“2e pakt de draad weer op, Harm Mellema wederom een hattrick en winst op Grijpskerk 4!”

Hieronder het verslag van de wedstrijd van het 2e elftal tegen Grijpskerk 4. Er zijn enkele foto’s toegevoegd aan dit verslag, maar voor de gehele fotocollectie van afgelopen weekend (van alle seniorenteams), verwijzen wij u graag door naar: https://www.flickr.com/photos/200165728@N06/albums/. Dit is nog een experiment, maar er staan inmiddels al 28 fotoalbums van RZB (en CSB & Marcia) in, voor de liefhebber.

Verder zijn we dus ook bezig om een Youtube Playlist “Rood Zwart Baflo TV” aan te maken, waar inmiddels al 93 RZB films (en een film van Marcia uit 1993) in staan, en dit is terug te vinden via de volgende link: https://youtube.com/playlist?list=PLJHphAKmvrB2ggZTPrixoyTBPkoopYClF&si=VSFi2Ua9VtZsy7aI

Dan nu het daadwerkelijke verslag, van RZB 2 vs Grijpskerk 4!

Jemig wat fijn! Je weet gewoon dat het goed weer is als je Jos en Thom al in de kleedkamer in de weer ziet met factortje 50. De temperatuur rijkt dan sowieso in de dubbele cijfers. En wat een verschil met vorige week, want daar in zeerijp (waar we niet teveel woorden op papier aan vuil hebben gemaakt) pakten de donkere wolken zich samen en stapten we daar met een 4-0 nederlaag onder het genot van een kneiterharde hagelbui van het veld. De welbekende ‘schop na’ van moeder natuur. Maar als het weer in zeerijp typerend was voor de uiteindelijke uitslag, het onvermogen en de pak slaag die we gehad hebben, stond er vandaag niets meer in de weg om de draad gewoon weer op te pakken.

KODAK Digital Still Camera

Het enthousiasme was daar, en dat resulteert dan uiteindelijk in een hele behoorlijke selectie van 18 man. 18 man die staan te trappelen om die plaggen van het veld te lopen. Met een ‘hele behoorlijke’ basiself had rick weer zijn strijdplan klaar, en na de introductie van Japiejo, kon dit strijdplan ook even tactisch besproken worden. Vroeg druk en veel energie waren de sleutelwoorden die voor deze middag zouden gelden. Mooi dat iedereen (behalve Yordi, want die zag op zijn telefoon dat het 5 voor 12 was), nu helemaal klaar was om die woorden om te zetten in daden.

Onder bezielende leiding van de Kapitein Sportel, Mischa ‘Motivatie’ Meinema en uiteraard afsluitend met de zonnegroet van Robin (die vorige week ook al zo gemist werd). werd de brut op scherp gezet. Want je laat je uiteraard maar 1 keer het kaas van het brood eten, en om alles nog in eigen hand te houden rest ons maar 1 ding. 3 punten in huis houden. Met een goed gevulde bank, volgens Niels de gezelligste bank van het seizoen met de skiiers Jos en Robin, Jorean die weer volledig hersteld is en iedereen had voorzien van Bananen, T-Bone, Rene uut ’t zand en uiteraard Chris op linksbank (langer dan 20 minuten). Al met al genoeg reden om die basiself de longen uit het lijf te laten lopen, want eigenlijk allemaal basismateriaal.

KODAK Digital Still Camera

Grijpskerk, dat is natuurlijk een club die daar een beetje tegen de grens van Friesland aanschuurt, zo nu en dan hoor je ook een friese klank door de coaching en krijg je daarnaast exact wat je verwacht. Een wedstrijd waar onwijs veel energie in wordt gelegd, waar je de duels beter maar stevig in kan gaan en waar je nooit makkelijk van kunt winnen. En dat was te zien in de eerste helft, met heel behoorlijk voetbal, net iets te weinig variatie en echte dreiging richting de goal was het enige wapenfeit vanuit RZB2 een afgekeurde goal wegens buitenspel. Grijpskerk dat wel probeerde maar ook niet echt een vuist kon maken was aan het loeren op een foutje. En dat foutje kwam helaas. Ze zijn er nog steeds niet over uit wiens schuld het was, maar dat hebben we dan maar in de schoenen van Jayden geschoven. Want die was er toch niet. Maar feit was dat Randy en Buma elkaar net even wat minder begrepen. Balletje te kort, en kop naar voren waren de ingrediënten voor de openingstreffer. Overigens nog knap binnen geschoten in de verre hoek. Als reactie werd alles nog geprobeerd, sneller spelen, maar ook (te) gehaast voetbal en nog een snelle ingooi die nog niet uit was gegeven leverde uiteindelijk nog wat gevaar op. ‘ik keek noar die, dus heb ’t naait zaain’ aldus Jannes de scheids, die kort daarna vond dat het rust was. En we dus met een onverwachte, onverdiende en stomme 0-1 achterstand aan de thee en het wonderdrankje van Mischa ‘Motivatie’ Meinema. Samen met Rick broedend op een strijdplan om die tweede helft naar ons toe te trekken. Gelukkig had Rick de beschikking over een aantal kanonnen die net 45 minuten hadden kunnen toekijken waar de gaten lagen. En die werden dan uiteraard ook ingebracht.

Met een redelijk aantal wijzigingen opnieuw de wei in om de rommel van de eerste helft op te ruimen. En dat ging eigenlijk uitstekend. Want binnen een mum van tijd werd duidelijk dat Harm met zijn 1 meter 20 ook gewoon uitstekend kan koppen. En als die valt, dan voel je aan alles dat de ban gebroken is. Want waar voor de wedstrijd nog besproken werd wie eigenlijk nog de sloomste was, was het aan ondergetekende een hele mooie gelegenheid om dat tegendeel eens te bewijzen om vervolgens rechtsonder in de hoek te schuiven. ook de 3-1 liet niet lang op zich wachten. Moet gezegd worden dat de afronding, wederom met het hoofd van Harm ‘1.20’ Mellema, onderschikt was aan de schoonheid van de voorzet van Mischa ‘Motivatie’ Meinema. Perfect op maat, heerlijk voor een spits om eigenlijk alleen tegenaan te hoeven lopen.

KODAK Digital Still Camera

En dat voetbalt lekker, 2 goaltjes verschil, bovenliggende partij. Dat konden we welgeteld 5 minuten volhouden. Want door wederom een klein slippertje was daar uit het niets weer de aansluitingstreffer. Maar echt gevaar is daarna niet meer gekomen, want nog 1 keer de rug rechten en de 4-2 stond ook alweer genoteerd. Harm heeft hiermee zijn welverdiende Hattrick in de wacht gesleept en wedstrijd was dan ook gespeeld. Met een pakkende afsluiter van wedstrijd was het Jannes die die er uiteindelijk een eind aan maakte met de woorden “’t is beurt jongens, ’t is tied’’ .

De Peronietjes vloeide rijkelijk, allemaal blije gezichtjes, en een trainer die apetrots terugkeek op deze wedstrijd. Waren die zonnestralen uiteindelijk toch tekenend voor een goed einde van de wedstrijd.

De lente is daar, volgende week weer met dezelfde instelling richting uithuizen waar om 12.15u Noordpool ons staat te wachten.

Ik denk overigens dat het tijd is voor een mooi opbeurend verslag. Mischa ‘Motivatie’ Meinema zit daar op. Dus die kan dat vast.

Foto’s: Libertus Knol!