Zondag snoept Kloosterburen punten af

Kloosterburen 2 – RZB zo 2

Een van de laatste wedstrijden voor de winterstop was voor de manschappen van coach Buma in Kloosterburen. Al eerder dit seizoen werden daar de degens gekruist met het derde elftal, nu waren de mannen van het tweede aan de beurt. Volgens de ranglijst zou het op papier een gemakkelijke wedstrijd voor de gastheren moeten zijn, maar in de praktijk bleek dit niet het geval.

Vanaf het eerste fluitsignaal deden de roodzwarten goed mee met hun opponenten al sprak het leeftijdsverschil duidelijk in het voordeel van de mannen uit Kloosterburen dit was op het veld echter niet te merken. Kloosterburen nam een afwachtende voorzichtige houding aan en lieten de Bafloers achterin de bal rondspelen. Zo gauw de bal echter op het middenveld belandde werd er fel op de bal en de man gespeeld wat ertoe leidde dat er vaak een speler van de Bafloers op de grond kwam te liggen. Het wekte ook de nodige irritaties op, omdat de leidsman weigerde na herhaalde overtredingen ook daadwerkelijk in te grijpen. Toch bleef het over het algemeen een faire en aantrekkelijke wedstrijd.

Na een klein kwartier kwamen de Bafloers onverdiend op achterstand. Nadat Nico Pouwels op het middenveld de bal slecht aannam werd het speeltuig door zijn tegenstander opgepikt en razendsnel de diepte ingespeeld. De voorzet vanaf de achterlijn werd hierna bij de eerste paal keurig binnen getikt. Met de 1-0 op zak zette men aan voor het verdere uitbouwen van de voorsprong, maar de roodzwarten hielden goed stand. Behalve wat afstandsschoten en een enkele verdwaalde kans was er weinig gevaar voor het doel van keeper van der Veen te bespeuren.

Na een half uurtje kwamen de Bafloers steeds beter in hun spel. Vooral op het middenveld kreeg men meer en meer de overhand en dit leverde gelijk enkele goede kansen op. Zowel over de linkerflank als de rechterflank wist men nu herhaaldelijk door te breken, maar echt grote kansen leverde het vooralsnog niet op.

Na enkele waarschuwingsschoten viel de treffer uiteindelijk toch nog voor de rust. Nadat opnieuw Martijn Buma het middenveld mocht oversteken stuurde hij met een splijtende pass zijn collega Nico Pouwels alleen op het doel af. De rappe Pouwels bleef uiterst koel en schoof van dichtbij het leer in de verre hoek binnen en tekende daarmee de terechte gelijkmaker aan.

Na de theepauze zette de thuisploeg opnieuw aan voor een beslissend offensief en men voerde de druk op de verdediging van de roodzwarten op. Keer op keer wist de achterhoede echter eenvoudig hun tegenstanders van het kastje naar de muur te sturen zodat na een klein kwartiertje bij de meeste voorwaartsen van Kloosterburen er de lol wel vanaf was. De aanvallen van RZB werden nu ook met de minuut dreigender. Zo mocht Tom Dijk alleen op de goal aflopen, maar besloot de middenvelder de bal op het ultieme moment slecht af te spelen zodat deze prima kans om zeep werd geholpen.

Niet veel later liet Nico Pouwels zien hoe dit dan wel moest. Wederom was Pouwels iedereen te snel af en was hij ook eerder bij de bal dan de uit zijn doel stormende keeper. In een uiterste poging probeerde de doelman Pouwels nog te stoppen door hem om zijn middel vast te pakken, maar ook dit bleef bij een vruchteloze poging zodat de middenvelder vanuit een moeilijke hoek alsnog de bal in het net wist te deponeren.

Met de 2-1 voorsprong op zak probeerden de roodzwarten de wedstrijd te controleren door de bal rond te spelen. Kloosterburen moest op zoek naar een doelpunt en probeerde zo snel mogelijk de aanval te zoeken. Dit gelukte slechts gedeeltelijk, want veelal werd er slordig gespeeld en kwam men niet verder dan enkele afstandsschoten en hoekschoppen. Zo nu en dan moesten de Bafloers even diep ademen wanneer er weer eens een kans om zeep werd. Keeper van der Veen wist meestal wel raad met de bal en hield zijn doel knap schoon.

Met nog ongeveer tien minuten te spelen ging Kloosterburen alles op alles spelen en schoof de laatste man mee naar voren. Het leverde hem meteen een grote kans op , maar zijn kopbal verdween langs de verkeerde kant van de paal. Af en toe beet ook roodzwart gevaarlijk van zich af en Pascal van Solkema had moeten scoren, maar zag zijn inzet recht op het doel afgaan.

Uiteindelijk waren het de Bafloers die eindelijk de beslissing leken te forceren. Na een geslaagde aanval over de rechtervleugel wist Abel voor zijn man te komen en van dichtbij de knikker in het doel te schuiven. Ondanks dat de grensrechter niet vlagde besliste de leidsman vanaf dertig meter dat het in buitenspel positie was geweest en werd de treffer al dan niet ten onrechte geannuleerd.

Met nog een kleine vijf minuten officiële speeltijd op de klok viel de gelijkmaker toch nog binnen. Nadat de roodzwarten rondom de middencirkel onnodig de bal verspeelden werd de razendsnelle aanval afgesloten met een schot. Via de binnenkant van de paal vloog de bal nipt in het doel, wat de 2-2 betekende.

De koek was nog niet op want de man in het zwart eiste nu een zeer kwalijke rol op. Kloosterburen zette nogmaals aan om toch de overwinning in eigen huis te bewerkstelligen. Aangezien de Bafloers geen haast hadden werd er de nodige tijd bijgetrokken. Ver in blessuretijd zag de man in het zwart zijn kans schoon en besloot na een duel dat het tijd was voor een strafschop. Wederom stond de scheidsrechter ver van het speelgebeuren af, maar zag hij toch heel duidelijk dat een speler van Kloosterburen werd vastgehouden in het strafschopgebied.

Het leverde de nodige commotie op, maar de elfmeter werd toch genomen. Keeper van der Veen wist zijn dag goed te besluiten en stopte bekwaam de zwak ingeschoten bal. Niet veel later was het afgelopen en uit en konden de Bafloers een zwaarbevochten punt mee naar huis nemen.

Met nog een uitwedstrijd voor de boeg staat de winterstop alweer voor de deur. De roodzwarten kunnen nu al terugkijken op een geslaagde eerste helft van het seizoen en blijven omhoog kijken op de ranglijst. Het spel was afgelopen zondag in ieder geval prima te noemen en bied veel kans op meer.