Deze keer wel winst voor RZB 3

Rood Zwart Baflo 3 – De Heracliden 3

Zaterdag 14 oktober was het tijd voor RZB 3 – De Heracliden 3. De wedstrijd in de
wandelgangen bekend als: “een makkie, jullie hebben ons niet nodig”. Leider John had 3
wissels geregeld, maar hoeveel er nu uiteindelijk waren is nog steeds onduidelijk..
Minder dan 6 zullen het er in ieder geval niet geweest zijn. Van de keeper Fokke-Jan
kreeg het elftal nog een donderspeech: “Deze moeten we winnen, er zit een collega van
mij in het team. De rest van de wedstrijden kan me niks schelen”
Om 14:30 startte de wedstrijd tussen Sios en De Heracliden 3 onder leiding van
scheidsrechter Jan Remmers. Nadat Rood Zwart de toss won en inval aanvoerder
Steven Doornbos na enkele keren switchen een kant kon kiezen, was het dan echt tijd
voor de aftrap van De Heracliden. We zijn los!
In het begin van de wedstrijd gebeurd er weinig spectaculairs, geen van de partijen heeft
een overwicht in de wedstrijd. Verbazingwekkend genoeg zijn er in de eerste 20 minuten
al 3 wissels geweest. Ronnie raakte in de eerste paar minuten al geblesseerd,
Sebastiaan zag het allemaal niet zo zitten en Jesper voelde zich niet helemaal op zijn
plek. Je hoort de leider dan ook in zijn handjes knijpen dat hij een overvolle bank heeft.
De Heracliden doen het net wat beter dan RZB dat net te veel fouten maakt, dit
resulteert dan in de 20e minuut ook in een 1-0 voorsprong voor mannen uit
Uithuizermeeden. Onze uitverkoren aanvoerder neemt dan ook zijn verantwoordelijkheid
en maakt een pracht doelpunt via de onderkant van de lat. Dit is ook het minste wat hij
kan doen voor zijn grote vriend Fokke Jan. In de 28e minuut maakt Robert Raap* een
mooie afmaker 2-1! Helaas in het verkeerde doel, dus helaas voor De Heracliden. Dit is
dan ook meteen de eindstand voor de 1e helft. Onnodig maar nog te herstellen.
In de rust is de leider toch wat zenuwachtig geworden door de snel afnemende bank, en
besluit zelf ook de voetbalkleren aan te trekken. Wetende dat hij een week niet meer van
de bank kan komen, een echte opoffering. Wissels in de rust: Sebastiaan probeert het
weer in ruil voor Theun. Na een vlekkeloze vlag sessie in de 1e helft komt Marthyn erin
voor Joerie. En Melvin neemt de plaats van Pitcho in.
Met wat frisse krachten in de 2e helft begint het meteen goed, in de 48e minuut maakt
Harm Mellema de gelijkmaker. RZB neemt de wedstrijd over en weet ook de leiding te
nemen in de 56e minuut, wederom door Harm. Dit is dan ook het moment dat John
erover wil en zichzelf het veld in brengt voor Daniel. Na goed afgekeken te hebben bij
Harm weet ook Melvin in de 62e minuut een doelpunt te maken. Dat proefde ook
meteen naar meer om 75e minuut nogmaals hetzelfde te doen. Ook John dacht dat

daarna door te hebben met een intrap balletje op de keeper, maar deze werd helaas
tegengehouden. Hierdoor werd het uiteindelijk 5-2 voor Sios in het Rood Zwart.