7 klapper Rood Zwart 1

Het was dit weekend weer een inhaal en bekerwedstrijden. Rood Zwart oefende vanmiddag tegen de 5e klasser Veendam 1894 1, dat op de 7e plaats in 5E bivakeert. Onder leiding van de goed fluitende Jacob Cleveringa werd er om half drie afgetrapt en was het de eerste 20 minuten een gelijkopgaande strijd. Aan beide kanten werden wat speldeprikken uitgedeeld en was het voor jan en alleman een leuke wedstrijd om naar te kijken. Toch was het Jordy Striedelmeijer die na een voorzet vanaf rechts van Jordi Potma de bal schitterend intikte (1-0). Zes minuten later was het weer raak. Laatste man Chris ten Boer was maar eens mee naar voren gegaan en na een voorzet vanaf links was hij het die het leer beheerst inkopte (2-0). Met deze stand gingen de acteurs aan de thee.

In de 2e helft werd het krachtverschil wel zichtbaar, toch kreeg Veendam in de 47e minuut een dot van een kans maar de bal werd in de handen van keeper Cedric Tillema getikt. In de 49e minuut was er een schitterende aanval, de bal werd vanaf het midden naar de linksvrijstaande Striedelmeijer gespeeld die vervolgens de bal loepzuiver voor het doel bracht en was het Mark van Zanten die het leer via de paal naast schoot. In de 52e minuut was het wederom Striedelmeijer die de bal voor het doel bracht en was Mark van Zanten die nu wel het net wist te vinden, (3-0). Twee minuten later was het Striedelmeijer die na een voorzet de stand op (4-0) bracht. Veendam moegestreden kwam er niet meer aan te pas en in de 58e minuut gaf Mark van Zanten een voorzet voor het doel van Veendam en was het Jordi Potma die de bal inkopte (5-0).

In de 60e minuut gaf Striedelmeijer een dieptepass en was het de strijdvaardige Jordi Potma die met een lobje de keeper verraste, (6-0). De 7-0 kwam op naam van good-old Reinout Geuze die met een schitterende afstandschot de bal in de linker kruising schoot.

Een goede generale voor de uitwedstrijd volgende week tegen SIOS ?

Foto’s