“Zaterdag 3 wint van een stug Corenos!”

Corenos 3 – RZB 3: 1-2

Zaterdag 28 oktober, een regenachtige dag waarop het 3e met 18 spelers af moest reizen naar het o zo mooie Roodeschool. Bij vertrek waren er 17 spelers aanwezig, linksback Robert Knol was echter nog druk zijn was aan het ophangen en had verwacht dat het vertrek om 13.30 zou zijn. Na een telefoontje was Robert gelukkig nog op tijd aanwezig.

Aangekomen in Roodeschool zat de sfeer er goed in, na de overwinningen van afgelopen weken is het zelfvertrouwen hoog en had elke speler verwacht weer 3 punten mee te nemen naar Baflo.

Coach John stond voor een groot dilemma door het grote aantal spelers. Nadat John de opstelling bekend had gemaakt was het tijd voor de warming up, uiteraard geleidt door de aanvoerder Patrick Rutgers.

De toss werd gewonnen door Corenos, waarna van speelhelft werd gewisseld, echter was Peter Kadijk dit ontgaan, waardoor hij tussen de wit blauwe hemden kwam te staan. Na een aantal seconden konden we alsnog beginnen!

De eerste minuten had Baflo de overhand en speelde de bal gemakkelijk rond, Rik Veenstra was heer en meester op het middenveld en strooide met goede passes. Na 14 minuten lag de bal in het net van de wit blauwen, Steven Doornbos kreeg de bal aangespeeld in de 16 meter onder druk van 2 verdedigers. Doornbos controleerde de bal en draaide weg bij de verdedigers, waarna hij de bal hard in het net werkte.

In de 20e minuut had Rik Veenstra zich na een lange blessure leeg gewerkt en liet zich wisselen door Bas Scheffers.

Na een paar goede aanvallen van de Bafloers viel de bal wederom in het net van de tegenstander, nu was het Patrick Rutgers die de bal via een voorzet op de 16 meter voor zijn voeten kreeg, en na 1x stuiteren, de bal vol op de pantoffel nam en voor de 2e goal van de middag zorgde.

Na de 2e goal besloot Baflo het rustiger aan te gaan doen en door goed verdedigingswerk van Simon Slagter leek Baflo goed weg te komen. Ook doelman Fokke-Jan Bos verrichtte een aantal goede reddingen en aan aanvallen kon Baflo niet meer denken. Corenos bleef aandringen en door een aantal foutjes leek het een aantal keren mis te gaan. Op het harde kunstgras moest Baflo toch een tandje bijzetten om met een voorsprong de rust in te gaan.

In de 40e minuut moest doelman Bos de bal toch uit het net halen, wat meteen het laatste echte wapenfeit was voor rust: 1-2.

Tijdens de warme thee besloot aanvoerder Patrick een donderspeech te houden om ervoor te zorgen dat de spelers weer scherp aan de 2e helft begonnen.

De 2e helft was duidelijk moeizamer voor de Bafloers, Corenos deed er een schepje bovenop en besloot hun formatie aan te passen door meer op de lange bal te gaan spelen. Voor de verdedigers was het hangen en wurgen om ervoor te zorgen dat doelman Bos de bal niet uit het net hoefde te halen.

Nu moest Baflo er een schepje bovenop doen om de overwinning veilig te stellen. Door enkele wissels probeerde coach Sjon de poppetjes weer goed neer te zetten om het voetbal en de rust weer terug te krijgen in de ploeg. Aanvoerder Patrick kreeg de kans na een goede steekpass en stond oog in oog met de doelman van Corenos, Patrick haalde de trekker over waarna de bal een kleine meter over het doel ging. De Rood zwarten bleven hard werken en liepen vuile meters voor elkaar.

Corenos bleef aandringen op de 2-2 waardoor de verdediging uit elkaar getrokken werd, echter zonder dat dit tot echt grote kansen leidde. Het echte gevaar kwam juist aan de andere kant. Na een goede counter kregen de Bafloers een corner. Helaas werd de bal rakelings voor het doel langs gekopt door Rutgers. Ook de sterk ingevallen Daniel Dob deed van zich spreken in aanvallend opzicht. Daniel had zelf de 3-1 kunnen maken en had even later ook nog een mooie assist in petto voor Steven, maar ook zonder succes helaas.

Nu kon Corenos zich opmaken voor het slotstuk. Echter was dit te laat en hield Rood zwart stand tegen het aanvallende Corenos. De tegenstander kon de (kleine) kansen niet afmaken waarna de scheidrechter floot voor het einde van de wedstrijd.

Foto’s: helaas was onze vaste fotograaf niet in de gelegenheid om af te reizen naar Roodeschool, dus hebben we zelf maar wat kiekjes genomen, van vooral na de wedstrijd. De punten gingen weer mee in de tas naar Baflo, in het veld ging het allemaal prima, maar organisatorisch was het een chaos: trainingsjasjes belandden in verkeerde tassen, schoenen werden vergeten, spelers werden vergeten op de terugreis, zodat de laatste auto met 6 man retour kon, verkeerde wastas mee naar huis etc, enfin wel weer gelachen…..

Volgende verslaggever: Wim Dijkman.