RZB zondag heeft de eerste (moeizame) punten binnen

Zeester 2  –  RZB zo 2

 

De eerste “echte” wedstrijd zit erop en dat was aan alles op het veld te zien. De roodzwarten begonnen onnoemelijk slecht en waren niet in staat om elkaar over tien meter in de voeten aan te spelen. Dit was natuurlijk koren op de molen van de thuisploeg, die naar hartenlust kon counteren en keer op keer voor het doel van doelman van der Veen mochten opduiken. Op pure werklust en goed verdedigend werk bleven de Bafloërs echter op de been en wist men de nul te houden. Vooral Jorrit van Sloten was een plaag voor de beste aanvaller van Zeester en wist de snelle spits telkens weer op het nippertje van scoren af te houden.

Op het veld deelde de thuisploeg de lakens uit en wist men de roodzwarten vaak goed terug te dringen, voor het doel stokte echter de vindingrijkheid en verprutste men op klagelijke wijze kans na kans. Doordat de Bafloërs grossierden in slechte ballen naar elkaar toe was men nauwelijks in staat om tot doelrijpe kansen te komen. Als men al eens gevaarlijk wist te worden dan was dit vooral op snelheid of de individuele klasse van Nico Pouwels of Dennis Meijer.

Eigenlijk was hiermee het verhaal van de eerste helft wel verteld. Vlak voor rust had Zeester moeten scoren toen een speler geheel vrij kon doorlopen op sluitpost van der Veen. De goalie van de Bafloërs was er echter razendsnel uit en kon de speler van Zeester naar buiten toe dwingen. De doelman wist zelfs het eerst schot nog goed te blokken en werd daarna geassisteerd door zijn verdediging, al ging het er met kunst en vliegwerk aan toe en was het een half wonder dat het speeltuig niet in de goal belandde.

Nadat er in de rust nogmaals op gehamerd werd om elkaar nauwkeuriger in te spelen mocht er worden begonnen aan het tweede bedrijf. De roodzwarten spoten uit de startblokken en Nico Pouwels stond al na een minuut alleen voor de keeper na een prachtig steekballetje van Dennis Meijer. Pouwels had het moeten afmaken, ging ook keurig om de sluitpost heen maar schoot het ronde projectiel vervolgens tegen het zijnet aan. Het antwoord van Zeester volgde al snel en na een mooie voorzet bij de tweede paal kon een speler van Zeester vrij inkoppen. Gelukkig voor de Bafloërs kwam de bal via een stuit recht in de handen van keeper van der Veen terecht en was ook dit gevaar onschadelijk gemaakt.

Na dit heftige begin aan beide kanten viel langzamerhand voor Zeester het doek. De gastheren moesten de tol betalen voor een uitputtende eerste helft en het feit dat de meeste spelers ook al de dag ervoor tegen zaterdag 2 hadden gespeeld. Er ontstond nu meer en meer ruimte. De roodzwarten speelden met meer geduld en speelden elkaar nu veel beter in. Men drukte nu Zeester steeds verder terug in de verdediging en kreeg steeds meer kansen om de score te openen.

Na een mooie combinatie over de rechterflank van vader en zoon Luurtsema, mocht de oudste vanaf de zestienmeter op het doel schieten. De bal leek keurig in de verre hoek te ploffen, maar de doelman van Zeester wist de vingertoppen er tegen aan te krijgen en kon met veel moeite een doelpunt voorkomen. Ook in de rebound was de sluitpost alert en zag Dennis Meijer zijn poging via de goalie naast het doel belandden.

De kansen regen zich nu aaneen en op de bank van Zeester begon men al behoorlijk te twijfelen of deze wedstrijd wel tot een goed einde was te brengen. Wederom hadden de roodzwarten de score moeten openen toen Pouwels na een prachtige combinatie door het centrum alleen op het doel af mocht gaan. De midmid had echter teveel bedenktijd nodig en schoof alleen voor de sluitpost de bal tergend langzaam naast het doel.

In deze fase van de wedstrijd kon het alle kanten nog op, maar dat er een goal zou vallen leek welhaast een zekerheid. Na een hoekschop viel de treffer dan eindelijk. In eerste instantie ranselde de keeper de bal uit zijn strafschopgebied maar in tweede instantie kon het leer opnieuw scherp worden ingebracht. De bal viel daarna uit de kluts voor de voeten van Peter Luurtsema, die met zijn iets zwakkere linkerbeen echter ook prima wist uit te halen. De bal plofte daarna strak in de hoek van het doel.

De voorsprong zorgde duidelijk voor rust in de gelederen van de zondagvoetballers en men ging met de minuut beter spelen. Toch spartelde de thuisploeg af en toe heftig tegen en werd men door uitvallen af en toe gevaarlijk. Keeper van der Veen zag de schoten vanuit de tweede lijn meestal al van verre aankomen en stond altijd op de juiste plaats om de bal op te pakken.

Op het veld waren nu de Bafloers in controle en kraakte het in de gelederen van Zeester. Aangezien de beslissende tweede treffer maar niet wilde vallen bleef de thuisclub hopen op een beter resultaat, maar dit was eigenlijk een beetje tegen beter weten in. Heel langzamerhand doofde het kaarsje bij de spelers van Zeester uit en lieten de roodzwarten de bal rustig rondgaan om de wedstrijd uit te spelen. Na negentig minuten was het voor iedereen ook wel klaar en zijn de eerste drie punten in the pocket. Op naar de volgende wedstrijd tegen het altijd sterke Winsum.