Huldigingen op ALV

Nieuwe toppers toegevoegd aan selecte groep ❤️🖤

Afgelopen vrijdag zijn twee van onze leden door voorzitter Roelf Beukema benoemd tot Lid van Verdienste en Erelid van de club. Die eer viel ten deel aan Michiel Bulthuis (LVV) en Renger Dijkman (Erelid). Roelf prees hun jarenlange en tomeloze vrijwillige inzet voor Rood Zwart Baflo. Renger is jarenlang (resp. 22!) als consul betrokken geweest bij RZB. Vaak in dag en dauw heeft hij de strakke lijnen getrokken, zodat alle teams op speeldagen van start konden. Als het regent, dan lukt dat niet goed, dus Jan Pelleboer (voorheen) en tegenwoordig Buienrader op de mobiel werden regelmatig op de vrijdag geraadpleegd. Werk wat men niet altijd ziet, maar wat erg belangrijk is om als organisatie goed te kunnen functioneren en haar leden onder de juiste omstandigheden te kunnen laten sporten. Vanaf de jongste ledenvergadering gaat Dijkman dan ook door het leven met de titel ‘Veldheer’, een mooie eretitel bedacht door de preses.

Wat ook van belang is om de bal lekker te laten rollen is dat de grasmat in goede conditie en tevens kort gemaaid is. Deze taken worden uitgevoerd door de groencommissie binnen de club. Michiel Bulthuis heeft de nieuwe elektrische en duurzame machine al goed onder de knie en zoeft met de andere maaiers regelmatig over het veld. Daarnaast fluit Michiel menig potje en stond hij bijvoorbeeld afgelopen zaterdag bij twee seniorenteams ingepland wegens gebrek aan scheidsrechters. Scheidsrechter, eigenlijk een beroep waarbij je het in de ogen van de clubs nooit goed kunt doen, maar zonder scheids geen wedstrijd. Michiel blinkt uit in een ‘Bas Nijenhuis-achtige leiderstijl. Hij laat veel doorgaan, wat het spel ten goede komt. Kom bij Bulthuis niet aan met gezeur en gezanik, want dan ben je aan de beurt. Beloningen zijn dan een mooie gele of rode prent of een pingel tegen. Na afloop van een gefloten wedstrijd neemt hij vele handjes in ontvangst… ‘Goed gefloten scheids’ en ‘bedankt maar weer’, ’tot de volgende’!

Renger en Michiel, waren er maar veel meer zoals jullie, enorm bedankt! Bovenstaand schrijven bevat een korte samenvatting van de essentie van vrijwilligers en bestuursleden van de club.