Bekerwinst RZB zondag tegen Farmsum

Beker: Farmsum 3 – RZB zo 2

 

Met een licht aangepast team was het afgelopen zondag weer voor het eerst dat men in de wei kon. De weergoden waren de voetballers goed gezind en met een prachtig zonnetje kon de wedstrijd beginnen.

Al snel bleek dat de vergaarde voorkennis van coach Buma ietwat verouderd was, want het team van Farmsum had na de laatste ontmoeting de nodige veranderingen doorstaan.

De zondagvoetballers maakten het spel en de tegenstander was vooral voorzien van lange halen snel thuis. De roodzwarten moesten duidelijk wennen aan de omstandigheden, want het gras was nat en lang en de vele slechte passings waren dan ook niet van de lucht. Het gaf de tegenstander de kans om in ieder geval mee te doen.

De eerste echt gevaarlijke kans was echter voor de roodzwarten. Na een geslaagde combinatie tussen Bart Luurtsema en Steven Doornbosch schoot eerstgenoemde in kansrijke positie de bal hard en hoog over het doel. Heel langzaam werd het spel van de Bafloers steeds een klein beetje beter. Vooral achterin liep de bal nu lekker rond, al waren coach Buma en Lantink niet echt tevreden. Telkens als men iets van een aanvalsopzet had weten te creëren was er weer een slechte pass of zwak schot dat ervoor zorgde dat men weer helemaal opnieuw kon beginnen.

Toch viel na twintig minuten spelen de verdiende voorsprong te noteren. Nadat de keeper van de thuisploeg ver voor zijn doel een bal wist te onderscheppen werd het middenveld ingespeeld. De bal werd hierna snel onderschept en hierdoor kon Niek Beukema vogelvrij aanleggen voor een schot op doel. Aangezien de keeper nog druk bezig was om zijn hok te zoeken verdween de bal met een keurige lob over de goalie heen in het verlaten doel.

Hierna regende het kleine kansen voor de roodzwarten, maar telkens was men onzorgvuldig in de afwerking of wilde men het te mooi doen om de score uit te bouwen. Pas in de 35e minuut kon men echt spreken van een reële kans voor de thuisploeg. Doelman van der Veen moest zowaar tot twee keer toe handelend optreden om zijn doel schoon te houden.

Vlak voor tijd hing nog een tweede treffer in de lucht, maar de onzeker keepende doelman van Farmsum liet ineens zien toch over enige keeperskwaliteiten te beschikken en hield tot twee keer toe met een knappe redding zijn ploeg in de race.

Na de pauze was er vooraleerst weinig veranderd in het spelbeeld. De roodzwarten probeerden met verzorgd spel de tegenstander onder druk te zetten en Farmsum zelf hanteerde veelal de lange bal om voor gevaar te zorgen.

Na een geslaagde combinatie leek Niek Lantink alleen op het doel te kunnen aflopen maar vlak buiten het strafschopgebied werd de snelle linksmidden gestuit. Met de bal net buiten het strafschopgebied wist Niek Beukema wel raad en met een vrije trap a la Messi werd het leer over de muur heen in de vrije hoek gelepeld.

Je zou denken dat na deze 0-2 voorsprong het spel gelopen was maar niets was minder waar. Vanuit het niets soleerde een speler van Farmsum na een lange bal richting het doel van de roodzwarten. Zijn uithaal werd door Nico Pouwels getoucheerd en belandde tot ieders verbazing zowaar zomaar in het doel.

Na de 1-2 kreeg Farmsum opeens het heilige vuur en wist men ineens ook tot voetballen te komen. De Bafloers hadden het in deze fase lastig en moesten zowaar terug in de verdediging. Toch waren de beste kansen nu voor de roodzwarten. Na een prima aanval mocht Mitch Brink vanaf elf meter hard uithalen op het doel van Farmsum. Zijn inzet was onhoudbaar voor de goalie maar stuiterde via lat en grond en nogmaals lat uit het doel.

De volgende aanval was al in de maak en Na een combinatie tussen Wim Dijkman en Martijn Buma kon Wim alleen op het doel af lopen, zijn inzet verdween langs de doelman maar helaas ook langs de verkeerde kant van de paal.

Met nog tien minuten te spelen leek er weinig aan de hand voor de roodzwarten want men had de wedstrijd aardig onder controle. Maar na een hoekschop stond men opeens beteuterd te kijken toen de leidsman na een handsbal een terechte strafschop toekende. De bal werd hard en strak in de hoek geschoten en dus was het tegen de verhoudingen in plotseling 2-2.

In de laatste minuten moest het alsnog gebeuren en met enig fortuin lukte dit nog ook. Al combinerend wist Martijn Buma in het strafschopgebied van Farmsum te komen. Net op het moment van uithalen werd zijn poging abrupt onderbroken door een inglijdende speler. Het leek erop alsof de bal werd aangeraakt maar de leidsman besloot toch tot een strafschop. De penalty werd ijskoud ingeschoten door Rob Tigchelaar die daarmee de eindstand bepaalde op 2-3. De eerste drie punten voor de beker daarmee binnenhalend.

Komende zondag staat er opnieuw een bekerwedstrijd op het programma en mag men de degens kruisen met de studenten van Forward 12.

En zoals altijd was onze razende reporter/fotograaf Libertus Knol aanwezig om het verslag te voorzien van de nodige sfeerbeelden. Dank daarvoor.