Ook zondag pakt zijn eerste drie punten

De uitwedstrijd in en tegen Usquert wordt door de roodzwarten altijd als zwaar ervaren. Vaak ligt het veld er perfect bij, maar is er door omstandigheden altijd iets wat fout gaat. Deze keer bleken de kalklijnen weggeregend en moest dit vervangen worden door pilonnen. Een koddig gezicht leverde dit wel op, maar er kon gevoetbald worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de Bafloërs er geen gras over groeien en zette men de tegenstander meteen vast op de eigen helft. Na een rommelig begin was de eerste kans voor de roodzwarten. Middels een prima pass van Abel Buis mocht Pieter Buma op het doel aflopen. In plaats van een schot op de goal treuzelde Buma te lang en zag hij zijn weg versperd door enkele inglijdende Usquerders. Hierna was de kans om zeep geholpen.

Beide ploegen lieten een speelwijze van uitersten zien. De roodzwarten probeerden het met opbouwend spel en lieten elke linie voetballen. Usquert daarentegen was van de snelle en directe oplossing en knalde het ronde projectiel hoog en ver naar voren.

Na een klein kwartier was het wel raak. Via een aanval over veel schijven werd Nico Pouwels door Martijn Buma in de diepte weggestuurd. Pouwels wist op inzet zijn directe tegenstander af te schudden en kon hierna de bal breed leggen. Bij de tweede paal was het vervolgens voor Abel Buis een simpel intikkertje. Met de voorsprong op zak lieten de Bafloërs de teugels iets vieren en dit bracht de thuisploeg meteen weer in de wedstrijd. Het spel werd slordiger en dit leverde veel balverlies op.

Nog voor het half uur stonden beide ploegen alweer gelijk. In een rommelige situatie kwam de bal na een hoekschop voor de voeten van een speler van Usquert. Zijn uithaal belandde onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek.

In deze periode waren de roodzwarten even van slag, dit had ook te maken met de op dat moment zeer warrig fluitende man in het zwart. Het leek er even op dat de beste man even vergeten was dat hij neutraal behoorde te fluiten, want nagenoeg elke dubieuze situatie viel nu in het voordeel van de thuisploeg uit. Na een diepe bal sprintte Abel Buis goed door en leek de keeper te omspelen. De goalie haalde in een ultieme poging de spits echter neer in het strafschopgebied. Waar iedereen een strafschop verwachte kneep de leidsman een oogje toe en leek zelfs de voorhoedespeler een gele kaart te willen geven voor een schwalbe.

De Bafloers voelden zich nu duidelijk benadeeld en hadden zeker recht van spreken. Met nog een klein kwartier te spelen herpakte men zich en werd het veldspel steeds beter. Na een schitterende combinatie wist Nico Pouwels met een steekpassje Abel Buis geheel vrij voor de keeper te zetten. Van dichtbij faalde de spits opzichtig en zijn rollertje was een simpele prooi voor de sluitpost.

De moegestreden ploeg uit Usquert liet nu steeds grotere gaten vallen en het was een kwestie van tijd voordat er opnieuw een doelpunt moest vallen. Vooral centraal waren de Bafloërs nu heer en meester en dit vertaalde zich nog voor de rust in een hernieuwde voorsprong.

Al combinerend stak men telkens knap het middenveld over en was de druk op de achterhoede voor het doel van Usquert groot. Vooral Nico Pouwels was een voortdurende plaaggeest voor de tegenstanders en uit een van zijn voorzetten kon de goed doorgelopen Martijn Buma de bal tegen de touwen tikken. Met de 2-1 voorsprong op zak mocht men de thee opzoeken.

In de tweede helft mochten de Bafloërs hun laatste reserves aanspreken en mocht naast Harm Luurtsema ook A junior Daan Hesseling het speelveld betreden. De snelheid van de beide jongens leverde de roodzwarten nu meer diepte en gevaar op en dit betaalde zich al snel uit. Nadat Abel Buis eerst nog een dot van een kans liet liggen was er even later geen houden meer aan voor de thuisploeg.

Een diepe pass op Harm Luurtsema kon ternauwernood onderschept worden. De daarop volgende pass terug op de eigen doelman was echter veel te kort waardoor Buis de bal kon onderscheppen. Met een eenvoudige schuiver langs de uitkomende doelman tekende de voorhoede speler voor zijn tweede van de dag en de comfortabele 3-1 voorsprong op het scorebord.

Gesterkt door de voorsprong lieten de roodzwarten nu de bal rustig rondgaan. Het was nu eenrichtingsverkeer richting het doel van Usquert, maar voor het doel wilde het maar niet lukken. Usquert zelf stichtte nog het meeste gevaar. Na een hoge voorzet knalde een speler van Usquert van dichtbij hard op de eigen goal. Het was aan een knappe redding van de keeper te danken dat de bal niet in het doel rolde.

Niet veel later nam een andere speler opnieuw zijn eigen doel onder vuur middels een vuurpijl, maar wederom liep het met een sisser af. De Bafloërs hoefden niet meer en de thuisploeg kon niet meer. De wedstrijd bloedde dood en daar waar er al een kans was te melden floot de leidsman het spel keurig dood.

Toch viel de definitieve beslissing ruim voor het einde van de wedstrijd. De gaten werden groter en groter en na een prima pass op Daan Hesseling werd het een één tegen één duel. In plaats van richting het doel te sprinten legde Hesseling het leer knap breed op de mee opgekomen Pieter Buma. Ook Buma hield oog voor de situatie en legde oog in oog met de doelman de bal knap breed op de eveneens meegelopen Nico Pouwels. Voor Pouwels was het vervolgens een koud kunstje om de bal tegen de touwen te tikken. Een prachtig doelpunt, waarbij de tegenstander slechts als figurant fungeerde.

Hierna was de wedstrijd gelopen. Met de rustgevende 4-1 voorsprong controleerden de Bafloërs de wedstrijd en aangezien Usquert totaal kapot gespeeld was viel er niet veel meer op het veld te beleven. Na negentig minuten was de wedstrijd, die geen wedstrijd meer was, ten einde en konden de Bafloërs eindelijk de eerste punten van deze competitie mee naar huis nemen.