doel heen gaan en vlak daarna was het dan toch raak. Na een voorzet werd de bal door enkele spelers gemist en kwam het speeltuig voor de voeten van de spits van Woltersum die hard en droog keeper van Solkema wist te passeren.
Met de aansluitingstreffer op zak en een man meer op het veld zette men nog een keer aan voor een slotoffensief. Het leverde slechts eenmaal een hachelijk moment op voor het doel toen keeper van Solkema een inzet van de zijkant half wist te pareren maar zelfs de tegenstander was te verrast om hiervan te profiteren.
Zelf hadden de roodzwarten de wedstrijd nu makkelijk moeten en kunnen beslissen maar de geboden ruimte en de daaruit vloeiende kansen werden soms kinderlijk eenvoudig verspeeld. Het bleef spannend tot aan de slotminuten maar de uiteindelijke overwinning was meer dan verdiend.
Met nog drie wedstrijden te gaan blijven de Bafloers keurig meedoen om een plaats in het linkerrijtje.