ROOD ZWART MAAKT PRIMA START IN DE 4E KLASSE

GRONINGEN – Rood Zwart Baflo maakte zaterdagmiddag een prima start in de 4e klasse. Op sportpark Coendersborg werd mede-titelkandidaat – ook nog na deze wedstrijd – met 2-0 verslagen. De Mark van Zanten en Reinout Geuze waren de doelpuntmakers.

Bij de thuisploeg waren een aantal bekenden met een Viboa-verleden binnen en buiten de lijnen. Naast de in Winsum wonende trainer Jakob Zwart, stonden ex-Viboa 1 spelers Otto Mekel en de broers Cees Jan en Wouter Diepeveen in de basis-elf.

Van de drie spelers was Wouter Diepenveen deze middag het beste op dreef. Het was enkel genieten van deze zeer technische en slimme speler. Toch kon hij niet voorkomen dat het collectief van Rood Zwart Baflo zou gaan zegevieren.

In de eerste helft speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af, zonder dat er aan beide kanten ook maar één kans viel te noteren. Na twintig minuten spelen moest Jordi Striedelmeijer eraf met een blessure die hij in het begin van de wedstrijd had opgelopen in een duel om de bal. Daardoor moest de niet geheel fitte Jordy Potma eerder dan gepland aan de bak, wat hij niet onverdienstelijk deed. Met 0-0 werd gerust.

IJsbeentje voor ‘Striedel’

In de 52ste minuut viel zomaar uit het niets de 0-1. Melvin Folkerts zette Duncan Torrenga op de rechterkant aan het werk, die zijn directe tegenstander omspeelde en laag voorgaf op de eerste paal. Daar kwam de inkomende Jordy Potma een teen tekort, maar bij de tweede paal was het de geheel vrijstaande – en verder onzichtbare – Mark van Zanten die de bal in het lege doel werkte.

Halverwege de tweede helft werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Thomas Mirck kwam buiten het strafschopgebied 1 op 1 met RZ-aanvoerder Patrick Rutgers. De middenvelder kapte en haalde uit, waarna de bal via de teen van Rutgers in het doel leek te gaan. Het was echter doelman Cedric Tillema die de bal met een uiterste inspanning uit het doel wist te houden.

Doelman Cedric Tillema heerste in ‘zijn’ strafschopgebied

Vijf minuten later werd Mark van Zanten door Stefan Kruizenga diep gestuurd, maar de spits kwam snelheid te kort om de doelman Mark Braams te verschalken. Twee minuten later kwam de snelle Reinout Geuze hem vervangen. Met nog tien minuten op de klok kreeg Robin Broekema z’n tweede gele kaart en moesten de Stadjers met 10 man verder. Ondanks een man minder zette de thuisploeg de gasten onder druk en kreeg het in de 88ste minuut nog een mogelijkheid op de gelijkmaker toen het op randje ’16’ een vrije bal mocht nemen. Otto Mekel – hij krulde in het verleden menigmaal de bal vanaf die positie in het doel – nam plaats achter de bal, maar zijn inzet verdween in de muur.

In de slotminuut was het Rood Zwart Baflo dat de wedstrijd definitief besliste. Melvin Folkerts bediende Jordy Potma op links, die naar binnentrok en de vrijstaande Reinout Geuze inspeelde. Van buiten het strafschopgebied schoot de invaller buitenkantje rechts snoeihard in de linker benedenhoek, 0-2.

Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde en was de allereerste zege van Rood Zwart Baflo in de 4e klasse een feit.

Bron: Winsum-nieuws