TEKORT AAN SCHEIDSRECHTERS

Aan alle seniorleden en ouders van de jeugdleden

Soccer referee whistles and shows red card. Isolated illustration in vector format

Als wedstrijdsecretaris van Rood Zwart Baflo en SJO ’t Hogeland betreft wedstrijden die in Baflo gespeeld worden merk ik per seizoen dat het steeds moeilijker wordt om bij iedere thuiswedstrijd zowel bij de senioren als de jeugd een scheidsrechter aan te stellen. Ook mijn collega Jonathan Roskam die dit werk doet bij de thuiswedstrijden in Warffum heeft hetzelfde probleem.

We zijn inmiddels bezig met de bekerwedstrijd en kunnen komend weekend 15/9 weer gebruik van de velden maken maar bij twee wedstrijden is er geen scheidsrechter beschikbaar. En dan te bedenken dat de competitie nog niet is begonnen.

In totaal heb ik voor de senioren 4 scheidsrechters die ook niet iedere weekend inzetbaar zijn. Voor de jeugdwedstrijden zijn dat er 8 scheidsrechter, wat al te weinig is, maar ook hier hetzelfde verhaal dat deze ook niet iedere weekend inzetbaar zijn, omdat ze een andere taak hebben of zelf moeten voetballen.

Daarom doe ik dan ook een dringend beroep op de senioren, ouders van de jeugdleden om je als scheidsrechter voor de senioren of jeugd aan te melden. Hoe meer er zich aanmelden hoe minder wedstrijden je per seizoen gaat fluiten.

Wordt hier geen gehoor aan gegeven dan komt het zover dat bij de senioren een leider of speler de wedstrijd moet gaan fluiten en bij de jeugdwedstrijden de trainer of leider.

Dus meldt je aan als scheidsrechter bij Jan Stavenga M: 0612044266 of via mail janstavenga@hotmail.com.  Je zal dan bij een wedstrijd worden aangesteld en tevens begeleid worden. Geef ook even aan welke teams je wil gaan fluiten.

 

Jan Stavenga

Wedstrijdsecretaris