Hotse knots begonia voetbal voor RZB zo 2

RZB zo 2 – Kloosterburen 3

 

De voortekenen voor het afgelopen weekend waren niet al te best. Niet alleen was er de afgelopen weken kansloos verloren van de nummer 1 en 2 op de ranglijst en stond nu een duel met de nummer 3 op het programma, ook was er een lange lijst afwezigen. Vlak voor de wedstrijd werd coach Buma met nog twee afzeggingen geconfronteerd zodat zijn team nog maar met elf mensen aan de aftrap kon verschijnen. Gelukkig stond daar tegenover de aanwezigheid van Christian Bootsman, die na een lange tijd weer zijn opwachting in het team kon maken.

Ook de gasten uit Kloosterburen hadden de nodige personele problemen en wisten ook slechts twaalf manschappen uit de hoge hoed te toveren. Men nam wel vanaf de aftrap het initiatief en zette de thuisploeg met de rug tegen de eigen zestien meter gebied aan. Op het ongelofelijke hobbelige veld hadden de roodzwarten heel veel moeilijkheden om elkaar zuiver in te spelen. Na twee of drie balcontacten werd het ronde projectiel alweer onnodig ingeleverd. Ook de spelers van Kloosterburen kampten met hetzelfde probleem maar hadden meer ruimte om elkaar te vinden. De dekking van de Bafloërs was namelijk niet aldoor goed verzorgd waardoor men geregeld in de problemen kwam.

Na een klein kwartier kwamen de bezoekers op een terechte voorsprong. Een gemakkelijk weggegeven hoekschop draaide bij de eerste paal in en werd koppend verlengd. Voor keeper van der Veen was er geen houden aan, want de inzet was van dichtbij en verdween langs de graaiende handen van de sluitpost in het doel.

Na de treffer bleef Kloosterburen het beste van het spel houden en was het voor de thuisploeg slechts tegenhouden en zorgen dat de schade beperkt bleef. Zo nu en dan was er een plotselinge uitval maar veel druk leverde dit niet op. Toch was men vanuit het niets zomaar gevaarlijk. Een verdwaalde voorzet van Nico Pouwels leek in het doel te ploffen maar kon door een uiterste inspanning van de keeper nog net over de lat heen getikt worden.

Ook de tegenpartij liet niet veel later eenzelfde soort poging op het veld zien. Een half schot, halve voorzet landde vanaf ongeveer 25 meter zomaar bovenop de lat van de roodzwarten. De partij kabbelde eigenlijk wat voort zonder al teveel hoogtepunten.

Vlak voor de rust tilde Kloosterburen de score naar een 0-2 voorsprong. Via een lange rush wist de linksachter de gehele verdediging van de thuisploeg eruit te lopen. Zijn voorzet belandde feilloos voor de voeten van een van de twee spitsen en kon van dichtbij in het doel worden geschoten.

Na de rust probeerden de roodzwarten gesteund door een licht briesje de tegenstander meer onder druk te zetten. Het veld bleef echter zeer moeilijk bespeelbaar en zorgde ervoor dat er enorm veel balverlies aan beide kanten te zien was. Voor de neutrale toeschouwer was het spel niet om aan te zien.

Na een kwartier spelen viel de aansluitingstreffer min of meer uit de lucht vallen. Opnieuw was hiervoor een hoekschop nodig. Nico Pouwels krulde deze keer de bal keurig naar de eerste paal en in een mêlee van spelers kwam ook deze keer de doelman ogen en oren te kort en verdween het leer pardoes in één keer in het doel.

Na de 1-2 zette de thuisploeg nogmaals aan, want men voelde dat er meer te halen viel. Er viel in deze fase zelfs een geslaagde aanval over meerdere schijven te zien. Het afsluitend schot van Christiaan Bootsman werd echter voldoende gekraakt zodat het geen gevaar opleverde.

De opleving van de thuisploeg ebde al snel weg en de gasten namen opnieuw het initiatief over. Het leverde enkele kleine kansjes op, maar meestal kon keeper van der Veen eenvoudig redding brengen. De wedstrijd liep op deze manier langzaam naar het einde. Voor de toeschouwers was er enkel spanning te ervaren, want het spel was tranen trekkend. Niet alleen leverde de thuisploeg na drie pogingen tot overspelen de bal in, ook de gasten deden het niet veel beter. Het resulteerde in een rommelige partij waarbij het speeltuig over en weer stuiterde en de bal vaker buiten dan binnen de lijnen vertoefde.

In de laatste minuut viel zowaar de beslissing. In een uiterste poging om toch nog de gelijkmaker te forceren moest er ruimte worden weggeven en daarvan profiteerde Kloosterburen optimaal. Na een diepe bal kon de spits van Kloosterburen alleen op het doel aflopen. Uiterst beheerst werd de verre hoek opgezocht en kon doelman van der Veen slechts toekijken.

Gezien de “vreemde” uitslagen van deze week valt er geen peil op te trekken wat het volgende week gaat worden. Het op de laatste plaats voetballend Zeester wint thuis zomaar dik van een van de koplopers. Wel mag men hopen dat het veld dan in een iets betere toestand verkeerd, want hier valt op dit moment weinig voetballend te halen.