RZB 3 start competitie met klinkende overwinning

Eindelijk de eerste wedstrijd van het seizoen voor het 3e elftal, geen beker- of oefenwedstrijden gespeeld, speelronde 1 werd uitgesteld door eerdere afzegging van tegenstander V.V. de Monnik, hetgeen goed uitkwam i.v.m. de bruiloft van teamgenoot Chris & Gea een dag eerder. Uiteindelijk werd er op 30 september de 1e wedstrijd van het seizoen gespeeld, thuis tegen VVSV ‘09 2.

Er is de afgelopen weken hard getraind door de boys van het 3e, en aangezien men dit jaar toch graag om de hoogste plekken wil mee doen, is dan de 1e wedstrijd van het seizoen ontzettend belangrijk. Afgelopen seizoen werd het 3e verdienstelijk 5e, ondanks een valse start met slechts 3 punten uit de 1e 6 wedstrijden. Als het dan dus ergens beter kan, dan is het dus blijkbaar in het begin van het seizoen, hetgeen deze zaterdag gelukkig gebeurde : 11-1.

Met de terugkeer van clublegende Willem Beerda, die zichzelf vanaf heden tevens verantwoordelijk heeft gemaakt voor het maken van de opstelling, begon het 3e in een verrassende 4-3-3 formatie, met de punt naar achteren. Met Stefan Bijsterveld als diepe spits, een meesterzet van Beerda bleek al snel.

In den beginne was het eerst even zoeken, maar al snel bleek dat de roodbaardjes de overhand zouden hebben vandaag. Een mooie steekpass van Peter Kadijk, bracht spits Stefan Bijsterveld in stelling, en hij faalde niet : 1-0. Niet veel later was het wederom de tandem Kadijk-Bijsterveld, waarbij de stand via een knappe kopbal op 2-0 werd gebracht. Kort hierna kwam VVSV toch even door, en werd via de rebound de 2-1 gemaakt.

Langzamerhand kwam de motor van het 3e toch echt meer en meer op gang, en werd er al snel uitgelopen naar 3-1 en 4-1, door een mooie goal van wederom Stef en een prachtig stiftje over de keeper heen, van linksvoor Bert. VVSV ging steeds meer op de buitenspelval gokken, maar dit leverde juist doelpunten op van JW Rispens, na een assist van Stef, en de 6-1 van Ewoud na een assist van spelverdeler WJ Rispens, die ook deze keer weer een puike wedstrijd op de mat legde. Vlak voor rust verzorgde Rippydinho met een prachtige steekpass ook een vrije doortocht voor Wim Dijkman, maar hij faalde jammerlijk. 6-1 bij de rust, tijd voor thee.

In de 2e helft gingen de roodbaardjes rustig door met scoren. Met een paar frisse wissels in het veld gekomen, deed zich direct een opmerkelijk feit voor… Nieuwkomer Piemelke had namelijk geen scheenbeschermers om en werd, na vijf minuten spelen, door leidsman Piet Wieringa heengezonden om dit voor elkaar te maken. Henk mocht daardoor toch weer even zijn trainingsjackje uitdoen. Nadat Wim nog het scoren van Willem Beerda had belet, zorgde Stefan met zijn 4e van de middag voor de 7-1. Even later maakte Wim met een kiezelhard schot in de winkelhaak, de 8-1, Willem Beerda via een prachtige combinatie en dito hakballetje ‘a la Huntelaar’ zorgde voor 9-1, de 10-1 kwam via een mooie voorzet van Wim, op Stef, en uiteindelijk zorgde Joram ‘Partyboy’ Sportel voor het slotakkoord : 11-1.

11-1 in de 1e competitiewedstrijd van het seizoen, het kon minder….

Man of the match : Stefan Bijsterveld (5 goals), goeie 2e : Peter Kadijk (4 assists).

Tegenstander volgende week: FC Grootegast 4

Verslaggever voor de volgende week: Willem Beerda.