Veel onbegrip bij afgelasting

Afgelopen weekend kwamen er veel telefoontjes en berichten via app binnen waarom de velden op de vrijdag al waren afgelast maar er niets op de site vermeld stond. Deze vragen waren achteraf niet nodig geweest want het is allemaal te vinden op de site van de KNVB.

Maar om voor eens en altijd het voor iedereen even duidelijk te maken heb ik hieronder vermeld wat de procedures zijn.

Afgelasting op de vrijdag

De consul ziet op vrijdagmiddag al dat er op de zaterdag niet gevoetbald kan worden. Hij deelt dit de wedstrijdsecretaris    mede. Betreft het een jeugdwedstrijd of het 3e elftal (B-categorie) dan wordt ’s avonds of zaterdagmorgen, hangt van de aanvangstijd af via de app wedstrijdzaken de wedstrijden afgelasten. Bij RZB 1 (standaardteam A-categorie) ligt het allemaal even anders.  De wedstrijd mag op de vrijdag niet via de app afgelast worden omdat (en dat is met ingang van dit seizoen van toepassing) men dan eerst op zoek moet naar een kunstgrasveld die dan vrij is om de wedstrijd te kunnen spelen. Vaak is dit zonder resultaat omdat de kunstgrasvelden vaak al bezet zijn.

Afgelasting op de zaterdag

Worden de velden op de zaterdagmorgen afgelast dan worden direct alle betrokkenen op de hoogte gebracht en worden de wedstrijden direct via de app wedstrijdzaken afgelast. Ook hier is dan ook voor RZB 1 van toepassing bij een thuiswedstrijd dat je dan op zoek gaat naar een kunstgrasveld, maar we weten hoe dat gaat.

Hopende dat het voor iedereen wat duidelijker is geworden.

Jan Stavenga

Wedstrijdsecretaris