In memoriam: Jim Tigchelaar

In memoriam: Jim Tigchelaar

02-04-1934 – 27-05-2024

Afgelopen week bereikte ons het verdrietige bericht dat Jim Tigchelaar (vader o.a. van Rob Tigchelaar, leider van ons 1e elftal), op 90-jarige leeftijd is overleden.

Naast zijn vele verdiensten bij o.a. GVAV Rapiditas (zie ook: https://www.gvav.nl/1/803/in-memoriam-garmt-jim-tigchelaar/), de AVOM (Algemene Vereniging voor Oud- en actief dienend personeel van de Koninklijke Marine) en de SVPG (Stichting samenwerkingsverband Veteranen en Postactieve militairen Groningen) heeft Jim ook bij onze club (vlak na de fusie, begin deze eeuw) een tijdje een belangrijke rol gespeeld als secretaris/bestuurslid van onze vereniging.

Begin 2005 was Jim voor het eerst op een bestuursvergadering en hij zat tot september 2008 in het bestuur. Zo is er o.a. een jaar lang gewerkt om te komen tot een kunstgrasveld op ons sportpark, wat uiteindelijk niet is doorgegaan. Toch heeft Jim destijds een groot aandeel gehad in al deze gesprekken en was hij, door al zijn contacten met andere verenigingen, ook zeer waardevol voor de overige bestuursleden op dat moment. Ook had hij door al zijn bestuurlijke ervaring een positieve invloed op de rest en “als we iets wilden weten, dan wist Jim het altijd exact”, aldus één van de bestuursleden van destijds.

Uiteindelijk is Jim alsnog gestopt als bestuurslid/secretaris, aangezien hij het zelf als een belemmering voelde, dat hij als secretaris (en dus lid van het dagelijkse bestuur van de club) niet in de buurt van Baflo woonde, maar in de stad Groningen. En hij hierdoor te ver van de club af zat en hij zelf vond dat hij daardoor niet kon werken zoals hij zelf wilde, en een secretaris van een vereniging, in zijn ogen, zou moeten functioneren. Iets wat door de rest van het bestuur werd betreurd, maar logischerwijs wel werd geaccepteerd.

Op de ledenvergadering van 15 september 2008 werd dan ook afscheid genomen van Jim, met o.a. de volgende mooie woorden:

“Aansluitend bedankt de voorzitter Jim voor al zijn ondersteuning, we hebben veel van je geleerd en je hebt geweldig geholpen bij het aanbrengen van structuur in de vereniging”.

Toch kon het bestuur, ook na zijn officiele afscheid als bestuurslid, altijd bij hem terecht voor vragen op verschillende terreinen en had hij zo nu en dan nog een adviserende rol. Ook volgde Jim onze club later zo nu en dan nog als supporter.

Namens vv Rood Zwart Baflo willen we de familie veel sterkte en kracht toe wensen, om dit verlies een plek te geven. En danken wij hem nogmaals voor al zijn hulp aan de vereniging.

Bestuur vv Rood Zwart Baflo

(Ommelander Courant 30-05-2024)