Groninger studenten veel te sterk voor zondag elftal.

Beker RZB zo 2 – GSAVV Forward 16

Het seizoen is weer begonnen en de bekerwedstrijden vormen een welkome intro. Op zondag mochten de roodzwarten voor het eerst sinds lange tijd weer de wei in. De Bafloers waren door de KNVB gekoppeld aan een jonge horde Groningers van Forward. De gemiddelde leeftijd van 23 jaar stond in schril contrast met dat van de Bafloers, maar dat mocht de pret niet drukken, ervaring telt ook.

Vanaf de aftrap bleek echter wel dat de Groningers duidelijk meer loopvermogen en wisselspelers bezat. Met een volle bank vloog de ene naar de andere speler in en weer uit het veld. Behalve de vele wisselingen was ook het spel van de gasten duidelijk beter dan de thuisploeg. De roodzwarten probeerden van achteruit keer op keer een goed lopende aanval te produceren, maar men kwam eigenlijk met pijn en moeite tot het middenveld en daarna was het al snel over met de pret. Forward zat er bovenop en liet met goed combinatiespel de Bafloers alle hoeken van het veld zien.

Ondanks een groot veldoverwicht waren de kansen echter schaars. Af en toe een verdwaald schot van ver buiten het strafschopgebied leverde nauwelijks gevaar op. Slechts één keer moest keeper van der Veen zich echt strekken om een doelpunt te voorkomen. De doelman moest zich meer in het zweet jagen bij de vele terugspeelballen van zijn achterhoede.

Slechts zeer sporadisch wisten de roodzwarten over de middellijn te komen en aks dit al eens het geval was dan werd er te snel de diepte gezocht en was het al gauw einde aanval. Na een dik half uur spelen stond het echter nog steeds 0-0 en bleef de thuisploeg geloven in een beter resultaat. Vlak voor het rustsignaal ging laatste man Buma echter in de fout. Zijn breedtepass werd onderschept waarna de tegenstander er snel vandoor was, nog even leek de aanval te worden onderschept maar met wat geluk kwam de bal voor de voeten van de spits, die vervolgens door de benen van van der Veen heen de openingstreffer wist aan te tekenen.

In de rust mocht de thuisploeg niet klagen over de slechts geringe achterstand, want men had eigenlijk de gehele eerste helft moeten verdedigen. Men hoopte dat de jonge Groningers nu langzamerhand ook wat vermoeidheidsverschijnselen zouden laten blijken, maar daar was aan het begin van de tweede helft nog weinig van te zien. Wederom moesten de Bafloers vooral proberen om de snelle dribbelaars te stoppen. Toch bleef men het wel proberen en kwam men nu ook vaker over de middellijn.

De Groningers wisten echter beter om te gaan met iets meer ruimte op het veld en kwamen na tien minuten spelen in de tweede helft verdiend op een 2-0 voorsprong. Na een onderschepping liep de voorstopper mee naar voren en volgde er een geslaagde combinatie door het midden van de as. Uiteindelijk werd de prachtige aanval oog in oog met doelman van der Veen koeltjes met een schuiver in de rechterhoek afgerond.

Ook na deze tweede treffer gaven de Groningers weinig weg en hield men druk op de thuisploeg. Het had niet veel later dan ook 0-3 moeten zijn toen een voorzet van dichtbij kon worden ingekopt. Keeper van der Veen wist met knappe redding echter een zekere treffer te voorkomen.

Heel sporadisch wisten de roodzwarten nu toch ook tot het doel van de tegenstander door te stoten. Het leverde met wat geluk een goede kans op voor de hardwerkende Bolhuis. Een dieptepass werd gemist door de linksachter en zorgde ervoor dat Bolhuis alleen op het doel af mocht lopen. Zijn inzet was knap, maar alsnog wist de sluitpost van de Groningers zijn hand tegen de bal aan te krijgen en zodoende stuiterde het speeltuig rakelings voorlangs.

Eigenlijk hadden de roodzwarten geen recht op een doelpunt want men werd aan alle kanten overklast door Forward, maar voetbal is en blijft een raar spelletje en vlak voor tijd leek de thuisploeg zowaar de aansluitingstreffer te realiseren. Na een snel genomen vrije trap wist Emiel Dijkstra alleen voor de keeper te komen. De hardwerkende verdediger schoot ogenschijnlijk was zwak in maar de doelman had alle mogelijke moeite om het lederen speeltuig buiten zijn doel te kunnen houden.

Met de uiteindelijk 0-2 eindstand konden beide ploegen leven. Na afloop werd de seizoen opening nog even uitgebreid gevierd onder een heerlijk zonnetje.