Zondag laat zich meevoeren in het kampioenschap van zaterdag

RZB zo 2   –  Eenrum 3

 

Zo af en toe kan en mag je als coach speler trots zijn op jouw team. Tegen Eenrum glom coach Buma van trots, want zijn team legde een puike wedstrijd op de grasmat neer. Nu was laagvlieger Eenrum een gewillig slachtoffer en speelde men de thuisploeg in de kaart door zeer zwak te verdedigen, maar de roodzwarten profiteerden optimaal van de geboden ruimte.

Al vanaf de aftrap liet de thuisploeg enkele goede combinaties zien en al na een minuut was het eerst schot op doel een feit. Het schot van Buma kon ternauwernood worden gekeerd door de beste man op het veld bij Eenrum en dat was de doelman. Ook in de periode hierna was er maar een ploeg, die voetbalde want Eenrum kwam eigenlijk niet verder dan wat lange halen naar voren om zo de snelle voorhoede aan het werk te zetten. Er was daarom een constante druk op het doel van Eenrum.

De roodzwarten lieten zich echter niet verleiden tot een wild aanvallend spel en liet de bal keurig in de gelederen rondgaan. Was de weg naar voren afgesloten dan voetbalde men net zo lang door totdat er een andere oplossing was gevonden. Het betekende voor de arme Eenrummers veel loopwerk voor niets want men kwam steeds een stapje te kort. De kansen voor de roodzwarten hoopten zich op. Doordat het beslissende passje zo af en toe nog onnauwkeurig en de keeper een lastige sta in de weg bleef kon Eenrum nog vrij lang genieten van een brilstand. In de 15e minuut was het eindelijk wel raak.

Na een korte corner volgde er een combinatie en kon Nico Pouwels worden vrijgespeeld op de zestienmeterlijn, zijn schot zeilde onhoudbaar over de doelman heen en teisterde de lat. Het terug stuiterende projectiel kon echter opnieuw op doel worden geschoten door de uitblinkende Bram Bregman en betekende de meer dan verdiende voorsprong voor de thuisploeg.

Ook na deze treffer gingen de zondagvoetballers door meer hun goede spel. Door gecontroleerd de bal rond te laten gaan behield men eenvoudig de controle over het spel en liet men de tegenstander overal op het veld veel lopen. Het jonge elftal van Eenrum bleef hopen op een beter resultaat en voetbalde naar vermogen, toch had keeper van Solkema niet erg veel te doen. Behalve wat terugspeelballen en een enkele poging van veraf was het voor hem een gemakkelijke dag. Zijn collega aan de andere kant moest echter vol aan de bak, want pogingen van Nico Pouwels, Jeroen Wiersma en Martijn Buma hadden zeker doel getroffen wanneer hij niet zijn kunnen had laten zien.

Het bleef voor de pauze bij een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg, want ondanks herhaaldelijke pogingen wou de bal er niet in. In de rust wisselde coach Buma zijn gehele achterhoede en dat zal menig toeschouwer verbaasd hebben want juist deze linie speelde in de eerste helft een prima wedstrijd.

In de tweede helft pakten de Bafloers het goede spel van voor de rust snel weer op en kwam Eenrum nauwelijks in het spel voor. Na een klein kwartiertje was de benzine voor de gasten op en kon men het allemaal niet meer bijbenen. Er vielen nu meer in meer grote gaten in de verdediging van de bezoekers waar te nemen, waardoor de bevrijdende treffer wel een keer moest vallen. In de 68e minuut was het opnieuw raak. Na een prima aanval was het opnieuw de doelman die een schot wist te keren, maar het speeltuig stuiterde terug het veld in en werd een prooi voor de goed opgestelde Nico Pouwels. Oog in oog met de sluitpost bleef de middenvelder uiterst koel en lepelde de bal langs de goalie heen in het doel.

Hierna ging het snel. De weerstand van de Eenrummers was nu gebroken en  in een tijdsbestek van tien minuten liepen de Bafloers uit via doelpunten van Jeroen Wiersma en Nico Pouwels uit naar een 4-0 voorsprong. Het laatste doelpunt kwam opnieuw op het conto van Jeroen Wiersma, die na een perfecte voorzet van Bollie van dichtbij zijn tweede van de dag wist aan te tekenen.

Na negentig minuten mocht de prima fluitende Jacob Cleveringa de wedstrijd beëindigen en de mannen uit Eenrum uit hun lijden verlossen.