RZB 3 zet verliezende reeks voort

Afgelopen zaterdag mocht het 3e van Rood Zwart Baflo thuis aantreden tegen de nummer 2 geplaatste VVSV ’09 uit Ulrum.

Met een heerlijk zonnetje en een temperatuur van 8 graden werd er onder leiding van arbiter Dick Niewijk afgetrapt om 14:30 uur. Ondanks dat VVSV op de 2e plaats staat was het Rood Zwart die het spel maakte en een aantal goede kansen kreeg op de 1-0.

Het was dan ook Ewoud Dijkman die een vrije bal mocht nemen op ongeveer 20 meter van de goal van de tegenpartij. De keeper stond net iets te ver van zijn doel af en Ewoud maakte hier dankbaar gebruik van en schoot beheerst over de keeper heen, 1-0. Rood Zwart liet het hoofd niet hangen en zette door. De 2-0 hing in de lucht, maar helaas wisten Stefan, Wim en Bert niet te scoren. Als je zelf niet scoort, gebeurt het altijd aan de andere kant. VVSV had een snelle spits voorin staan en men wist deze ook te vinden. Met een goed schot wist hij de bal achter onze keeper Pascal te krijgen, 1-1.

VVSV kreeg wat meer grip op de wedstrijd, maar Rood Zwart gaf zich niet zomaar gewonnen.
Met een stand van 1-1 ging men de rust in. De 2e helft kwam er een andere Rood Zwart in het veld. Er werd niet meer gevoetbald en VVSV kreeg de wedstrijd meer in handen. Al snel werd er ook gescoord door de tegenstander, 1-2.

Rood Zwart bleef proberen en een aantal kansen werden wederom niet benut.
Toch werd de stand weer gelijk getrokken. Een vrije bal werd genomen door Stefan Bijsterveld en werd beheerst links van de muur het doel ingeschoten, 2-2. We mochten tevreden zijn met een punt, maar vonden dat er meer te halen was. Doordat er niet goed gevoetbald werd kwamen er ook wat frustraties binnen het elftal. Posities werden niet gehouden en het middenveld werd erg vol. Daar kwam ook nog bij dat W.J. Rispens 10 minuten vanaf de zijlijn moest toekijken wegens een overtreding op de tegenstander. Arbiter Niewijk vond het wel welletjes en stuurde Rispens naar de kant. Met nog 15 minuten te gaan en 10 man werd het even aanpoten.

Een aanval van VVSV werd tegengehouden door laatste man Simon. Helaas was dit in de 16 meter en Niewijk vond de overtreding een strafschop waard. De spits van VVSV faalde niet en schoot beheerst binnen, 2-3. Weer staat Rood Zwart met lege handen na 90 minuten voetbal.

Volgende week krijgen we VVS op bezoek uit Oostwold. VVS staat 4e op de ranglijst en wij kunnen alleen maar naar boven kijken.

Volgende verslaggever: John Brantsma