Zondag kan beter maar laat het liggen

Er zijn een paar verslagjes op de plank blijven liggen en dus heeft de trouwe lezer nog wat tegoed. Als eerste een wedstrijdverslag van de uitwedstrijd in en tegen Warffum en verder nog het verslag van de wedstrijd in en tegen Winsum.

 

Voetbal verslag Warffum – Rood Zwart Baflo 5 mei 2024

Op 6 mei stond de uitwedstrijd tegen het buurdorp Warffum op het programma. Door het wisselvallige weer werd afgezien van een warming-up op de fiets en gingen de spelers met de auto naar het sportpark aan de Westervalge. Dat dit vertrouwd was voor de meeste spelers, bleek wel aan het flitsende begin van de wedstrijd.

Vlak na de aftrap was de eerste kans voor de bezoekers. Na een lange bal van Max legt Harm Jan de bal panklaar voor Chris, helaas ging het schot voorlangs. Het vroege offensief werd echter al snel onderbroken aangezien een speler van rood zwart al in de eerste minuut een gele kaart kreeg voor een handsbal. Maar de thuisploeg kon niet profiteren van het overtal want op het schot in de eerste minuut na, waren er geen kansen tijdens het eerste kwart van de wedstrijd.

Vervolgens kwam de thuisploeg tijdelijk met 10 man te staan, de verdediger van Warffum kreeg een gele kaart wegens het onderbreken van een gevaarlijke aanval. Nu was het de beurt aan de uitploeg om te profiteren van de man meer situatie. Direct kwam er gevaar vanuit de vrije trap, Mitch legde de bal terug op Niek die hard op doel schoot. Helaas was het geluk niet aan zijn zijde en ging het schot wederom voorlangs. Kort daarna dribbelde Niek zich vrij, maar ook nu stond het vizier niet op scherp en ging het schot naast het doel.

Na een onnodige overtreding op het middenveld, kreeg de thuisploeg zo’n 10 minuten voor de rust een vrije trap op een ogenschijnlijk ongevaarlijke plek. De bal werd hoog voor het doel geslingerd en zonder echt kansen te creëren kwam de thuisploeg onverwacht op voorsprong.

Foto Libertus Knol

Nu was het aan de Bafloërs om met een antwoord te komen, dit gebeurde al snel. Na enkele minuten viel een lange bal uit de kluts in de voeten van Mitch, hij kon vervolgens op het doel afrennen en schoof de bal beheerst in het net. Met gelijke tussenstand gingen beide teams pauzeren.

Na de thee draaide het spelbeeld, nu was het de thuisploeg die sterker voor de dag kwam en steeds gevaarlijker werd. Na enkele minuten kregen zij een vrije trap op een gevaarlijke plek, echter werd deze tot opluchting van keeper Van der Veen hoog overgeschoten. Na een uitbraak van de roodzwarten probeerde Niek het wederom met een hard schot, helaas mocht het niet baten. Nadat de tweede helft tien minuten bezig was, kwam er weer een goal op het scoreformulier. Het was de thuisploeg die, na mislukt uitverdedigen, raak schoot en daarmee de tussenstand op 2-1 bracht. Het werd nog erger voor de ploeg uit Baflo aangezien de geelhemden hierna ook de 3-1 scoorden. Bij deze goal kwam het nodige geluk kijken aangezien er een mispeer van een speler in het rood-zwarte shirt aan vooraf ging.

Foto Libertus Knol

Na deze tegenslagen werden de Bafloërs nog meermaals gevaarlijk, met name via de snelheid van Bart werden vele kansen gecreëerd. Zo schoot hij zelf, na een steekpass van Chris, gevaarlijk op doel, maar de sluitpost van de tegenpartij kon redding brengen. Hierna gaf Mitch een steekpass op Harm, echter kon hij deze kans niet verzilveren. Tot slot wist ook Wim van dichtbij een lage voorzet van Emiel niet te promoveren tot doelpunt waardoor de wedstrijd gewonnen werd door de thuisploeg.

