Rood Zwart verliest wedstrijd in de 76e minuut

Zaterdag 26 oktober ’19

Vanmiddag moest Rood Zwart naar Niekerk afreizen om daar tegen de gelijknamige club te voetballen.

Op een schitterende complex waar inmiddels ook een kunstgrasveld ligt moest hier dan ook de wedstrijd op gespeeld worden. Onder leiding van scheidsrechter Haan uit Zuidhorn die vanmiddag de hoofdrol opeiste door in een sportieve wedstrijd maar liefst 8 keer geel en twee keer rood gaf. Voor overtredingen die bestraft moesten worden werd er doorgespeeld en bij pietluttige overtredingen werd er geel gegeven.

Rood Zwart begon strijdvaardig aan de wedstrijd waar Niekerk niet direct een antwoord op had. Dit resulteerde in de 5e minuut dan ook in een schitterende doelpunt van Chris ten Boer (0-1).

 

Maar 13 minuten later was het Jort Zuidersma van Niekerk die de stand weer op 1 – 1 bracht. Door het warrig fluiten van scheidsrechter Haan raakten de spelers ook wat geirriteerd en wisten ook niet meer waar ze aan toe waren. Scheidsrechter Haan voelde de wedstrijd totaal niet aan terwijl het over de gehele wedstrijd gezien het er sportief aan toe ging. Even later was het Jordi Potma die binnen het strafschopgebied de bal kon inschieten. De keeper van Niekerk had de bal niet klemvast en rolde op de doellijn af waar hij de 0-2 wist te voorkomen. Daarna kreeg Reinout Geuze nog een kans toen hij alleen voor de keeper van Niekerk kwam ,maar zijn schot werd ook gepakt.

Met een 1 – 1 stand ging men dan ook aan de thee.

In de 2e helft werd Niekerk enkele keren gevaarlijk voor het doel van Cederic Tillema Voor het publiek was het geen spannende en mooie wedstrijd, te vaak werd de lange bal gehanteerd waar de middenvelders na afloop dan ook wel een stijve nek aan hebben overgehouden. Diep in de 2e helft kon een speler van Niekerk die al een gele kaart op zak had wegens een handsballetje waarvoor hij geel kreeg en dus kon vertrekken. Even later werd er een te grove overtreding op Mark van Zanten gemaakt maar ook nu was er volgens scheidsrechter Haan niets aan de hand. Tijdens de blessurebehandeling riep trainer Jan Potma van Rood Zwart “onbegrijpelijk dit” en de scheidsrechter kwam naar Potma toe en gaf hem rood. Toch kreeg Rood Zwart nog enkele behoorlijke kansen van Duncan Torrenga en Justin van Solkema om weer op voorsprong te komen. En dan verlies je de wedstrijd toch nog in de slotfase van de wedstrijd door een doelpunt van Remco Vogelzang (2-1).

Gezien de strijd van Rood Zwart en een gelijkspel dan ook terecht was geweest waren de meegekomen supporters wel van mening dat er binnenkort punten gepakt gaan worden. “Kop der veur” jongens.

Foto’s

Zaterdag 2 november ’19 speelt men om 14.30 uur thuis tegen koploper Mamio.