Rood Zwart doet goede zaken

Zaterdagmiddag de wedstrijd thuis tegen VVSV ’09 1 die op de 14e plaats van de ranglijst staat, zou dus op papier een makkie moeten zijn. Maar we weten dat dergelijke teams graag van de koplopers punten wil afpakken. VVSV ’09 was vanmiddag ook niet compleet en bij Rood Zwart waren Duncen Torrenga (blessure) en Jordi Potma (blessure) niet van de partij. Voor de rest kon trainer Jan Potma op een fitte selectie beschikken.

Onder leiding van scheidsrechter Mustafa die overigens een uitstekende wedstrijd floot zonder op te vallen en de wedstrijd zonder kaarten wist te eindigen. Rood Zwart had de gehele wedstrijd een lichte overwicht en VVSV moest het van hard werken hebben en kreeg zo af en toe toch nog leuke kansen om te kunnen scoren. Het spel golfde op en neer waarbij Rood Zwart toch rieéle kansen kreeg om te scoren. Pas in de 41e minuut was het dan eindelijk raak door een afstandschot van Mark van Zanten (1-0). Het ijs was gebroken en 4 minuten later was het Melvin Folkerts die met een schitterende doelpunt zijn team op (2-0) bracht en met deze stand kon men aan de thee gaan.

Rood Zwart ging na de aftrap van de 2e helft gewoon door en met leuke acties en combinaties was het Dennis Tromp die in de 55e minuut met een bekeken actie het leer tegen de touwen wist te werken (3-0). Toch wist VVSV de nul weg te werken door een doelpunt van Jaap Bremer (3-1). Rood Zwart had verder kunnen uitlopen door de legio kansen die men kreeg maar hier soms te slordig mee om sprongen. In de 60e minuut was het Arjen Potma die de eindstand op (4-1) bracht en staat men nu op een gedeelde eerste plaats met Ternaard.

Op dinsdag 3 april ’18 moet men naar Warfstermolen om het hier op te nemen tegen De Lauwers die op de 3e plaats staan met 1 punt minder. Dus dat kan een spannende confrontatie worden en hopen dat er veel Rood Zwart supporters de weg naar Warfstermolen kunnen vinden om het team aan te moedigen. De wedstrijd begint om 18.30 u.

Foto’s