Dick Scholtens wil met Rood Zwart Baflo zo snel mogelijk in het linkerrijtje

Overgenomen van Winsum Nieuws:

 

HET HOGELAND – De meeste reguliere competities in het amateurvoetbal gaan in het weekend van 19 en 20 september weer los. De trainers van de 15 Hogelandster clubs uitkomend in de standaardklassen hebben er weer zin in en wilden voorafgaande aan de competitie nog wel even poseren en een paar vragen beantwoorden. De vijfde trainer in rij is Dick Scholtens (68) uit Groningen. Hij begint aan z’n eerste seizoen bij zaterdagvierdeklasser Rood Zwart Baflo. 

Met 33 jaar ervaring in het trainersvak is Scholtens geen onbekende op de noordelijke voetbalvelden. Zijn laatste clubs waren achtereenvolgens VV Tolbert, TLC en GEO.

In Baflo heeft Scholtens een selectie van 18 man tot z’n beschikking. Martin van Dijk (gestopt), Duncan Torrenga (SIOS) en Jordy Potma (jeugdtrainer bij FC Groningen) zijn weg. Daar tegenover staan de komst van Frank Boksebelt (Nieuw Roden), Jos Streefkerk (VV Kloosterburen), Yordi Bolhuis (SJO Het Hogeland) en Jorrit Muller (SJO Het Hogeland), Martijn Huizinga (2e) en Jan Dieter v/d Tuuk (2e) in de selectie.

Doelstelling voor dit seizoen?

“Zo snel mogelijk in het linkerrijtje en dan maar zien.”

Kampioenskandidaat?

“Niekerk.”

Wil je nog iets kwijt?

“Ik hoop dat iedereen verstandig met de coronaregels omgaat en dat we zonder problemen een goed seizoen kunnen draaien.”