“De 3×3 van het 2e nekt De Lauwers (0-11)”

Zaterdag 10 februari, slecht weer geweest de afgelopen week dus was het maar de vraag of het 2e hun 7e (!!) wedstrijd van het seizoen ging spelen. Toch kwam er geen telefoontje en kon het gewoon doorgaan. Ondanks afwezigheid van Marcel (alweer weekend weg), Mischa (wintersport), Niels (wintersport), Jos (bruiloft), Groen (herstellende en minuten maken in 3e), Thimo (minuten maken in 3e), en Jayden (geen idee waar die was, waarschijnlijk fietsen) kon Rick met zijn brede selectie gewoon aantreden.

Ook was het leuk dat Pascal zijn team kon versterken onder de lat, ondanks dat zijn stand-ins René en Randy uitstekend werk hebben verricht. Een leuke bijkomstigheid was dat Reinout Geuze waarschijnlijk een stapje terug wil doen volgend jaar en na blessureleed graag 45 minuten wilde gaan maken bij het 2e. Aanvoerder Sportel grapte nog dat hij best een cilinder in die geoliede machine mocht worden op het middenveld en minstens 3 mocht maken. Geuze antwoorde daarop: “ik voel nog meer druk dan bij het 1e”.

Na een goede warming-up en een mooie zonnegroet (die Harm niet meer hoeft te doen als die een hattrick zou maken) startte RZB oppermachtig. Na een paar kansen en steekballetjes van de uitstekend spelende William de Roo lag de eerste van Geuze er al in na 9 minuten. Yordi Bolhuis dacht nu kan ik niet achterblijven en prikte een minuut later ook de 0-2 binnen. Kansen waren niet over en weer, want Pascal had inmiddels alleen ballen tijdens de warming-up gehad en was de auto’s al aan het tellen op de parkeerplaats. Dit ook door sterk spelende Chris “Denzel” de Jonge die toch op de rechtsback zijn waarde kan bewijzen.

Uiteindelijk werd Harm wakker en maakte er eventjes 3 stuks in 14 minuten tijd: 0-5. Overigens werd er uitstekend gefloten door de arbiter en de grensrechter van de Lauwers was ook eerlijk. Dat resulteerde in 2 extra goals van Geuze. Optelsom: Harm en Geuze beide een hattrick in 1 helft!

0-7 was het bij rust en wat smaakte de thee toch heerlijk. Na wat wissels ging het feest weer verder. Ook mooi dat er weer zoveel supporters vanuit Baflo mee gereisd waren.

Ook in de 2e helft was er weer genoeg te zien. Robin Meinema viel lekker in ondanks dat De Lauwers de boel even omgegooid hadden, waardoor het 2e er het 1e kwartier na rust niet echt doorheen kwam. Toch was daar weer Harm, met nog een goaltje: 0-8. De enige aanvaller die nog niet gescoord had was Melvin. Ach, waarom ook niet. Melvin de 0-9. Rick dacht het is wel genoeg zo en wou Harm wisselen maar daar stak de bank een stokje voor. “Geef die jongen z’n momentje want hij heeft honger naar meer!” Zo gezegd zo gedaan. De 0-10 en de 0-11 weer van de voet van Harm Mellemo.

Bijna de 0-12 nog, maar die had Buma niet moeten afleggen. Pascal had inmiddels weer een bal gekregen omdat Thom en Sportel dachten red je er maar mee. Pascal blij met z’n 3e terugspeel bal. Inmiddels had hij 4x de bal gevangen. MOTM Pascal v Solkema! De Nul!

Simon Kanon had helaas zijn 90 minuten niet kunnen volmaken omdat zijn lichaam hem in de steek liet en werd uit voorzorg weer gewisseld.

Het was een mooie middag en goed voor het gevoel.

Next stop: de Fivel (24-02-2024). Pakt het 2e daar 3 punten, dan doen ze hele goede zaken voor het kampioenschap!

Bij deze wordt Marcel Remijn uitgedaagd om dit verslag te evenaren

Foto’s: Libertus Knol!