3e krijgt boost met nieuwe kleding & pakt prompt weer eens 3 punten

11-02-2023: RZB 3 – vv Westerkwartier 2: 3-1.

Afgelopen zaterdag stond de returnwedstrijd op het programma tegen het 2e elftal van vv Westerkwartier. Uit had men in oktober 2022 na een moeilijke wedstrijd met 1-3 gewonnen. Waarbij de thuisploeg het betere van het spel had, maar voorin amper tot echt gevaar kwam. Ook in Baflo was vv Westerkwartier vaak gevaarlijk, maar was de afwerking wederom van een bedenkelijk niveau. Toevalligerwijs werd ook deze return uiteindelijk een keurige 3-1 overwinning voor de roodbaadjes. 

De uitwedstrijd tegen vv Westerkwartier was destijds ook de wedstrijd waar de kledingtas was vergeten & het 3e dus moest aantreden in de shirts van vv Westerkwartier. De lezer van deze website weet zich dat verhaal van een paar maanden geleden misschien nog wel te herinneren. 

Afgelopen zaterdag was toevallig ook de dag dat het 3e volledig in het nieuw is gestoken, met prachtig nieuwe tenues & nieuwe trainingspakken. 

De sponsoren die op de tenues staan zijn: 

  • Autorijschool Bas Scheffers. 
  • Siltess dierplaagbeheersing en advisering.
  • Schoonmaakbedrijf de Valk.

Op de trainingspakken staan: 

  • Grandcafé de Hoek Baflo.
  • Dijkman AC – Accountantskantoor Groningen. 

Allemaal sponsoren vanuit het eigen team, wat het natuurlijk des te mooier maakt, ook een bedankje vanuit de spelersgroep voor de sponsorcommissie, die alles tot in de puntjes geregeld heeft & ook aan fotograaf Ronnie Afman, die ervoor heeft gezorgd dat er een paar mooie professionele teamfoto’s zijn gemaakt! 👏🏼

Wat ook leuk was, was dat de selectie eindelijk ook vrijwel volledig uit eigen spelers bestond. Hoe blij we ook elke keer zijn met allerlei gastspelers om het team compleet te maken, en ons uit de brand te helpen, het blijft natuurlijk wel het leukste om echt zoveel mogelijk met een eigen/vast team te voetballen. De enige gastspeler was deze keer 1 van de grootste talenten uit de jo19: Melvin Brandsma. 

Dan de wedstrijd zelf: 

Opstelling: (vlnr)

FJ Bos

R. Knol, WJ Rispens, E. Dijkman, J. Brandsma.

S. Scheffers, P. Kadijk, T. vd Veen. 

W. Dijkman, J. Veenstra, J. Weening. 

Maanden niet getraind en dus op het bankje: 

W. Beerda, H. Niewijk, S. Slagter, S. Doornbos, M. Brandsma. 

Scheidsrechter: C. Schierbeek. 

RZB begon prima aan de wedstrijd, het probeerde rustig op te bouwen, en dit lukte vrij aardig. Wel was het baltempo aan de lage kant. Balbezit was echter heilig, omdat het natuurlijk ook aftasten is met eindelijk alleen echte 3e spelers. Waarbij sommige spelers nog amper minuten hadden gemaakt dit seizoen. vv Westerkwartier kon eigenlijk alleen gevaarlijk worden door dom onnodig balverlies van het 3e.

Zo kabbelde de wedstrijd de 1e helft wat verder. Soms aardig spel, soms dom balverlies waardoor weer veel onnodige energie verspild moest worden om dit weer te herstellen. De grootste kans was nog voor spits Joepie Veenstra, maar zijn boogbal over de keeper, stuiterde onfortuinlijk over de goal van vv Westerkwartier. De rust werd dan ook doelpuntloos bereikt. 

In de rust werden enkele verse wissels toegepast, en was daar o.a. de langverwachte rentree van zowel Steven Doornbos als Simon Slagter. Beiden kunnen terugkijken op een heel behoorlijke rentree. 

De thuisploeg begon de tweede helft slordig, maar kwam uiteindelijk wel op voorsprong, door een eigen doelpunt vanuit de kluts. Niet veel later kwam vv Westerkwartier echter alsnog op gelijke hoogte. Invaller Melvin Brandsma deed uitstekend zijn verdedigende werk, maar tikte de bal echter net verkeerd aan, zodat 2 verdedigers van RZB op het verkeerde been stonden, en de aanvaller van vv Westerkwartier precies op maat werd bediend & keeper FJ Bos uiteindelijk kon passeren: 1-1. 

Korte tijd later kon de aanvaller van vv Westerkwartier opnieuw op FJ Bos afrennen, echter kon de keeper deze keer uitstekend redding brengen. Een zeer belangrijke redding. 

Kansjes bleven komen voor de gasten, echter kon ook RZB steeds beter het vijandelijke doel bereiken. Peter Kadijk draaide zich knap vrij & kon uithalen, echter werd zijn inzet goed geblokt door 1 van de verdedigers van vv Westerkwartier. Niet veel later zetten de roodbaadjes hoog druk, waardoor een verdediger van de gasten de bal in paniek in de voeten van Steven Doornbos speelde. Die bediende in 1x, perfect op maat, middenvelder Kadijk, die de bal nog even goed legde, en nog even kapte en draaide, en nog een keer kapte en draaide, en vervolgens met een prachtige boogbal de keeper wist te passeren: 2-1. 

Even later was Melvin Brandsma voor de zoveelste keer zijn tegenstander te snel af, waarna 1 van de verdedigers van de gasten hard aan de noodrem moest trekken, wat hem een gele kaart en een tijdstraf van 10 minuten opleverde. Een geheel terechte beslissing van de uitstekend leidende scheidsrechter Cor Schierbeek. De vrije trap op randje 16 leverde echter niks op, behalve een hoop ergernis onderling :). 

Toch wist RZB gebruik te maken van dit overtal, een goede voorzet van aanvoerder Ewoud Dijkman, werd door Melvin op zakhoogte binnen gewerkt: 3-1! 

Op het einde van de wedstrijd volgden nog enkele gevaarlijke corners van de gasten, maar ondanks angstige momenten bleef het bij 3-1 & dus een hele mooie overwinning voor het 3e elftal. 

Eindelijk weer eens 3 punten, 2 plekken gestegen op de ranglijst, eindelijk weer eens met een vrijwel complete selectie, nieuwe tenues, nieuwe trainingspakken, kortom een top middag! Dat werd nog beter door de binnen komende uitslagen van zowel het 1e elftal (0-7 winst) en het 2e elftal (0-6 winst). Hulde! 

Man of the match: Cor Schierbeek. 

Verslaggever volgende wedstrijd: Wim Dijkman.