Koploper Forward maatje te groot voor zondag

2024-02-04

RZB zondag 2 – GSAVV Forward 12

Zo, de eerst wedstrijd van het seizoen zit er weer op. De roodzwarten mochten meteen aantreden tegen de nog ongeslagen koploper in onze klasse. De vorige keer werd men kansloos met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd, deze keer hoopte de thuisploeg op een beter resultaat. Met het ene doelpunt wat eerder werd gescoord hadden de roodzwarten wel gelijk 25% van het aandeel tegentreffers te pakken, want de gasten van Forward hebben nog maar 4 doelpunten tegen in dit seizoen.

Vanaf de aftrap was het wel duidelijk dat de koploper de touwtjes stevig in handen had. In het eerste kwartier waren de Bafloers niet in staat om ook maar één keer een schot of doelpoging richting de doelman aan de andere kant te produceren. Toch had ook keeper van der Veen bij de roodzwarten het nog niet erg druk, want meestal wist zijn verdediging de aanvallen van de Groningers kundig onschadelijk te maken. Vooral Jorrit van Sloten viel op met enkele knappe verdedigende acties waarbij zijn tegenstander het onderspit moest delven.

Na twintig minuten wist de thuisploeg zich voor het eerst te melden voor het vijandelijke doel. Van een echte doelpoging was nog geen sprake maar voor het thuispubliek was er in ieder geval iets om voor te klappen. Normaal gesproken loopt er bij elke tegenstander in de zondag klasse wel ergens een kneus op het veld rond, maar bij de Groningers leken het allemaal wel technisch begaafde spelers te zijn. De Bafloers moesten vechten voor elke meter en beten zich vast in hun tegenstander. Toch hoefde de goed fluitende scheidsrechter Remmers nauwelijks in te grijpen voor een overtreding.

Na een half uur was er nog steeds niet gescoord. Er waren inmiddels enkele verdwaalde pogingen over en weer gedaan en de gasten hadden enkele tientallen hoekschoppen mogen nemen, maar toch slaagde geen der ploegen erin om de doelman van de tegenpartij te laten vissen. Het zou dus van een individuele oprisping van één der deelnemers moeten komen om een doorbraak te kunnen forceren.

In de 35e minuut was het dan eindelijk zover. Na een prachtige dribbel wist een speler van Forward knap solerend door de verdediging heen te breken om daarna abrupt afgestopt te worden door Peter Luurtsema. De man in het zwart stond er kort op en kon niets anders beslissen dan het geven van een strafschop. Nog steeds was er hoop op een klein wondertje, want goalie van der Veen staat bekend als een ware penaltykiller en dus moest er nog even gescoord worden. Helaas trok deze keer de RZB doelman aan het kortste eind en werd hij kundig de verkeerde hoek ingestuurd. Met de 0-1 stand in de rust konden beide ploegen tevreden zijn.

Na de pauze volgden er hier en daar een paar omzettingen en dat had meteen gevolgen. Nog geen vijf minuten na de rust stond het 0-2. Forward wist de bal na een aanval te onderscheppen en aangezien Christian Bootsman zijn tegenstander één seconde uit het oog verloor stond zijn opponent vlak daarna alleen voor de keeper. Met een moeiteloze schijnbeweging werd doelman van der Veen naar de grond gedwongen waarna het lobje kundig over de sluitpost heen in het doel belandde.

De thuisploeg moest nu aanvallend meer doen en liet zich ook gelijk zien. Jorean Groen lanceerde met een prachtig hakballetje de razendsnelle Rick Danhof, maar helaas ging het schot daarna net aan de verkeerde kant van de paal voorbij het doel. De uitvallen van de roodzwarten waren nu veel gevaarlijker dan in de eerste helft, maar het ontbrak een beetje aan geluk. Vaak viel de bal net niet goed genoeg om een reële doelpoging te kunnen wagen.

De betere kansen bleven echter voor de Groningers. Na een vreemde scrimmage stuiterde de bal hoog en met effect het strafschopgebied van de roodzwarten binnen. Het leek erop dat keeper van der Veen eenvoudig het projectiel kon vangen, maar het speeltuig bleek iets hoger op te stuiten dan verwacht en viel over de grijpgrage handen van de goalie heen. Een Groninger kon daarop de bal oppikken en leek de bal in het lege doel te kunnen deponeren, maar ook hij kwam bedrogen uit en zag de onberekenbare knikker op de paal uiteen spatten.

Nog waren de Bafloers in leven en kon de wedstrijd nog alle kanten op. In de 75e minuut viel echter de beslissing. Keeper van der Veen wist een diepe bal gemakkelijk te onderscheppen en wilde met een snelle spelhervatting door het centrum het spel hervatten. Helaas gleed Christian Bootsman bij het aannemen van de bal uit en kon de bal opgepikt worden door een tegenstander. Met een strak en geplaatst schot was hierna ook goalie van der Veen kansloos en stond de 0-3 op het scorebord.

Voor de thuisploeg stond nu alleen nog de eer op het spel en men ging voluit in de aanval om toch nog een keer te kunnen scoren. De tegenstander werd zowaar af en toe in de verdediging gedwongen en de eerste hoekschop was al snel een feit. Dit leverde echter geen doelpunt op.

KODAK Digital Still Camera

Vlak voor tijd was het echter wel raak. Na een prachtig genomen vrije trap van Rick Danhof kwam de bal bij de tweede paal en kon daar worden ingekopt. De doelman wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar zag het speeltuig daarna voor de voeten van de instromende Chris de Jonge belanden. De voorstopper kon van dichtbij resoluut de bal in het doel schoppen. Toch nog een smet op de blanco sheet van de tegenstander. Hierbij zou het dan ook blijven.