“Heracliden Oet een brug te ver voor verzwakt RZB 3!”

10-02-2024:

Competitiewedstrijd 11/22

Heracliden 4 – RZB 3: 4-1

De 2e wedstrijd na de winterstop bracht ons naar Uithuizermeeden, voor een wedstrijd tegen de ongenaakbare koploper Heracliden 4 (Heracliden OET 1/2). Thuis werd met 1-4 verloren.

Door allerlei omstandigheden was het 3e elftal helaas verzwakt op Sportpark Meij aangekomen, al waren er alsnog 13 man van onszelf + 2 gastspelers (Thimo & Jorean) = 15 man aanwezig. Lijder Brantsma had zijn tasje bij zich, in geval van nood. Vol trots pronkte Brantsma overigens ook zijn splinternieuwe lekker warme coachjack, die hij het hele weekend waarschijnlijk ook niet meer uit heeft gedaan.

Opstelling:

FJ Bos (met 2 volwaardige handschoenen)

Elzes, Scheffers (keurig op tijd), Slagter en Robert Alba.

Rispens, Beerda, Pitcho.

Supersub HJ Woldijk, Steven, Jepper Weening.

Wissels: Niewijk, Daniel, Thimo, Jorean en John (bij noodgevallen).

Vanaf de aftrap was duidelijk dat het een moeilijke en ook zware wedstrijd zou worden, tegen een goede tegenstander en op een drassig zompig veld. Duidelijk was ook dat o.a. de slimme loopacties van Kadijk, de positieve coaching van Dijkman, het voetbalgogme van Theun en het loopvermogen van captain Rutgers node werden gemist. Aanvallend kwam het 3e er amper uit (zeg maar niet: 0 schoten op doel in het 1e bedrijf), maar verdedigend en organisatorisch stond het prima. Ook wilde de tegenstander vaak te gehaast en te mooi, waardoor echt grote kansen uit bleven. Toch kwamen de Heracliden er 3x doorheen, zodat er uiteindelijk een ruststand van 3-0 werd genoteerd.

In de rust werden 4 wissels toegepast, durfde Brantsma het niet aan om Doornbos er weer in de rust uit te halen en ging het 3e met fris elan aan de 2e helft beginnen. Onder toeziend oog van oud RZB3 speler Wieger Weening, zou het 3e het nu wel even “helemaal anders gaan doen”….

Al vrij snel kreeg men echter het deksel op de neus, met de 4-0 om de oren. De wedstrijd kabbelde hierna wat voort, onder uitstekende leiding van de scheidsrechter, hoewel de lange spits van Heracliden toch echt meerdere malen zijn handen gebruikte, waarna het 3e uiteindelijk alsnog wel de eretreffer scoorde. Rond de 80e minuut beukte Jorean Groen zijn directe tegenstander 5 meter achteruit, pingelde nog wat met de bal onder het voetje door, en gaf vervolgens een prachtige voorzet vanaf links, met rechts, die prachtig tegendraads werd binnengekopt door spits Doornbos. Velen dachten dat die andere kale, Scheffers, de doelpuntenmaker was, maar het was toch echt wederom Doornbos die weer een doelpunt liet noteren. Niet lang hierna floot de scheidsrechter voor het laatste fluitsignaal, en werd er dus dezelfde uitslag bereikt als in de thuiswedstrijd, helaas 2x in het voordeel van de “Meisters”.

Een ingecalculeerde nederlaag, tegen een kwalitatief te goed Heracliden 4, al waren sommigen van mening, “dat als we compleet waren geweest, het nog wel even wilden zien”!

Na deze 2e wedstrijd na de winterstop, is er eerst 2 week vakantie. Wellicht dat er nog wel een oefenwedstrijd wordt ingepland op zaterdag 24 februari, maar dat is nog onduidelijk.

Man of the Match: Fokke Jan bos ‍♂️

Volgende verslaggever: zal mij benieuwen……..?

Foto’s: Jorean Groen