RZB zaterdag 3 laat het zelf liggen.

RZB za 3 – Stedum 2

De griepgolf in Baflo had ook grote gevolgen voor het derde elftal dat noodgedwongen met een mix spelers moest aantreden. In de krant werd er al grote ophef gemaakt over een half eerste elftal, maar zo rondom kijkend in het veld bleek al snel dat hier geen sprake van was. Enkele weldoorvoede buikjes afgewisseld met afgetrainde lichamen bevolkten het veld.

De eerste tien minuten van de wedstrijd gingen gelijk op, met kleine kansjes over en weer. De eerste speldenprik was van de roodzwarten. Na een prima steekpass mocht Justin van Solkema alleen op het doel aflopen. Ondanks het feit dat de snelle middenvelder zijn tegenstanders ruimschoots zijn hakken liet zien was hij het overzicht kwijt en schoot ruim naast het doel.

Stedum was af en toe dreigend en uiterst effectief, want het eerste schot op doel was meteen raak. Nadat men over de linkervleugel wist door te breken werd de bal knap bij de eerste paal doorgetikt langs de verbouwereerde doelman Bolhuis heen in het doel.

Hierna nam de thuisploeg meer en meer het initiatief in handen. Vooral op het middenveld speelde men elkaar goed in en dit resulteerde erin dat Jordi Bolhuis vlak buiten het strafschopgebied onder de mat werd gelopen. De goed fluitende Jannes van Bergen gaf een vrije trap. Ondanks een muurtje leek het alsof Justin van Solkema een trainingspotje aan het spelen was. De jonge speler lepelde het ronde projectiel hard en strak over de muur in de hoek van het doel. Daarmee stond de gelijkmaker weer op het scorebord.

De thuisploeg ging goed door en liep nu over de gasten heen. Het thuispubliek ging er even goed voor zitten en werd al snel beloond met de 2-1. Opnieuw mocht Justin van Solkema de trekker overhalen. Nadat hij knap werd vrijgespeeld mocht hij ongehinderd vanaf de zestienmeterlijn uithalen. De keeper zag de bal alleen maar via de onderkant van de lat  in de linkerbovenhoek inslaan. Een prachtige goal.

Om de drie minuten viel er nu wel een spannend moment te noteren. Een voorzet bij de tweede paal kon door Steven worden ingeschoten, maar de spits miste richting en schoot tegen een been van een verdediger aan. Weer drie minuten later had de spits een nog betere kans toen een voorzet vanaf de rechterkant zomaar op zijn hoofd plofte. Van dichtbij kopte de voorhoedespeler helaas voorlangs.

Hierna moest de thuisploeg noodgedwongen door gebrek aan conditie wat gas terugnemen. Stedum kwam in de laatste minuut voor de rust onverwacht weer terug in de wedstrijd. Na een knappe combinatie over de linkerflank wist de linksvoor door te breken. In plaats van voor te zetten schoot de linksvoor de bal hard en hoog in de touwen. Zo stond het ineens weer gelijk en moest de thuisploeg in de tweede helft opnieuw aan de bak.

De tweede helft leek snel beslist. Vlak na rust gaf Randy Kalma een bal met een vreemde stuit voor het doel. Zowel de laatste man als de voorstopper schampten het projectiel, maar geen van beide kregen de bal echt onder controle. Bij de tweede paal mocht Jeroen Wiersma zijn voorgangers bedanken en leek eenvoudig van dichtbij te kunnen scoren. Ook hij was echter compleet verrast en leverde een vreemde effectbal af. Gelukkig voor de thuisploeg was Anne Bolhuis er als de kippen bij om het leer het laatste zetje te geven.

Eigenlijk werd Stedum hierna aan alle kanten overlopen, maar men mocht blijven hopen op een beter resultaat omdat de bal maar niet in het doel wilde belanden. Uiteindelijk viel de treffer dan toch. Na weer een prima strakke voorzet van Randy Kalma wist Steven de bal achter het standbeen te verlengen op doel. De keeper was zichtbaar verrast en doek pardoes over het leer heen.

Met twee doelpunten voorsprong en een overwicht op het veld leek er geen vuiltje voor de thuisploeg aan de lucht. Men had eigenlijk controle op het hele veld en het leek een kwestie van tijd voordat er ook een vijfde treffer zou vallen. Een stug verdedigend Stedum hield echter stand en men wist af en toe zelf er ook prima uit te komen. In plaats van wat meer controlerend te gaan spelen bleven de roodzwarten drukken en naar voren lopen en kregen hiervoor de rekening gepresenteerd.

Na ogenschijnlijk onschuldig balverlies ergens op het middenveld wist Stedum snel om te schakelen en over de rechterflank door te breken. De voorzet leek in eerste instantie onder schept te worden maar kwam uiteindelijk toch bij een speler van Stedum terecht, die van dichtbij de trekker wist over te halen.

Deze aansluitingstreffer sterkte de gasten en men bleef goed meedoen. Het passwerk aan Bafloers zijde werd nu slechter en slechter en men leed herhaaldelijk onnodig en veel te snel balverlies. Hiermee hielp men de Stedumers opnieuw in het zadel, want de uiterst effectief spelende gasten wisten hun vierde schot op doel wederom te promoveren tot een doelpunt. Na een schot op doel wist doelman Bolhuis in eerste instantie het schot nog prima te keren, maar in de rebound was hij kansloos op het schot hard en hoog tegen de touwen.

De schrik zat er bij de thuisploeg nu goed in en men kreeg het niet meer voor elkaar om elkaar goed in te spelen. Te gehaast werd nu de bal naar voren gepompt en men raakte de controle compleet kwijt. Stedum profiteerde hiervan gelijk en wist ook de vijfde geslaagde poging op het doel te verzilveren. Na een mooie voorzet kwam zeilde de bal over de complete verdediging van de roodzwarten heen en kon het leer bij de tweede paal ongehinderd binnen worden gekopt.

Al met al een zuur en onnodig verlies voor de thuisploeg, die zichzelf in de haast om te scoren voorbij liep. Volgende keer beter, men was in ieder geval wel erg tevreden over het spel op het veld ondanks dat er een mixelftal van alle RZB elftallen op het veld had gestaan. Een echte teamprestatie dus.