Zaterdag III kan Knickerbockers 47 minuten bijhouden en verliest

Afgelopen zaterdag 27 januari, stond de 1e competitiewedstrijd van 2018 op het programma van het 3e. Tegenstander, de nummer 2 van de competitie : de studenten van Knickerbockers 18.

Ondanks vele afmeldingen ivm ziekte, blessures, werk, weekendjes weg en nog enkele openstaande schorsingen, werd uiteindelijk met 13 man afgereisd naar het Zernike complex. 6 “eigen” spelers van het 3e, 5 van het 2e & 2 van het zondagelftal.

Al vrij snel werd RZB vastgezet op eigen helft, en kwam men er zelf eigenlijk amper voetballend uit. Tot vlak voor rust bleef het echter 0-0, uiteindelijk vielen er toch nog 2 tegengoals, welke meer dan verdiend waren.

Vlak na rust kwamen de roodbaardjes enigszins verrassend toch op 2-1, na een geweldige actie van de zeer sterk spelende Wim Dijkman, waarbij Douwe de bal voor het intikken had. Vrijwel vanaf de aftrap volgde echter meteen de 3-1 en later ook de 4-1 en 5-1. Het ging even te makkelijk. Vlak hierna kreeg RZB ook terecht een penalty tegen, welke door de keeper werd benut : 6-1. Even later mocht de doorgaans zo sierlijke middenvelder Rispens, van geluk spreken dat zijn smerige overtreding (van achteren op de achillespees) slechts werd bestraft met een reprimande van de man in het geel.

Uiteindelijk kwam RZB toch nog op 6-2, door een prachtige lob van nr 14, Willem Beerda, die het speeltuig met buitenkant rechts op een prachtige manier over de keeper krulde. Het betekende zijn 5e competitietreffer, wat hem toch weer wat dichterbij de beloofde 30 bracht. Het slotakkoord was echter voor de Knickerbockers, met een mooie 7-2. Hierna vond de scheidsrechter het ook wel welletjes, en floot de wedstrijd naar het verleden.

Een teleurstellende, maar wel ingecalculeerde nederlaag, tegen een team, die net als Be Quick 1887 voor het 3e net even wat te goed zijn. De nederlaag was echter al gauw vergeten, toen bleek dat in het “Appleknockers Flophouse” een biertje slechts € 0,80 deed.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Grootegast, waarbij het 3e naar verluidt vooral  bedacht moet zijn op de hoekschoppen & voorzetten vanaf de zijkant.

Man van de wedstrijd : knieband-jongen van TKB, bij RZB : Wim Dijkman.