3e pakt eerste punten van het seizoen!

Na 2 nederlagen in de beker, en vorige week een onnodige nederlaag tegen Meedhuizen 2, pakte het 3e afgelopen zaterdag eindelijk de eerste 3 punten. Het werd uiteindelijk 3-5 in Feerwerd.

Ondanks dat de wedstrijd van het 2e was uitgesteld, ging men slechts met 12 man naar Feerwerd toe, voor de uitwedstrijd tegen Ezinge. Dit inclusief de gebroeders Afman (Ben & Richard) die normaal alleen in het 35+ elftal van de vereniging actief zijn. Ze hadden gevraagd of ze misschien ook 30 minuten mee konden doen, en dat kon uiteraard wel, het werden echter voor beide heren, de volle 90 minuten. 1 selectiespeler (naam vanwege AVG anoniem, maar bekend bij redactie) van het 3e was iets te laat op het sportpark van Baflo aanwezig, en door alle tumult was iedereen al vertrokken richting Feerwerd.

Het 3e begon met gelegenheidskeeper Sportel op doel, de Valk, Ewoud, Rispens en Blaauw in de achterste linie. Richard Afman, Stefan Bijsterveld en Emiel Dijkstra op het middenveld, en de voorste linie bestond uit Ben Afman, Kezza en Bert. Jorean Groen was de supersub.

Het weer was prachtig, het veld lag er goed bij, en alle 22 hadden er zin in, er kon worden afgetrapt. In het begin was het allemaal even aftasten voor het 3e, met dit gelegenheidselftal, maar al gauw bleek dat het 3e vandaag zeker niet onder hoefde te doen voor Ezinge.

Toch kwam Ezinge op voorsprong, door foutief uitverdedigen, belandde de bal bij de rechtsvoor van Ezinge, die van 25 meter hard uithaalde, en doel trof. Toch herstelde het 3e zich snel, een lange bal van Ewoud werd verkeerd teruggespeeld door de verdediger van Ezinge, die de eigen keeper passeerde, en de mee rennende Emiel Dijkstra kon hiervan profiteren en liet al snel de gelijkmaker aantekenen, 1-1.

Niet veel later gaf Wim, na een mooie individuele actie, hard voor op Bert, en middels een mooie snoekduik maakte hij de mooiste treffer van de middag, 1-2. Een mooie ode aan de legendarische kopbal van Bep Bakhuys uit 1934, in de met 9-3 gewonnen wedstrijd tegen België. Kort hierna moest Bert echter het veld verlaten, zeer waarschijnlijk omdat hij even in alle rust wou genieten van zijn zojuist gemaakte wereldgoal. Jorean Groen nam voor Bert de honneurs waar op rechtsvoor.

Iets later zorgde Richard Afman, bij zijn debuut voor Rood Zwart Baflo, voor de 1-3. Na een mooie combinatie met broer Ben, rondde hij beheerst af. Helaas kreeg niet lang hierna het 3e alsnog een tegentreffer te verwerken. Een hard schot vanaf de zijkant, werd niet goed verwerkt door keeper Sportel, en belandde zo in het doel. 2-3, wat ook de ruststand was.

Vlak na rust volgde wederom een mooie combinatie door het midden, en mocht Kezza zijn 2e competitietreffer bijschrijven. 2-4. Toch bracht het 3e zichzelf helaas nogmaals in de problemen, door een goedkoop gegeven penalty, en de onvermijdbare 3-4. Omdat Blaauw nogmaals de scheidsrechter bedankte voor dit goedkope cadeautje, mocht Arjan 10 minuten langs de zijlijn plaatsnemen. Niet zo slim, want nog geen vier maanden geleden kreeg keeper J.G. (moe je mijn bril leen’n?) van dezelfde scheidsrechter ook al een kaartje wegens praten. Gelukkig bleef het dit keer slechts bij geel.

Hierna had het 3e het moeilijk. Meerdere spelers waren niet geheel fit, of speelden met pijntjes, en zodoende werd het 3e steeds verder teruggedrongen. Toch kon men door enkele goede reddingen van Sportel stand houden. Dit frustreerde Ezinge weer, en na een harde charge van een speler van Ezinge, moest ook Ezinge 10 minuten met een mannetje minder verder. Dit zorgde weer enigszins voor lucht bij het 3e, waarna vlak voor tijd RZB ook een penalty toegewezen kreeg, na een handsbal binnen de 16 meter. Ewoud ontfermde zich over deze bal, en schoot keurig de 3-5 binnen.

Wedstrijd binnen, punten in de tas, en niet veel later floot de verder prima fluitende leidsman voor het einde van deze wedstrijd.

Volgende week spelen we uit bij Poolster 3. 2 jaar geleden werd hier, op het toen hagelnieuwe kunstgras, een prachtige 0-3 zege geboekt.

Rest nog om de gastspelers (Ben- en Richard Afman, Joram Sportel, Jorean Groen, Emiel Dijkstra) te danken voor hun hulp om deze wedstrijd doorgang te laten vinden. Grote klasse!

Man of the match: Bert ten Have, foto’s RZB & fotograaf Ezinge


Verslaggever volgende wedstrijd : Wim Dijkman