Rood Zwart moeilijk langs Holwerd

Vandaag stond de wedstrijd uit tegen Holwerd op het programma. Een onbekende voor Rood Zwart, maar het was in ieder geval ongeveer 45 minuten reizen door het mooie Lauwersmeergebied en bij Metselawier rechtsaf door Ternaard waar we hier ook nog naar toe moeten kom je via de dijk in Holwerd terecht. We zullen deze route nog wel vaker rijden, want ook Blija en Wardy liggen dichtbij Holwerd.

Onder goede weersomstandigheden af en toe een buitje, maar de schaapjes waren deze week niet op het veld geweest want het gras was wel een beetje te hoog om de bal goed te laten rollen. Onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter van Zutphen werd er om twee uur door Rood Zwart afgetrapt. Met een rechtstreekse verslag via Radio Friesland begon Rood Zwart  met veel inzet aan de wedstrijd en was in deze fase ook het meeste in balbezit. Holwerd een stugge tegenstander kwam af en toe gevaarlijk voor het doel van Rick Folkerts (die een puike wedstrijd keepte) maar daarna was het gevaar ook weer geweken. In de 17e minuut werd Duncan Torrenga op links aangespeeld en ging door eerst een mannetje te passeren op het doel van Holwerd af en wist de bal beheerst in de rechterhoek te schuiven (0-1).  De eerste helft was zeker voor Rood Zwart, maar er werd wat slordig met de kansen omgegaan. Zo kreeg Dennis Tromp een dot van een kans nadat hij door het midden werd aangespeeld en alleen op de keeper af kon gaan ging zijn schot helaas naast. Rood Zwart had vaker kunnen scoren ware het niet dat de assistent scheidsrechter van Holwerd in zijn maat kostuum langs de lijn rende en niet altijd eerlijk stond te vlaggen.

De tweede helft werd even een ander verhaal. Holwerd wilde zo snel mogelijk de gelijkmaker maken en waren ook de betere in deze fase maar het lukte niet bij de Friezen. Ook enkele Rood Zwart spelers werden wat hardhandig aangepakt wat dan ook met geel werd bestraft. Toch wist Rood Zwart de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Met nog enkele kansen bleef het tot de 80e minuut 0-1 toen Reinout Geuze (terug van een blessure) in het veld kwam en liet in de 87e min zien dat hij nog wel kan scoren. Door een schitterende pass van Duncan Torringa werd Geuze in stelling gebracht en de keeper van Holwerd had het nakijken.

Met drie punten op zak en een vleesprijs voor een bestuurslid werd er opgewekt aan de terugreis begonnen.

Volgende week speelt Rood Zwart thuis tegen De Lauwers, aanvang 14.30 u.

FOTO’S