RZB 3 heeft de smaak weer te pakken

“Zaterdag is de mooiste dag van de week” (#Thomas Acda), kwam deze zaterdag 7 april eindelijk tot “De waarheid”(#Marco Borsato). Enerzijds door het weer en anderzijds door de uitslag.

Op deze zonnige dag stond de derby tegen VVSV’09 op het programma in de reserve klasse 6C. Aangezien het eerste van VVSV’09 thuis aan de bak moest tegen VVT 1 (uitslag ter info 3-2), mochten de ‘veteranen’ op het naast gelegen weiland hun kunsten vertonen.

Omdat iedereen er zoveel zin in had werd er al om 14:15 afgetrapt door de sympathieke scheids #jemoetjebekhouden. Om dat een aantal van ons nog niet helemaal beseften dat de wedstrijd inmiddels was begonnen was het al gauw dat de spits van VVSV’09 (nr3) de bal al binnen 2 minuten achter onze reserve keeper Simon schoot.

Iedereen was nu gelijk wakker en de aanval werd ingezet. Na 15 minuten spelen en 15 kansen verder schoot Gijs de 1-1 binnen. Nog geen 10 minuten later viel ook de 1-2.

Aangezien iedereen nu warm was (en niet alleen door het mooie weer) kon het doelpuntenfestijn beginnen en werd het voor rust al 1-4. Mede door een hard ingeschoten bal van Douwe.

Na een lekker bakje thee werd er weer koers gezet naar het naast gelegen ‘’veld’’. In de rust was Wim (mede door 1 gemiste kans)gewisseld. Ook Emiel en Rick mochten even van hun rust genieten. Aangekomen op het veld bleek al gauw dat wij met 10man op het veld stonden. Douwe had er letterlijk en figuurlijk schijt aan dat de wedstrijd al weer moest beginnen en zat rustig op het toilet. Na 5 minuten kwam hij in alle rust aanlopen en kon gelijk het veld inlopen omdat wij netjes op hem gewacht hadden.

En ja hoor, de wedstrijd was net weer 3 minuten begonnen en de nr3 van VVSV’09 schoot de 2-4 alweer binnen. Aan Rood Zwart was het nu de taak om alle zijlen gelijk weer bij te zetten en dat gebeurde ook. De 2-5 werd vrij snel gemaakt door Rick.

Douwe had toch nog wat krampjes en ging er uit. Wim mocht het veld weer in en gaf al gauw een mooie voorzet. Gefrustreerd vond de laatste man van VVSV’09 het nodig om een handsbal in het 16 meter gebied te maken. De bal kwam op de stip. Aangezien onze aanvoerder vorige week de bal hard, zuiver en onberispelijk in de handen van de keeper(veldspeler)had geschoten was het niet aannemelijk dat hij deze penalty mocht nemen. Maar met volle overtuiging nam Ewoud de bal onder de arm en legde de bal op de stip na een zacht schot ging de bal over de doellijn en was de stand 2-6.

Nadat VVSV’09 (met veel enthousiasme) de aftrap weer hadden genomen was het Robert die de bal snoeihard in het doel schoot en 2-7 was een feit. Vervolgens was het Wim toch gelukt om de bal aan de goeie kant van het net te schieten en de stand was nu al 2-8 (ongekend).


Ook Jorean en Peter schoten de bal nog even binnen 3 minuten in het doel. Stand 2-10. Na wat gezeur van VVSV’09 tegen de sympathieke scheidsrechter van fluit maar af, schoot hun nr3 nog even de 3-10 binnen wat tevens de einduitslag is geworden.

Helaas wist ik niet exact de volgorde meer van alle doelpunten, maar wel wie er allemaal gescoord hebben.

Gijs-2 Wim-1 Robert-1 Ewoud-1 Peter K-1 Jorean-1 Rick-2 Douwe-1

Volgende verslaggever: Douwe Woldring.