“Het 3e wint wederom de slag om Kantens!”

KRC 2 – RZB 3 : 1-4

Opstelling : 

Raphael

Dijkman, Dijkman, Niewijk, Slagter.

Goelema, Brandsma, Beerda

Ten Have, Bijsterveld, Woldring

Wissels : Patje, Randy & Yordi.

Na vorig weekend de kraker te hebben gewonnen van Sios (5-2), toog het 3e dit weekend richting Kantens, voor de derby tegen KRC. Bij aanvang bleek dat KRC vedette Roelf, Abraham had gezien, dus ook vanaf deze kant : van harte gefeliciteerd.

Het 3e begon zwak aand e wedstrijd, of beter gezegd, het 2e van KRC knalde voortvarend uit de startblokken! Binnen 10 minuten waren beide palen van RZB reeds uitvoerig getest. Beide keren boog het aluminium sedert de goede kant op.

Hoewel de schrik er goed in zat, kwam het 3e toch naarmate de wedstrijd vorderde,  beter in de wedstrijd. Gelegenheidsbackje, Wim Dijkman (die wederom een uitstekende partij op de mat legde) stoomde door de Kantsters linies, maar schoot net voorlangs het doel van keeper Blaauwwiekel. 

Hoewel het spel in de beginfase niet goed was van de roodbaardjes, kwamen de vedettes uit Baflo toch uiteindelijk op voorsprong. Na een mooie combinatie dwars door de halfspaces van KRC, mocht Bert ten Have aanleggen voor een schot op doel, welke pardoes werd tegengehouden door een hand uit Kantens. De man in het zwart wees gedecideerd richting de stip : penalty voor RZB 3! Stefan Bijsterveld nam de taak op zich, en schoof hard & zuiver de bal richting linker onderhoek : 0-1 voor de onzen! Een terechte voorsprong!

Even later volgde andermaal een schitterende aanval over 4 schijven. De bal werd ingespeeld door uitblinker Willem Beerda, gekaatst door Bert ten Have & diep weggelegd door Bijsterveld, op een ander gelegenheidsbackje : Simon Slagter. Een aanval uit het boekje, die echter strandde in schoonheid. Hoewel Slagter alle tijd had om een goede voorzet te deponeren, probeerde Slagter het vanaf de achterlijn zelf, helaas zonder succes. 

Rond de 35e minuut kwam Patrick “stoetjebakker” Rutgers binnen de lijnen, voor de op dat moment moegestreden Chris Goelema. Dit gaf het elftal duidelijk nog meer elan. Niet veel later kwam Beerdacadabra goed door, maar strandde zijn ziedende schot op de vuisten van keeper Blaauwwiekel. Een uitmuntende redding. Dezelfde Beerda heerste overigens op het middenveld, het leek soms wel op een draaitol, zoveel rondjes maakte hij vaak om zijn as, waarbij hij ook zelfs een rondje om de scheidsrechter heen liep. Een sierlijke voetballer, al zou het prettig zijn als hij nog meer drive naar voren zou hebben, in plaats van dat de ballen uiteindelijk weer breed of terug gaan. 

Op slag van rust kreeg rechtsback Wim Dijkman nog een bal door de stokken gespeeld door een 74-jarige tegenstander, wat meteen het laatste hoogtepunt van de 1e helft was. 

Niet veel later floot de man in het zwart namelijk voor het rustsignaal. 0-1 bij rust aan de thee, wie doet je wat?

Na een welbesteed kwartier in de kleedkamer, kwamen de roodbaardjes niet helemaal fris uit de kleedkamer. Henk Niewijk & Bert ten Have hadden het voor gezien gehouden, en de tricots werden overgedragen aan beloften Randy Kalma & Yordi Bollie. 

Ook bij KRC was er gewisseld, het kwam het spel niet ten goede, maar het werd er wel luidruchtiger op. Nog geen minuut na de pauze, werd de rode bliksemschicht van Kantens diepgestuurd. Alhoewel duidelijk 4 meter buitenspel, en dus terecht afgevlagd door grensrechter Goelema, schoot de invaller van KRC hard over & begon een tirade jegens de lijnsman. De scheidsrechter suste de boel snel, voordat de zaak uit de hand kon escaleren. 

Even later was er wel een goede aanval van KRC over rechts, waarbij de bal hard laag werd voorgegeven, rechtsback Kalma tikte de tegenstander een klein beetje aan, wat echter voor de man in het zwart reden was om de bal andermaal op de stip te leggen, spits blaauwwiekel faalde niet, en zo kon er een 1-1 tussenstand worden genoteerd, in de 55e minuut. 

Het elftal uit Baflo was wakker geschud & schakelde meteen weer een versnelling hoger. Linksback Simon stoomde al vlot het strafschopgebied binnen, omspeelde 3 man, maar had net geen puf meer om de bal goed breed te leggen. Toch volgde de nieuwe voorsprong vlot hierna. Yordi Bolhuis werd diep gestuurd & schoot de bal beheerst in de korte hoek, 1-2 voor, in de 65e minuut. 

Nog geen minuut later lag de 1-3 al in het netje. Wederom een prima aanval van RZB, waarbij Stefan Bijsterveld de bal keurig terug legde op Patrick Rutgers, die de bal in de lange hoek schoot. Golazo!

Weer een minuut later kwam Yordi weer goed door op linksvoor, echter vloog de bal net over de goal, waar hij de bal ook breed had kunnen leggen. Ook Douwe Woldring, die vandaag op de brommer was, kreeg een kans, maar ook zijn schot ging over de goal, zijn directe tegenstander geblesseerd achter latend. 

In de 80e minuut een vrije trap van RZB op de rand van de 16. Bij het nemen glijdt Stefan Bijsterveld echter uit, zodat de bal een vreemde curve krijgt, via de kluts, beland de bal uiteindelijk bij Patrick Rutgers, die met een sliding de bal nog hard weet te raken, helaas vol op de paal. Even later Bijsterveld zelf weer eens op avontuur, oog in oog met de keeper faalde hij echter, ook de rebound van Patrick wordt gepakt door de doelman van KRC. In de 85e minuut volgt een corner van Bijsterveld, die door John Brantsma bij de 2e paal slordig word over gekopt. Dit ging vroeger stukken beter, aldus enkele kritische toeschouwers langs de lijn. 

Zoals te lezen, kwam KRC in de 2e helft bijna niet meer in het spel voor, en was RZB heer & meester. Vooral het laatste half uur stond het achterin zeer goed. John, Chris, Randy & Wim waren onpasseerbaar & ook Ewoud speelde een foutloos laatste halfuur. En de schoten die dan toch nog op doel werden afgevuurd, waren allen een prooi voor de uitstekend keepende Raphael. 

Het slotakkoord was ook voor RZB. Yordi Bolhuis zet goed hoog druk op de rechtsback, verovert de bal, en geeft goed breed op spits Bijsterveld. Met een aanname a la Donny van de Beek, legt Stefan de bal in 1x goed, en wordt de bal hard in de linker onderhoek geschoten. 1-4 voor RZB 3, en alweer zijn 5e competitietreffer in de laatste 2 duels. 

Niet veel later floot de scheidsrechter, de wedstrijd naar het verleden, en zo pakt het 3e andermaal de winst in Kantens. Een keurige 1-4 overwinning dus. Als vanaf nu ook alle andere wedstrijden worden gewonnen, kunnen er nog hele mooie dingen gebeuren in deze competitie! 

Groeten uw razende reporter!

Man of the Match : gelegenheidsbackje Wim Dijkman

Verslaggever volgende wedstrijd : Willem Beerda