RZB 3 speelt gelijk tegen FC LEO 3

Op een zonnige maar koude novemberdag was het hoofdveld van het Coop Verstraete Sportpark het decor tussen twee laagvliegers uit de diepste krochten van de kelderklasse. Het derde trad aan met een redelijk complete spelersgroep met aanvulling van Joram Sportel en Emiel Dijkstra van het tweede elftal. Het was nog wel even discussiëren wie de ballen uit het net mocht vissen in deze – van te voren bestempelde – ‘6 punten wedstrijd’. Aan Joram de eer om te beginnen op goal, althans dat was de bedoeling. In de warming-up raakte Joram helaas geblesseerd aan zijn vinger door een verwoestende uithaal van Emiel. Dat het een serieuze blessure was bleek al snel toen laatste man Henk Niewijk met een bijna huilende Joram Sportel naar de kantine liep voor een pleister en een kusje van Anneke de Valk. Er moest snel geschakeld worden en laatkomer Wim Dijkman mocht met zijn vlotte kapsel het doel schoon proberen te houden. Zoals eigenlijk elke wedstrijd dit seizoen viel de eerste tegengoal toch alweer na een kwartiertje spelen, dankzij een droge knal onderin de linkerhoek.

RZB 3 dat – op een kwartier na in de tweede helft – eigenlijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij was, pakte het goed op na deze tegenslag. Met zo af en toe mooie combinaties werd het vijandelijke doel van LEO zwaar onder vuur genomen. Het was Stefan Bijsterveld die door een fabelachtige steekpass van Chris Goelema werd weggestuurd en met een sprint die niemand zag aankomen speelde hij zich vrij van de laatste man uit Leens, waarna het een koud kunstje voor de spits was om de keeper te passeren. Goelema die met een laatste krachtsinspanning de pass kon versturen raakte echter geblesseerd waarna Rispens – nog kauwend op een gehaktbal – de positie als mid-mid mocht gaan invullen. Rispens deed dit met verve en trok het spel meer en meer naar zich toe. Met goed veldspel op de helft van de tegenstander werden op deze manier veel kansen gecreëerd. Het was Ewoud Dijkman die met een prachtige knal uit stand de 2-1 op de schoen had, echter was het de keeper van Leo die de bal knap uit de kruising tikte.

Met een 1-1 tussenstand gingen de mannen van het derde aan de thee. De moegestreden Henk de Valk en Bert ten Have werden gewisseld en werden vervangen door Emiel en Wim. Ook Douwe en Joram mochten hun trainingspak uittrekken en zich klaar maken om de overwinning binnen te halen. Door de wisselingen was het Simon Slagter die de tweede helft onder de lat ging staan. Het derde ging door waar ze gebleven waren en creëerden kans op kans. Het was Douwe die goed zijn lichaam gebruikte en zo een aantal verdedigers van zich af wist te houden, om vervolgens met een droge schuiver de 2-1 op het scorebord te zetten. Daarna brak er een kwartiertje aan waarin RZB vergat om door te voetballen. Het was LEO dat bloed rook en op jacht ging naar de gelijkmaker. Zo geschiedde, met een perfecte tegendraadse kopbal belandde de bal in de verre hoek van Simon’s goal.

Wederom een gelijke tussenstand met nog een dikke twintig minuten te spelen. Met goede combinaties tussen Rispens en Beerda op het middenveld en de goed opbouwende Joram en Henk werd er weer koers gezet richting het vijandelijke doel. Het spel ging veelal door de as, echter konden de middenvelders – met name Beerda die veel overtredingen te verduren kreeg – spits Wim Dijkman niet bereiken. Het spel werd anders toen John de leeg gestreden Stef verving op de rechter flank. Met een aantal goede voorzetten van rechts werd de thuisspelende ploeg erg gevaarlijk. Het was Douwe die met een kopbal op de lat dichtbij de winnende treffer was. Met nog zo’n 5 minuten te spelen gooide RZB – onder de strak leidende scheidsrechter Ronald de Haan – nog één keer aan. Dit leidde tot een aantal grote kansen. Het was John die met een panklare voorzet Beerda bereikte die met zijn kopbal net geen doel wist te treffen. In de 90e minuut wurmde Beerda zich al hooghouden door de defensie van Leens, waarna hij onderuit werd gehaald. Het was Ewoud die achter de bal ging staan op zo’n twintig meter afstand. Zou het dan toch nog gaan gebeuren? Ewoud die vroeger menig bal in de kruising kon draaien besloot de bal af te leggen op de vrijstaande Rispens. Met een schot in het vangnet als resultaat werd ook deze laatste kans om zeep geholpen door RZB. De Haan vond dat het tijd was voor een alcoholische versnapering en besloot af te fluiten.

Een wedstrijd waar RZB de drie punten zeker had verdiend en wat ook voelde als een nederlaag. Of we nou winnen, verliezen of gelijkspelen, de derde helft zal er niet onder leiden. Het bier smaakte dan ook weer goed, wat resulteerde in een gezellige derde helft die wel werd binnen gekopt.

Volgende verslaggever: Simon Slagter

De wisselspelers hadden het goed !!!