Zondag sleept een punt uit het vuur in saaie wedstrijd tegen Farmsum

RZB zo 2  – Farmsum 4  28-10-2018

 

Na de nipte en gelukkige overwinning op Eenrum 3 stond afgelopen zondag een gemotiveerd, maar toch nog behoorlijk gehavend RZB zondag voor een volgende krachtproef tegen Farmsum 4. Blessures van Pascal van Solkema, Peter Noorman en Henrie van den Berg zorgden weer voor de nodige kopzorgen bij coach Buma. Tel daarbij de afwezigheid van nog vijf andere basisspelers op en je snapt dat er met het nodige kunst en vliegwerk weer een team moest worden gemaakt.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Piet Wieringa was duidelijk te zien dat de thuisploeg zoekende was. Veel foute passjes en de nodige irritaties onderling zorgde ervoor dat het spel voor het publiek niet echt mooi om aan te zien was. Toch viel de eerste prima kans al binnen de tien minuten te aanschouwen. Zoals wel vaker dit seizoen was het Nico Pouwels, die de ban leek te breken.

Na een knappe solo wist de snelle middenvelder door de laatste linies heen te breken en kon hij op weg naar het doel van de tegenstander. Het enige wat nog ontbreekt is het killersinstinct, want in plaats van de bal simpel langs de sluitpost te tikken aarzelde Pouwels even tussen het afmaken en een voorzet en werd het uiteindelijk van beide net niets.

Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Een curieus doelpunt dat je niet vaak op de velden tegenkomt. Na een doeltrap werd het leer zowel door Pieter Buma als Rob Tigchelaar gemist en stuiterde het speeltuig in niemandsland. Laatste man Martin Wieringa zag de bal ook passeren en dacht dat zijn keeper het wel kon oprapen. Doelman van der Veen was dezelfde mening toegedaan, maar had hierbij het idee dat zijn laatste man de bal wel kon oppikken. Uiteindelijk hield iedereen zijn eigen gedachte erop na en was het dus de tegenstander die dankjewel riep en de bal in het doel schoot. Een duidelijk communicatiefoutje alom.

De treffer gaf de gasten uit Farmsum duidelijk wat extra schwung en men drong de roodzwarten terug op eigen helft. Behalve wat schoten uit de tweede lijn en enkele vrije trappen kwam men echter niet. Aangezien ook de thuisploeg niet veel soeps liet zien, was het maar een saaie bedoening op het veld. Na een half uurtje spelen was er wel de nodige inzet, maar kon het hotseknotse begonia voetbal niemand echt bekoren.

Een doelpunt bracht opnieuw wat leven in de brouwerij, maar viel voor het thuispubliek opnieuw aan de verkeerde kant. Nadat Mark Smit de bal op het middenveld verspeelde wist de tegenstander middels een snelle counter alleen voor keeper van der Veen op te duiken. De schuiver was de sluitpost te machte en hij moest voor de tweede keer de trieste gang naar het net maken.

Gek genoeg leek niemand van de roodzwarten echt onder de indruk van de 0-2 achterstand. In de pauze zag zelfs coach Buma nog wel kansen op een goed resultaat en na de nodige omzettingen werd vol goede moed begonnen aan het tweede bedrijf.

Gelijk vanaf het fluitsignaal zetten de Bafloers aan ging men op zoek naar de aansluitingstreffer. Ondanks dat het spel nogal moeizaam verliep wisten de roodzwarten langzaam maar zeker een overwicht op te bouwen. Het resulteerde in een schot op de paal van Nico Pouwels. De treffer viel echter niet en dit leverde de nodige frustraties op. Ronald Bolhuis kon hier niet zo goed mee omgaan en verliet tot ontsteltenis van zijn ploeggenoten het veld. Gelukkig, was een vervanger snel gevonden en mocht Harm Luurtsema de honneurs waarnemen.

Na opnieuw de nodige omzettingen in het veld begon het zowaar steeds beter te lopen en gesteund door de wind wisten de Bafloers de gasten met de rug tegen de muur te zetten. Het was tenslotte Pouwels, wie anders?, die de trekker wist over te halen. Na een prachtig opgezette aanval wist Rob Tigchelaar met een steekballetje de midmid alleen voor het doel te zetten. Deze keer was er geen houden aan en verdween de bal hard en strak in de verre hoek.

De roodzwarten gingen nu op jacht naar meer en aanval na aanval beukte op het doel van de mannen uit Farmsum. Opnieuw bracht de paal redding, want na een corner werd het leer in paniek weggeschopt. De bal kwam bij het zestienmetergebied voor de voeten van een Bafloer. Helaas ketste ook nu het speeltuig via de paal weer in het veld.

Net op het moment dat men in het veld begon te wanhopen viel de verlossende treffer. Na een voorzet vanaf de rechterzijde werd de bal door Mark Smit half geraakt. Het speeltuig verdween hoog in de lucht maar had zoveel effect dat de doelman niet in staat was om het projectiel te vangen. De bal viel daarna precies voor de voeten van Stephan van Sloten die hard en droog het leer in het verlaten doel naar binnen schoot.

Na de gelijkmaker was er nog voldoende tijd om zelfs nog voor de overwinning te gaan, maar de beslissende treffer was geen van beide ploegen gegeven zodat er moest worden berust in een gelijkspel. Met het punt kon men aan beide zijden leven. Volgende week wacht de “topper” tegen Usquert. Vorig jaar werd hier onnodig verloren en daarom hoopt men nu wel een goed resultaat bij de buren weg te slepen.