“RZB 3 werkt keihard, maar wordt wederom niet beloond”. 

18-11-2023:

 

Competitiewedstrijd 6/20

 

RZB 3 – Noordpool 3: 1-2

 

“Zaterdag was de mooiste dag van de week, En je wist als je naar je vriendjes keek, hier gaan ze heel wat beleven”. (Songtekst All Stars – Groen Als Gras)

 

Een nieuwe wedstrijd, een nieuw avontuur. Ditmaal thuis tegen Noordpool 3 uit Uithuizen. We zitten nog steeds in de beginfase van de competitie, wat wil zeggen dat de huidige ranglijst niet alleszeggend is.

De voorbereiding verliep rommelig, WJ Rispens was aan de late kant, en had zijn bordje stamppot thuis maar opgewarmd en meegenomen naar de kantine, Wim Dijkman zijn tas is vorige week zaterdagochtend 11-11-2023 ontvreemd bij de kantine, had geen tijd gehad om nieuwe voetbalschoenen te regelen, maar gelukkig voor hem kon hij rekenen op zijn voetbalvrienden en was er vervangend schoeisel voor hem geregeld. Het zou wel fijn zijn als de tas weer “boven water” komt overigens, toch heel vreemd dat dit in eigen dorp ineens verdwenen is……….. (swipe door de foto’s voor extra info)

De opstelling:

 

FJ Bos

Robert Alba, Scheffer, Slachter, Beerdacadabra.

Theun, Ruggus, Ripsens.

Wierenga, Doornbosch, Wimming.

 

Wissels:

 

Kadijk (te laat, wel getraind), Daniel (niet getraind), Rick Danhof (gastspeler), William de Roo (gastspeler), René de Jonge (gastspeler), Brandsma (leider, speler bij nood).

Onder het toeziend oog van een aantal trouwe supporters werd er omstreeks half 3, op veld 2, afgetrapt. In de beginfase kregen beide ploegen een paar grote kansen. Waar lokale held Fokke Jan

 

(bekend van tv in 2016 & afgelopen week weer op Dumpert: https://www.dumpert.nl/?selectedId=100076879_7ef3c4bf )

 

zijn doel soms op miraculeuze wijze wist schoon te houden, was de aanval van Rood Zwart aan de andere kant van het veld niet in staat de bal over de lijn te werken.

Met een aantal verse krachten begon Rood Zwart sterk aan de 2e helft. Echter konden ze dat niet omzetten in een 1-0 voorsprong. Helaas viel een lange bal van Noordool precies goed voor de spits en wist dit te verzilveren een 0-1 voorsprong voor de bezoekers. Lang konden ze er niet van genieten, Patrick Rutgers werd in het strafschopgebied naar de grond gewerkt wat resulteerde in een penalty. Topscorer Steven Doornbos wist dit buitenkansje wel te benutten waardoor Rood Zwart weer op gelijke hoogte kwam. Risico’s werden genomen om de volledige buit binnen te halen, helaas was het Noordpool die het laatste doelpunt van deze natte middag zou maken. Een schot werd van richting veranderd waardoor niemand de bal nog kon keren.

Enkele minuten voor het einde kreeg Rood Zwart nog vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Echter wist de speler van Rood Zwart (naam bekend bij de redactie) de bal hard en ver over te schieten. Een oproep aan de omwonende om de bal terug te brengen bij de vereniging, b.v.d. Het zat vandaag niet mee, er werd gestreden maar de laatste bal en een dosis geluk waren deze middag het grote probleem.

 

Er viel weer heel wat te beleven!

 

De wedstrijd stond onder leiding van scheidrechter Jan Remmers, die een hele verdienstelijke wedstrijd floot.

 

Man of the Match (en held van de week): Fokke Jan Bos

 

Volgende verslaggever: Wim Dijkman