Nieuwe sponsor bezorgd zondag geen overwinning

2022-09-04

Beker RZB zo – Warffum zo

Zo, de kop is er af. Een nieuwe sponsor, Luurtsema bouw en een nieuw begin van het voetbalseizoen. De aftrap in de vorm van een aantal bekerwedstrijden, lees oefenwedstrijden, is een feit. Zondag stond de wedstrijd tegen buurtgenoot Warffum op het programma. Een leuke graadmeter voor het komende seizoen, want de afgelopen voetbalperiode waren beide ploegen in de competitie aan elkaar gewaagd.

Vanaf de aftrap hadden de roodzwarten het betere van het spel en wist men door snel en goed te combineren de Warfummers terug te dringen op de eigen helft. Het leverde al snel een eerste hoekschop op. De corner door Mitch Brink genomen kwam bij de tweede paal terecht en leverde daar al meteen een scrimmage op waarna het leer pardoes voor de voeten van Niek Lantink belandde. De jonge speler leek enigszins verrast door het resultaat en schoot van dichtbij over de lat heen.

Na deze kans ontspon zich een leuk duel waarbij beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden. Optisch gezien had de thuisploeg wat meer balbezit en was het wat dreigender, maar echte kansen bleven uit. Na de drinkpauze halverwege de eerste helft kwam Warffum wat meer in het spel voor en wist men zich ook enkele kansen uit te spelen. Het resulteerde in een tweetal schoten van grote afstand op het doel van doelman van der Veen.

Met nog een kwartier te spelen hadden de gasten uit Warffum moeten scoren toen men uit het niets plotseling over de rechterflank wisten door te breken en middels een knappe combinatie de bal voor konden geven. De eindpass was echter niet precies genoeg zodat er op het allerlaatste moment nog voor redding gezorgd kon worden.

Niet veel later had de bal er ook aan de andere kant in moeten liggen. Na een geslaagde combinatie tussen de onvermoeibare Martijn Buma en Marcel Meuken kon eerstgenoemde alleen op het vijandelijke doel aflopen. Buma liet zich op het laatste moment echter de bal afsnoepen zodat ook deze grote kans teniet werd gedaan.

Het slotakkoord was echter weer voor Warffum dat opnieuw via de rechter flank wist door te breken. De inzet verdween rakelings langs de verkeerde kant van de paal voorlangs.

In de tweede helft begonnen de roodzwarten furieus. Vanaf de aftrap werd de aanval gezocht en dit leverde al na acht seconden een grote kans op voor Marcel Meuken, die zijn schot vanaf de zestienmeter ternauwernood gepakt zag worden door de keeper.

Ook hierna hielden de zondagvoetballers de druk op de ketel en wist men door goed en snel te combineren de tegenstander op de eigen helft vast te pinnen. Het leverde echter nauwelijks grote kansen op. Vlak voor de drinkpauze kreeg de goed mee opgekomen linksachter, Stephan van Sloten, de beste kans van de wedstrijd voor de voeten. Hij mocht alleen op het vijandelijke doel aflopen maar zijn schot was te gehaast en recht in de handen van de sluitpost om te worden gepromoveerd tot doelpunt.

Na de drinkpauze werd het spel van de thuisploeg slordiger en verspeelde men vaker onnodig de bal in de drang om een doelpunt te maken. Warffum profiteerde hier goed van door steeds gevaarlijker te counteren. Na een snelle overname kon de rechtsvoor van de gasten alleen op doelman van der Veen afstevenen. Zijn bekeken schot leek doeltreffend , maar stuiterde miraculeus via de paal over de doellijn en belandde uiteindelijk naast het doel.

De vermoeidheid was aan beide kanten nu duidelijk merkbaar want het spel golfde nu op en neer doordat er erg veel balverlies werd geleden. Af en toe was er een geslaagde combinatie en veerden de supporters van de club op om te kijken of er een geslaagde doelpoging kon worden ondernomen.

Net als in het begin van de tweede helft was het plotseling weer gevaarlijk voor het doel van Warffum. Na een geslaagde combinatie werd Stephan van Sloten op bijna identieke wijze opnieuw alleen op het doel van Warffum afgestuurd. De linksachter bleek geleerd te hebben van de eerdere poging een liep nu met de bal verder door richting het doel. Helaas voor de roodzwarten verdween zijn doelpoging nu over de dwarsligger en was ook deze kans verloren.

De wedstrijd leek in een welbekende nul, nul te eindigen, maar vlak voor tijd sloeg de ploeg uit Warffum toch toe. De roodzwarten lieten zich verdedigend verrassen door een counter waarbij de voorzet keurig bij de tweede paal werd opgepikt. Na een knappe kapbeweging werden verschillende spelers van de Bafloërs in de luren gelegd en was het schot dat volgde onhoudbaar voor keeper van der Veen.

De resterende tijd was te kort voor een geslaagd offensief en zo eindigde de wedstrijd in een 0-1 verlies voor de Bafloërs. Al met al een leuke wedstrijd om te zien en voor beide ploegen een graadmeter dat men op de goede weg is voor het begin van de competitie.