Jan Bolt stopt als bestuurslid van Rood Zwart Baflo

Gisteren heeft Jan Bolt in de bestuursvergadering aangegeven te gaan stoppen als bestuurslid van Rood Zwart Baflo. Hiermee verraste hij sommige bestuursleden.

We respecteren Jan zijn beslissing. Namens het bestuur bedanken we hem voor zijn tomeloze inzet als voorzitter en bestuurslid.

Hieronder staat te lezen wat Jan heeft bewogen dit besluit te nemen.


Beste leden van vv Rood Zwart Baflo. 

Met ingang van 1 januari 2021 zal ik gaan stoppen als bestuurslid van vv Rood Zwart Baflo. Al enige tijd heb ik persoonlijk het gevoel dat mijn bijdrage, om van Rood Zwart Baflo een stabiele vereniging te maken voor de toekomst, geen meerwaarde meer is. Met nadruk wil ik onderschrijven dat dit niet voortvloeit uit frustratie of ongenoegen. Wij leven in een land van vrije meningsuiting en dat is een groot goed. 

Soms is het verstandig om eens in de spiegel te kijken en de balans op te maken. In 1999 heb ik samen met andere mede oprichters vanuit de vv Marcia en s.v. CSB het genoegen gehad om de vv Rood Zwart Baflo te mogen oprichten. Vanaf 2001 tot 2007 heb ik zitting genomen in het bestuur, eerst als voorzitter later als bestuurslid. In 2013 vond ik het een nieuwe uitdaging om nogmaals als voorzitter gekozen te worden met een nieuwe missie. In 2014 heb ik samen met de bestuursleden een plan geschreven om te willen promoveren naar de 4e klasse. Op de nieuwjaarsreceptie van 2015 werd dit gepresenteerd en het was fantastisch om mee te maken dat de hele vereniging inclusief de supporters en sponsoren hun positieve bijdrage hebben geleverd. Natuurlijk moet je ook een beetje de wind in de zeilen hebben om dit kunnen bereiken maar zonder duidelijke visie zou dit niet gelukt zijn. Negentien mei 2018 was voor mij dan ook een moment waarbij mijn missie geslaagd was.  

In het opvolgend seizoen 2019/2020 begreep ik dat het tijd was voor doorstroming binnen het bestuur van vv Rood Zwart Baflo om verder door te bouwen aan een mooie stabiele vereniging voor het dorp Baflo. Op dit moment zijn er een aantal nieuwe bestuursleden bijgekomen, en dat is natuurlijk geweldig. Ik wens hun een geweldige tijd en succes als bestuurslid van onze vereniging.  

Als afsluitende actie zal ik samen met de vrijwilligers op 31 december nog 1 maal de oliebollen gaan bakken voor de vereniging. 

Ik wens u allemaal hele fijne feestdagen en nog veel sportieve voetbaldagen en jaren bij onze club vv Rood Zwart Baflo.   

Met sportieve groet, 

Jan Bolt.