 

Verslag Emiel.

 

12 mei 2024

Winsum 2 – RZB zo 2

 

Voor de Bafloers staat er dit seizoen niet veel meer op het spel, de competitie zal ergens in de middenmoot worden afgesloten. De Winsumers vechten samen met de studenten van Forward nog om het kampioenschap en dus moest er door de thuisploeg gewonnen worden.

Al snel werd duidelijk dat het team van Winsum er volop voor zou gaan, men was wat feller en creëerde zich ook de nodige kleine kansjes. De Bafloers moesten zich met hand en tand verzetten en deden dit ten kostte van de nodige ingooien en hoekschoppen.

Na 8 minuten spelen lag de bal al tegen de touwen. Na een indraaiende hoekschop werd de bal door vriend en vijand bij de eerste paal gemist en rolde het speeltuig bij de tweede paal pardoes voor de voeten van een instormende speler van Winsum. Van dichtbij was het een koud kunstje om de bal hard en hoog tegen het net aan te rammen.

Foto Libertus Knol

Hierna waren de bezoekers eindelijk echt wakker en kreeg men ook de nodige kansen. Na een hoge voorzet mocht Max Beuving uithalen, helaas vloog zijn inzet van dichtbij hard en hoog over het vijandelijke doel. Niet veel later had men de gelijkmaker moeten scoren toen een voorzet van Mitch Brink binnen het vijf meter gebied voor de voeten van de instormende Bart Luurtsema plofte. Helaas verdween zijn inzet van dichtbij in de handen van de sluitpost.

In deze fase waren beide partijen gelijkwaardig aan elkaar en golfde het spel leuk op en neer. Winsum bleef erg gevaarlijk vanuit standaard situaties en elke corner of vrije trap was billen knijpen voor de Bafloers. Toch kropen de Bafloers langzamerhand uit hun schulp, helaas betekende dit ook dat men zich niet meer aan de verdedigende afspraken hield. Na een afgeslagen aanval ontstond hierdoor veel ruimte in de achterhoede en hier werd dankbaar van geprofiteerd. Na een lange bal kon men zomaar door de verdedigende linies van de Bafloers heenlopen en daarna was de voorzet bij de tweede paal een intikkertje en dit leverde de twee nul voorsprong op.

Nog voor de rust leek de thuisploeg de wedstrijd al te beslissen. Wederom zag men er aan Bafloër zijde niet goed uit en kon een hoekschop opnieuw simpel bij de tweede paal in het doel worden gelegd. Met de 3-0 voorsprong werd de thee opgezocht.

 

Na de rust moesten de roodzwarten aanzetten om het resultaat nog om te kunnen draaien en dus ging men volop de strijd aan met de thuisploeg. Enkele spelers van Winsum vonden het fysieke spel niet prettig en begonnen volop te mekkeren en zelfs te dreigen met geweld. Aangezien Niek Beukema al op scherp stond besloot de speler zelf maar de handdoek in de ring te gooien en het veld te verlaten voordat er met geel zou worden gezwaaid. Het leverde Winsum echter geen voordeel op want er werd nu nog feller gespeeld en het spel dreigde te ontsporen.

Gelukkig greep de leiding van de thuisploeg nu zelf in en men wisselde de meest praatzieke en onhandelbare spelers om zodat er nog normaal kon worden gespeeld. Het spel ging nu beide kanten op en leverde zowel kansen aan de ene kant als kansen aan de andere kant op.

De grootste kans in de wedstrijd was voor RZB. Na een dieptepass wist Bart Luurtsema zichzelf te lanceren en kon hij alleen op de sluitpost aflopen. Zijn schot werd prima gekraakt door de doelman en hierdoor bleef de nul op het scorebord staan. Al met al bleef het bij een verdiende overwinning voor de Winsumers.