Rood Zwart wint topper in 5C

WARFSTERMOLEN – Rood Zwart Baflo heeft dinsdagavond een belangrijke zege geboekt in de race om de titel in de vijfde klasse C van het zaterdag voetbal. In de lastige uitwedstrijd tegen De Lauwers bleek een rake kopbal van Duncan Torrenga uiteindelijk genoeg voor de winst.

Het is toch allemaal maar niets die wedstrijden doordeweeks op velden zonder lichtinstallatie. Helemaal als het weer ook nog eens tegenzit. Werk en school maken het haast onmogelijk om op tijd, 18.30 uur, af te trappen, waardoor de bijna de gehele tweede helft in het halfdonker wordt gespeeld. Niet leuk voor de spelers, niet leuk voor het publiek. Zo ook dinsdagavond op het sportpark van De Lauwers, maar er werd gespeeld.

Het was geen goede wedstrijd, maar de spanning, die tot het eindsignaal in de wedstrijd zat, maakte dit enigszins goed.

In de 8ste minuut was het eerste kansje voor de gasten uit Baflo. Uit een dieptepass van Arjen Potma was het Mark van Zanten die een schietkans kreeg. De ‘Buffel van Bavvelt’ haalde te gehaast uit en produceerde niet  meer dan een slap rolletje. In de tegenaanval was De Lauwers aanzienlijk gevaarlijker. Jeffrey Brink ontsnapte aan de Bafloër verdedigers en kon zomaar alleen op Wim Beukema afgaan, maar moest z’n meerdere erkennen in de RZB-doelman.

Een cruciaal moment in de wedstrijd; Wim Beukema redt op de inzet van Jeffrey Brink

De daarop volgende hoekschop van Frans van Wieren belandde op het hoofd van de geheel vrijstaande Martijn Fokkema, maar diens kopbal ging rakelings voorlangs.

Vijf minuten later mocht Rood Zwart Baflo een hoekschop nemen, welke door Duncan Torrenga voorbij de tweede paal door Patrick Tromp goed werd ingekopt. Het was echter sluitpost Marcel Kempenaar die bij de eerste paal redding bracht.

Dennis Tromp (r) heeft gekopt, doelman Kempenaar zal de bal keren

Het spel ging daarna heen en weer zonder dat er echte kansen ontstonden voor beide teams. Jeffrey Brink probeerde het namens de thuisploeg na een half uur spelen van afstand. Het koste goalie Beukema weinig moeite om de bal te keren.

Drie minuten voor rust was het Patrick Rutgers die de bal uit een hoekschop van Torrenga voor z’n voeten kreeg, maar diens inzet verdween in het zijnet. Niet veel later kreeg de RZB-aanvoerder een herkansing toen hij van buiten de ‘zestien’ met links uithaalde. De bal ging nu net naast. Ruststand 0-0.

Drie minuten na rust kreeg Rood Zwart Baflo de mogelijkheid op de openingstreffer toen Duncan Torrenga langs de linkerkant op snelheid doorkwam en via Patrick Rutgers  weer in balbezit kwam. Na nog een speler te hebben uitgespeeld kwam de aanvaller in scoringspositie, maar legde hij af op de vrijstaande Mark van Zanten, die zijn inzet zag gekeerd door Marcel Kempenaar. De bal viel voor de voeten van Patrick Rutgers die uithaalde, maar weer was het doelman Kempenaar die zijn ploeg in de wedstrijd hield door de bal te keren.

In de 53ste minuut was het dan wél raak voor de Bafloërs. Mark van Zanten kwam op rechts door, z’n voorzet was strak en op maat, de kopbal van Duncan Torrenga hard en raak, 0-1.

Ook vreugde bij de wisselspelers na de 0-1

Nog geen minuut later leek het feestje van de gasten al weer verstoord te worden door de gevaarlijke Jeffrey Brink; diens schot van afstand ging tot grote schrik van de RZB-bank rakelings naast.

Rood Zwart Baflo ging inzakken en probeerde in de omschakeling de genadeklap toe te dienen. De verdediging stond aardig, De Lauwers drukte wel, maar kon geen echte uitgespeelde kansen creëren. Het team van Jan Potma schroomde trouwens ook niet om de ballen over de zijlijn te werken. De duisternis was al een tijdje ingezet toen Mark van Zanten de nekslag leek uit te gaan delen. Middels een snelle uitval belandde de bal via Torrenga bij Tromp, die strak voorgaf. Van Zanten kwam een teen tekort om de bal tussen de palen te werken.

Twee minuten voor tijd was Melvin Folkerts nog dichtbij een treffer. Zijn goed genomen vrije bal werd echter uit de onderhoek geranseld door De Lauwers-doelman Kempenaar.

Waar de 0-2 uitbleef kreeg de thuisploeg in de extra tijd nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar schoot Jeffrey Brink naast uit een indraaiende vrije bal van Bert Jager.

Zo stapte Rood Zwart Baflo in duisternis met drie belangrijke punten van het veld.

Bron: winsum-nieuws.nl