Rood Zwart pakt winst tegen ZEC

Vanmiddag eindelijk weer eens een competitiewedstrijd thuis tegen ZEC ui Zandeweer. Altijd een moeilijke tegenstander maar ook bij de Zandeweersters wordt het moeilijker om een volwaardige team op de been te brengen. Maar ook trainer Jan Potma moest vooraf flink puzzelen omdat hij geen beroep op Chris ten Boer – Reinout Geuze – William de Roo en Gijs Tervooren kon doen wegens blessures, en Mischa Meinema die in Australie vertoeft.

Vooraf werd er een teamfoto gemaakt waarbij de beide hoofdsponsors aanwezig waren.

 

 

De wedstrijdbal van vanmiddag is aangeboden door Fysio aan ’t Wad.

De bloemen zijn aangeboden door :

 

BAFLO – Rood Zwart Baflo heeft zaterdagmiddag een degelijke overwinning geboekt op ZEC. Na 90 minuten stond er 3-1 op het scorebord, een magere afspiegeling van het spelbeeld in deze zeer sportieve wedstrijd.

Ondanks een dramatische start, Massimo de Vreeze maakte al in de 3de minuut 0-1, was het Rood Zwart Baflo dat de wedstrijd dicteerde en kansen creëerde. De bezoekers uit Zandeweer probeerden, gesteund door de stevige rugwind, met lange ballen voor gevaar te zorgen. Dit zonder succes.

RZB-goalie Beukema redt hier op een van de schaarse doelpogingen van ZEC

De Bafloërs kregen een aantal kansen om snel langszij te komen, maar ontbrak het bij het team van coach Jan Potma aan de nodige geluk (lees: precisie). In de 5de minuut was het Duncan Torrenga die, uit een goed genomen vrije bal van Melvin Folkerts, prima inkopte. Het was echter ZEC-goalie Jacco Knol die redding wist te brengen. Even later kreeg Torrenga een schietkans, ook nu was Knol op z’n hoede. Na ruim tien minuten spel volgde de volgende mogelijkheid op de gelijkmaker. Nu was het Melvin Folkerts die een vrije bal van Stefan Kruizenga leek binnen te werken, maar Folkerts werd onderuitgetrokken en raakte de bal maar half. Scheidsrechter Nijemcevic, die een prima wedstrijd floot, zag er geen overtreding in en liet dus doorspelen.

Kort daarna trof Duncan Torrenga nog de paal en was Jordy Potma in de 20ste minuut ook dichtbij de 1-1, maar zijn schot ging maar net naast.

Halverwege de eerste helft was het dan uiteindelijk toch raak voor Rood Zwart Baflo. Geknoei in de verdediging van ZEC zorgde ervoor dat Marc van Zanten in de ’16’ de bal zomaar voor z’n voeten kreeg en simpel kon scoren, 1-1.

De thuisploeg ging op zoek naar meer, ZEC kwam nog maar zelden over de middenlijn. Zo ook in de 27ste minuut en ten hoogte van het strafschopgebied mocht ZEC ingooien. De verre ingooi van Ronnie Bakker kwam op het hoofd van broertje Robert, die de bal achterwaarts op doel verlengde. RZB-doelman Wim Beukema schatte de situatie goed in en onderschepte de bal voordat die tegen de touwen zou gaan.

In de 34ste minuut was het wederom Marc van Zanten die het net wist te vinden. In de kluts kreeg de Bafloër de bal voor z’n voeten, bedacht zich niet en schoot de bal via een verdediger langs de kansloze Jacco Knol, 2-1.

Marc van Zanten deed twee keer het net bollen

Met deze stand werd er ook gerust.

Na de thee was het Rood Zwart Baflo dat de duimschroeven aandraaide en ZEC met de rug tegen de muur zette. Het doel van goalie Knol werd direct onder vuur genomen. In de 47ste minuut trof Arjen Potma van buiten de ’16’ de lat en drie minuten later werd het aluminium van grote afstand nogmaals getest door Duncan Torrenga. Arjen Potma had even later dan ook nog de pech dat een inzet van hem op het laatste moment via een ZEC-verdediger net naast ging.

Na een kwartier spelen in de tweede helft werd het dan toch 3-1 voor de Rood-Zwarten. Jordy Potma dwong de verdedigers van ZEC tot een foutpass en veroverde de bal. Hij speelde de vrijstaande Duncan Torrenga in die zelf kon scoren, maar aflegde op Dennis Tromp. Het cadeautje van z’n medespeler werd door Tromp tot doelpunt gepromoveerd.

Hierna zakte het spel van de Bafloërs in en kreeg ZEC meer balbezit. De gasten probeerden er wel wat mee te doen, maar echt gevaarlijk werd het niet meer voor het doel van RZB-sluitpost Beukema.

Zo bloedde de wedstrijd dood, al ging de thuisploeg nog wel op zoek naar de 4-1. Zo verdween een schot van invaller Mike Smit rakelings over en misten de spitsen scherpte toen ZEC-doelman Knol twee pogingen nodig had om een vrije bal van Justin van Solkema te pakken.

Zo eindigde de wedstrijd in 3-1. Doordat koploper Ternaard onderuit ging in Holwerd, klimt het team van trainer Potma naar de tweede plek op de ranglijst. De Lauwers is nu de koploper in deze spannende competitie, die weleens op de laatste speeldag beslist kan gaan worden.

Bron: Winsum-nieuws

Foto’s