Het 3e wint opnieuw en is nu subtopper

Na enkele weken niet te hebben gevoetbald, mocht het 3e eindelijk weer de wei in.


Thuis tegen Onderdendam 2, waarvan uit nog schlemielig met 4-4 werd gelijkgespeeld in de ultieme slotfase, na een 2-4 voorsprong.


Bij deze wedstrijd mochten we ook een nieuwkomer ontvangen in de selectie, oudgediende Sebastiaan Scheffers heeft zijn muiltjes weer uit de kast getrokken. Om hem meteen vertrouwen te geven, werd hem deze wedstrijd direct een basisplek gegund. Het vertrouwen van het team werd niet beschaamd.


Opstelling :

Wim Dijkman

Willem Beerda / Ewoud Dijkman / Simon Slagter / Henk de Valk
Sebastiaan Scheffers / Willem Jan Rispens / John Brantsma
Stefan Bijsterveld / Steven Doornbos / Bert ten HaveWissels:

Chris Goelema, Harm Mellema, Raphael van der Veen, Joeri Veenstra, Emiel Dijkstra


Het begin van de wedstrijd was rommelig, beide teams waren nog zoekende, waarbij Onderdendam het betere van het spel had. Dit zorgde er dan ook voor dat men op den duur de leiding nam, 0-1. Toch kwam het 3e langzamerhand beter in het spel, en dit resulteerde dan ook in de gelijkmaker van Bert ten Have. Zijn voorzet vanaf de zijkant werd door iedereen gemist, en belandde uiteindelijk stuiterend in de lange hoek : 1-1. In de tijd die volgde hield gelegenheidskeeper Dijkman zijn ploeg in de wedstrijd met enkele katachtige reddingen. Er volgden nog wat kleine kansen voor de roodbaardjes tot aan rust, waaronder een schot met links van WJ Rispens, echter werd ook dit een prooi voor de keeper.


Rust (met thee & bier)
In de 2e helft pakte RZB het initiatief weer op, al leverde dat in 1e instantie nog geen grote kansen op. Vooral de nieuwe linksvoor Harm Mellema, werd nog niet goed gevonden. Aan de andere kant kreeg Onderdendam een flinke kans, maar zorgde een perfecte sliding op de bal van de andere invaller Emiel Dijkstra ervoor, dat ook dit geen doelpunt opleverde. Na een prachtige actie van WJ Rispens, die 2 man voorbij tikte in de 16, raakte zijn schot met links uiteindelijk de paal. Dezelfde Rispens had zijn kruit rond de 60e minuut verschoten, en liet zich na kramp in beide benen vervangen, door een andere tovenaar (Willem Beerda). Dit bracht het elftal zichtbaar nieuw elan, waarbij Beerda meteen het spel naar zich toe trok, en met het ene na het andere mooie passje begon te strooien.


Toch is ook Onderdendam geen slecht team, en na een rommelige periode kwam Onderdendam zelfs op voorsprong : 1-2.


Vrijwel direct vanaf de aftrap, zorgde Harm Mellema echter direct weer voor de gelijkmaker. De linksvoor, die al wat prachtige acties had laten zien, trok opnieuw van links naar binnen, en schoot met een prachtig laag hard dwarrelschot de 2-2 in het net, dit vanaf ongeveer 20 meter. Een geweldig doelpunt. Niet lang daarna volgde zelfs de 3-2 voor de thuisploeg. Een voorzet van de onvermoeibare spits Steven Doornbos vloog, gedragen door de wind, zo bij de 2e paal in het doel : 3-2.


Onderdendam kon er niet veel meer tegen in brengen, RZB gaf verdedigend bijna niks meer weg door onder andere een zeer goed spelende Simon Slagter, en ook enkele spectaculaire reddingen van showkeeper Raphael van der Veen. Het slotwoord was uiteindelijk voor het grootste talent van de vereniging : Harm Mellema. Een voorzet vanaf links, werd vanaf ongeveer 25 meter direct op de slof genomen door het talent, en de bal verdween snoeihard in het doel van Onderdendam. Een absolute wereldgoal : 4-2.


Niet veel later floot de zeer goed fluitende scheidsrechter Jannes van Bergen voor het einde van de wedstrijd, en kon het 3e dus weer eens een overwinning bijschrijven.


Met deze zege is het elftal van de 6e naar de 5e plek gestegen, wat toch enigszins verrassend genoemd kan worden, nadat het team afgelopen seizoen als laatste was geëindigd. De bal is rond.


Man of the match : Simon Slagter
Verslaggever volgende wedstrijd : Willem Beerda