Zondag laat goede indruk achter, maar verliest nipt.

Deze zondag stond de tweede bekerwedstrijd voor de zondagvoetballers op het programma. Wederom een tegenstander, die op een niveau hoger acteert. De roodzwarten konden dus hun borst natmaken en zich opmaken voor een pittige wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de Bafloërs zich van hun beste zijde zien en door veel werklust en goed voetbal deed men niet onder voor hun opponenten.

Grote kansen waren aan beide kanten van het veld sporadisch. Het voetbalgeweld speelde zich voornamelijk rond het middenveld af. Gedurende de wedstrijd wist Niekerk een licht veldoverwicht te creëren, maar de roodzwarten wisten mede door goed keeperswerk van invaller Pascal van Solkema lang stand te houden. Pas ver in de eerste helft wisten de bezoekers een gaatje in de defensie van de thuisploeg te vinden.

Na een prima combinatie viel de bal perfect achter de verdedigende linies en kon een speler van Niekerk op snelheid richting het doel van van Solkema gaan. De inzet verdween hard en onhoudbaar tegen de touwen. Met de 1-0 op zak probeerden de Niekerkers het spel te controleren, maar de Bafloërs schakelden een tandje bij en wist zo nu en dan gevaarlijk te worden. De keeper van Niekerk hoefde echter nauwelijks in actie te komen, want de schoten belanden veelal naast het doel.

Aan de andere kant was er meer gevaar, want men wist met enige regelmaat toch door te breken en  had zeker tweemaal moeten scoren. De ene keer ging de inzet echter huizenhoog over het doel en de andere keer wist linksachter Jorrit van Sloten met een ultieme redding een goal te voorkomen. Het leverde de back wel een blessure op, die hem wel een paar weken buitenspel zet. Een aderlating voor de Bafloërs.

Na 45 minuten mochten beide ploegen de thee opzoeken. De minieme achterstand bood zeker nog kans op een verbetering van het resultaat en dus gingen de roodzwarten na de rust meteen volle bak spelen. Beide ploegen legden nu een mooie voetbalpot op de grasmat neer met kleine kansjes aan beide zijden.

Na tien minuten spelen kregen de roodzwarten een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Na een hoekschop werd Willem Jan Rispens binnen de beruchte lijnen aangetikt en dit leverde een strafschop op. Vaste penaltynemer, Rob Tigchelaar, schoot het buitenkansje tegen de onderkant van de lat en zag zijn inzet daarna tot zijn schrik uit het doel stuiteren.

Het faire duel bleef spannen tot aan het eindsignaal. Vlak voor tijd hadden de Bafloers nog een grote kans op de gelijkmaker. Na een diepe bal ging Nico Pouwels in duel met de laatste man van Niekerk, die zich verkeek op de snelheid van de spits en struikelde over de bal. Pouwels was dusdanig uit positie gebracht dat hij er alleen nog een voorzet uit wist te persen. Op het randje van het 16 metergebied kwam de bal knap voor de voeten van de uitstekend spelende Mitch Brink. Zijn inzet verdween echter over het doel.

Over het algemeen kunnen de roodzwarten ondanks het verlies met vertrouwen de competitie tegemoet zijn. Tegen twee ploegen die een klasse hoger spelen heeft men goed partij kunnen bieden, dit belooft veel goeds met het oog op het komende seizoen.