Simon Evenhuis
Jorean Groen

Verslag van de wedstrijd:

In een onwaarschijnlijke setting, waar het zonnetje schuchter scheen op de Noordpool, trotseerden twee teams de kou om een unieke voetbalervaring te beleven.

In de eerste helft leek het erop dat het team RZB de wedstrijd onder controle had, met een overvloed aan ruimte. Ondanks hun dominante spel slaagden ze er echter niet in het net te vinden. De Noordpool leek niet alleen een uitdaging te zijn vanwege de kou, maar ook vanwege de gemiste kansen voor RZB.

Tijdens de wedstrijd was Niels niet alleen bezig met het spel, maar ook met de scheidsrechter. Hij maande de scheids aan om zijn hoofd in te smeren met zonnebrand, wat tot twee keer toe werd gemeld.

Ruststand 0-0.

In de rust werd aanvoerder Joram Sportel, die centraal achterin speelde, gewisseld voor Rene de Jonge (tot groot ongenoegen van de aanvoerder van RZB 2). Mischa Meinema werd vervangen door Randy Kalma en Melvin kwam in de ploeg voor Harm Mellema.

Randy’s temperament zorgde na 10 minuten spelen voor een opmerkelijk moment toen hij een gele kaart ontving. “Doe nou rustig, Randy!” klonk het langs de zijlijn. Hierdoor stond roodzwart tijdelijk met 10 man in het veld.

Melvin werkte zich in de tweede helft te pletter en diende als een voorbeeld voor de rest van het team. Er werden hier en daar wat kleine kansjes gecreëerd, maar een tegengoal van Noordpool hing ook in de lucht. Een gepassioneerde poging van Noordpool belandde op de lat, waardoor de spanning in het ijskoude duel bleef.

Rond de 70e minuut werd er wederom gewisseld. T-Bone, Simon en Jorean mochten zich opmaken om RZB die felbegeerde 3 punten binnen te laten slepen.

Melvin maakte indruk met een kapbeweging die de verdediger bijna zijn been kostte. Het was een moment van technische genialiteit te midden van de barre omstandigheden.

Chris, bekend om zijn wekelijkse over-de-bal-maai-moment, had ook deze keer bijna voor een spannend moment gezorgd. Gelukkig bleef er 0-0 op het score bord staan.

Op de bank bleef de hoop op drie punten. ‘’Hij valt vanzelf’’ werd er gezegd. En zo leek het of William de Roo de 0-1 voor zijn rekening ging nemen door al wankelend naar de bal toe te bewegen. Helaas werd de bal compleet gemist en moest RZB opnieuw gaan bouwen aan een aanval.

Uiteindelijk was het Jorean die de ban brak en de score opende met een pass op Harm die door niemand werd aangeraakt, geholpen door het uitstekende loopwerk van Harm. De bal gleed soepel door de benen van de keeper en belandde in het doel: 1-0, door Jorean Groen dus. Nu vasthouden.

Harm ondervond een opmerkelijke situatie toen iemand probeerde hem te panneren, maar met een vastberaden “Wat denk jij?” dribbelde hij verder.

Marcel Jägermeister mocht in de 89e minuut nog even het veld betreden en voegde snel een tweede doelpunt toe waardoor de wedstrijd was beslist.

Jos speelde de volle 90 minuten, hoewel het in de laatste minuten nog even spannend werd, hield hij het toch vol. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een keurige 0-2 overwinning voor RZB. En na de wedstrijd kwam er nog meer goed nieuws: koploper de Fivel, had zeer verrassend met maar liefst 4-1 verloren bij de nummer laatst: Godlinze 2! In verliespunten is het 2e nu zelfs virtueel koploper, alleen “nog even 3 inhaalwedstrijden in winst omzetten”. Overigens had ook de nummer 3 van de ranglijst, VEV ’67, met 4-1 verloren, dus ook dat is gunstig.

Verslag Bedum – RZB door: Niels Musschenga

Foto’s: Libertus Knol