“RZB 3 met frisse moed het nieuwe seizoen in!” 

 

RZB 3 – Ezinge 2: 3-3

Na een lange voetballoze zomer, heeft ook het 3e elftal zijn 1e wedstrijd achter de rug. Aangezien er wederom bewust (na enkele slechte ervaringen) niet mee wordt gedaan met het bekertoernooi, was er nog geen wedstrijd gespeeld, maar werd net als vorig seizoen (het begin van een traditie?) het weekend voor de competitiestart een oefenwedstrijd gespeeld tegen Ezinge 2, thuis in Baflo.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een keurige 3-2 overwinning voor de roodbaadjes, deze keer leek Ezinge met die uitslag van het veld te stappen, maar werd het uiteindelijk in blessuretijd toch nog 3-3.

Aanvankelijk leek de wedstrijd nog in het water te vallen, aangezien Ezinge 2 op vrijdagmiddag meldde dat het niet genoeg spelers had, maar na goed overleg & het toevoegen van enkele “gastspelers”, kon alsnog de reis naar Baflo worden ingezet op zaterdagmiddag.

John Brandsma nam als nieuwbakken speler/coach vooraf het woord, verwelkomde enkele nieuwe spelers, en legde zijn plannen uit voor het nieuwe seizoen.

Aangezien Ewoud Dijkman de voetbalschoenen in de wilgen van Oosterhuisen heeft gehangen, en Patrick Rutgers na 25 verdienstelijke jaren heeft besloten, een stapje vooruit te doen van het 1e naar het 3e elftal, werd laatstgenoemde gebombardeerd als nieuwe aanvoerder van het 3e.

Omdat er door moverende redenen helaas geen scheidsrechter kon worden gevonden, namen Theun vd Veen & Chris Goelema de fluit in de mond, in respectievelijk de 1e & de 2e helft.

Opstelling:

FJ Bos

J. Weening / WJ Rispens / H. Niewijk / J. Brandsma

W. Beerda / P. Rutgers / C. Goelema

W. Dijkman / S. Doornbos / B. Ten Have

Wissels ivm niet getraind:

  • J. Veenstra
  • T. Vd Veen
  • S. Scheffers

Tribune ivm nog geen nieuwe voetbalschoenen aangeschaft:

  • A. Bolhuis

Van het begin af aan was duidelijk dat Ezinge  best met een aardig elftal uiteindelijk naar Baflo was afgereisd. Vooral voorin bevonden zich enkele vaardige spelers, die het de Roodbaadjes achterin behoorlijk lastig maakten. Toch werden de kleinere kansjes gemist, maar de moeilijkere kansen werden wel op een puike manier afgemaakt. Een 0-2 achterstand bij rust voor RZB was dan ook een feit. Het had ook 0-3 kunnen staan, ware het niet dat Ezinge een strafschop vol tegen de dwarsligger wist te schieten.

Na de theepauze (lees: ranja) kwam het 3e gaandeweg wat beter in de wedstrijd. Er kwam meer strijd in het elftal en dit resulteerde in een schitterende goal van Steven Doornbos. Waar de midvoor in de 1e helft nog jammerlijk al struikelend over de bal & achterlijn viel, nam Steven nu revanche, door na een goede voorzet met een geweldige halve omhaal in de bovenhoek, de aansluitingstreffer aan te tekenen. Een wereldgoal, op veld 2 van Baflo. Deze keer helaas niet op video opgenomen door 1 van de vele toeschouwers.

Kort na de aansluitingstreffer kwam gastspeler Joram Sportel binnen de lijnen. Waar Willem Beerda zich nog even weer ouderwets met de opstelling dacht te moeten bemoeien (Joerie in de spits, Joram voorstopper), werd hier gelukkig niet naar geluisterd, wat uiteindelijk een gouden greep bleek.

Kort na de wissel volgde ook de 2-2. Na goed doorzetten van spits Joram Sportel (waarbij de VAR even een andere kant op keek), kon Wim Dijkman de gelijkmaker binnen tikken.

Het 3e nam het initiatief steeds meer over, maar moest ook oppassen voor de gevaarlijke counters van Ezinge. Gelegenheids voorstopper Joepie Veenstra was echter in topvorm & was onpasseerbaar. Helaas konden Veenstra & libero Rispens uiteindelijk niet voorkomen dat de lepe spits van Ezinge alsnog in blessuretijd kon toeslaan, een behoorlijke domper.

Toch kon het 3e alsnog langszij komen, gastspeler vanuit het 2e; Joram Sportel (die ook zeker niet zou misstaan in het vedettenteam van het 3e) had nog een prachtige afgemeten voorzet in petto, die strak in de touwen werd gekopt door good old John Brandsma, alsnog dus blije gezichten en de verdiende 3-3.

Een nuttige oefenpot dus, een nieuw seizoen met enkele nieuwe gezichten, met volgende week de competitiestart met een verre uitwedstrijd tegen Wagenborgse Boys (DKV).

Man of the Match: Joram Sportel / Joepie Veenstra / Steven Doornbos.

Fotograaf van de week: Libertus Knol

Verslaggever van volgende week: Willem Beerda.