Weer geen 3 punten voor het 3de!

Onderin de 6e klasse-R staan 4 teams met elk 4 punten. Waaronder het 3de uit Baflo en ook Middelstum 4 waar we dit weekend 90 minuten tegen mogen ballen. Een echte 6 punten wedstrijd!

Met 15 man op papier, genoeg wissels zou je denken maar gingen met 12 man weg. Onderweg naar Middelstum nog even gebeld met Emiel Dijkstra voor aanvulling voor het team die vlak voor aanvang van de wedstrijd de bank mocht versterken (hij was even vergeten te kijken op de site dat hij mee moest doen).

Wederom dit weekend was onze vaste waarde onder de lat afwezig, Simon mocht proberen het doel schoon te houden. Na een aantal minuten bleek dit niet te gaan lukken, na een indraaiende corner die volledig verkeerd werd ingeschat door de keeper en de man bij de paal mocht de bal uit het net worden gevist. Middelstum stond voor dit niet door het goeie voetbal want tot echte uitgespeelde kansen kwam Middelstum de 1ste helft niet dit mede door de verdediging (versterkt door Jeroen Kersaan die na lange tijd weer een wedstrijdje wou meedoen en hopelijk nog meer!) die goed werk verrichtte. Voetballend waren er bij Baflo leuke aanvallen bij en dit werd beloond met de gelijkmaker. John mocht na goed doorzetten deze op zijn naam bijschrijven. Toch gingen we richting de thee met een achterstand, wederom door een indraaiende corner dit op dezelfde wijze bij de 2de paal het net raakte.

Rust 2-1

De 2de helft ging Middelstum beter voetballen en kreeg nu wel een aantal uitgespeelde kansjes, maar het was Baflo die de stand op 2-2 ging zetten door een vrije trap die Stefan Bijsterveld met een harde streep via de muur achter de sluitpost schoot. De eerder scorende John kon ons nog op voorsprong zetten maar verzuimde te scoren na een 1 op 1 kans met de keeper. Als die aan de ene kant niet valt…

Na een mooi steekballetje die de spits kon verlengen was de keeper van RZB gezien. 3-2. Baflo rechte de rug om nog terug te komen maar dit mocht niet zo zijn. Het werd nog 4-2 en dit was ook de eindstand.

Volgende week wacht de hoogvlieger VVSV uit Ulrum, nieuwe kansen en hopelijk blijven de 3 punten in Baflo zodat we de aansluiting met de rest kunnen houden.

Man of the match: WJ Rispens

Volgende verslaggever: Stefan Bijsterveld