“RZB 3 wint veredelde oefenwedstrijd en is terug op 3e plek!”

02-03-2024:

Competitiewedstrijd 12/19 (Nieuwolda heeft zich afgelopen week teruggetrokken & tegen NEC Delfzijl 6 spelen we slechts 1x)

RZB 3 – NEC Delfzijl 6: 3-1

Afgelopen zaterdag mochten de boys van het 3e eindelijk weer de wei in voor een al/dan niet vriendschappelijk duel. Dit aangezien de tegenstander van deze middag halverwege het seizoen is ingestroomd en niet meedoet om de prijzen.

Na 2 weken vrij te zijn geweest hebben een aantal jongens met wat trainingsachterstand deze periode aangegrepen om bij andere elftallen minuten te maken, terwijl anderen probeerden van hun pijntjes af te komen. Vanwege weer een massale opkomst (20 spelers incl. lijder/supersub Brantsma kon er weer wellustig gewisseld worden. Iets wat de tegenstander in de 2e helft dan ook opbrak.

Zoals altijd werd de app tot aan het beginsignaal in de gaten gehouden omdat zelfs op het laatste moment nog wel eens spelers afmelden of erachter komen dat men 14.30 toch niet redt. Nu was er dan ook Rispens die het beginsignaal mistte. Waarschijnlijk ervan uitgaande dat hij toch wissel zou staan had hij zich opgegeven voor het noordelijke kampioenschap frikandelhappen, in Garnwerd. Tevergeefs overigens, en zonder hoofdprijs (redactie: maar wel een hele verdienstelijke 3e plaats, met maar liefst 13.5 frikandel ), maar met buikpijn ging hij vrijdagnacht huiswaarts. Nu moest hij een iets geloofwaardiger excuus hebben, dus vrouw en kind werden zaterdagmiddag plots als ziek verklaart en WJ dacht hier mee weg te komen. Echter, aangezien 8 wissels bij het 3e geen garantie voor succes is werd hij alsnog gesommeerd de 2e helft te verschijnen.

Over de wedstrijd:

Eerste helft was Rzbzat3 zeker niet de betere en schade kon beperkt worden. Door een doelpunt van “das Phantom” Doornbos werd de rust gehaald met 1-1 op het digitale bord.

De 2e helft met een 5 tal wissels brak de ban. Waar de tegenstander vermoeidheid begon te vertonen dartelden de dolle dwaze Bavvelders vrolijk verder; de 2-1 en 3-1 kwamen niet onverdiend van de schoenen van resp. Kadijk en Dijkman waarna de wedstrijd in het slot gezet werd door wat tactische omzettingen.

Na het laatste fluitsignaal werden de bijzonderheden nog even doorgenomen tijdens de 3e helft en vertrok men tevreden huiswaarts. Van onze “frikandellenkoning” is sinds 16.16 niets meer vernomen, naar het schijnt bereidt deze zich voor op de volgende editie van frikandellesjap 2025.
Komend weekend vol vertrouwen en onder de bezielende leiding van reservecoaches Rispens & Rutgers op zoek naar aansluiting met de topploegen op de ranglijst!

Man of the Match: Robert Knol

Volgende verslaggever: Theun vd Veen

Foto’s: Wim Dijkman

Disclaimer redactie: bovenstaand verslag kan enige fictieve kantjes bevatten.

Advertiorial:

Aangezien er nog slechts 5 thuiswedstrijden (nu dus nog maar 3 door het terugtrekken van Nieuwolda ) resteren, hebben we bedacht dat we onze 5 sponsoren nog even extra in het zonnetje zetten!

De sponsoren die op de tenues staan zijn:
> Autorijschool Bas Scheffers
> Siltess dierplaagbeheersing en advisering
> Schoonmaakbedrijf de Valk

Op de trainingspakken staan:
> Grandcafé de Hoek – Baflo
> Dijkman AC – Accountantskantoor Groningen ‍

De wedstrijdbal werd deze week aangeboden door: Grandcafé de Hoek! ⚽️

Grandcafé de Hoek, lekker eten, drinken, ontmoeten en genieten. Ook voor afhaalmaaltijden, cafetaria, zaalverhuur en appartementen. Kom je gezellig langs?