Zondag kan niet scoren

RZB zo 2  –  NEC Delfzijl 2

 

In een leuke aantrekkelijke wedstrijd hebben de roodzwarten uit Baflo afgelopen zondag hun meerdere moeten erkennen in de gasten uit Delfzijl. Ook deze keer moest er uit alle hoeken en gaten spelers worden getrokken om een elftal op de been te brengen. Maar liefst 10 afzeggingen noopten coach Buma tot een beroep op enkele gastspelers van onder andere de zaterdag afdeling.

Ondanks het fantasie team begonnen de roodzwarten redelijk goed aan het spel. Met kort combinatiespel wist men al in de vierde minuut een prima kans te creëren. Nadat de achterlijn werd behaald mochten verschillende spelers hun geluk na de voorzet op het doel proberen, maar de bal bleef miraculeus buiten de palen.

Na het prima begin viel toch op dat het inpassen van zoveel verschillende spelers hun tol begon te eisen. Door verschillende misverstanden konden de gasten langzamerhand het initiatief overnemen. Ook de goed voetballende ploeg uit Delfzijl liet zien dat het over ingespeelde patronen beschikte en brak door een prima uitgespeelde aanval door de linies van de roodzwarten heen. Het leverde terecht de openingstreffer van de wedstrijd op.

Het spel golfde hierna op en neer en het publiek kon genieten van verzorgd spel en enkele leuke kansen voor beide doelen. De beste kans was even voor het half uur voor de doorgebroken Nico Pouwels die na een prachtige combinatie alleen op het doel af mocht gaan. De inzet van Pouwels was te slap en kon worden gepareerd door de sluitpost.

De thuisploeg ging hierna te nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en begon steeds vaker de lange bal te hanteren en verloor daarmee de controle over de wedstrijd. Delfzijl profiteerde knap en wist door een afstandsschot opnieuw doel te treffen. De bal werd even buiten het zestien meter gebied op het doel geschoten en licht getoucheerd, waarna de keeper kansloos was en de bal via de onderkant van de lat zag binnenslaan.

De pauzestand van 0-2 was ronduit terecht want de beste kansen waren hierna voor de mannen van NEC, toch hadden het net zo goed gelijk kunnen staan wanneer de thuisploeg iets scherper was geweest in de afwerking.

Na de thee pauze bleek dat het vandaag met de afwerking niet goed zat. Al vrij vlot in de tweede helft mocht Christian Bootsman plotseling vogelvrij voor het doel van de tegenstander opduiken. Daar waar de slimme middenvelder veelvuldig op de training weet te scoren was de productie nu klagelijk naast de verkeerde kant van de paal.

Het ging nu slag op slag want ook Delfzijl kreeg nu grote kansen op het verder uitbouwen van de voorsprong. De keeper, eigen onvermogen en soms de grensrechter stonden een verdere goal in de weg. Toch werd uiteindelijk het net nog voor een derde keer getroffen.

De thuisploeg bleef met de moed der wanhoop aandringen op een eretreffer maar gaf geen thuis in de afwerking. Joram Sportel wist na een lange rush slechts een half rollertje op het doel te produceren. Ronnie Lanting was met een schot op de paal nog het dichts bij een treffer. Het onding wou er echter niet in zodat de 0-3 nederlaag moest worden geslikt. Volgende keer weer beter.